Ceai de trandafiri – gust aromat, miros extraordinar și calități medicinale deosebite

0

Ceaiul de trandafiri are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv capacitatea de a ușura durerile menstruale, prevenirea bolilor cronice, stimularea sistemului imunitar, vindecarea rapidă, îmbunătățirea digestiei, detoxificarea organismului, ameliorarea infecțiilor respiratorii, stimularea stării de spirit și reglarea ciclului de somn.
Ceaiul de trandafiri se face din trandafiri întregi sau din petalele de trandafiri după uscare. Aceasta este o varietate populară de ceai în Orientul Mijlociu, dar poate fi savurat oriunde în lume. Multe beneficii ale acestui ceai sunt rezultatul concentrațiilor ridicate de vitamina C, polifenoli, vitamina A, diverse minerale, nerol, quercetină și alți antioxidanți.
Adăugarea acestui ceai în dietă poate ajuta la tratarea artritei, crampelor menstruale, protejarea creierului, tratarea gripei, senzației de frig, dificultăților digestive, bronșitei, depresiei, insomniei și multe alte afecțiuni cronice.
Unul dintre cele mai bune remedii pentru perioadele dureroase și dificile ale menstruației este ceaiul de trandafiri, deoarece poate ajuta la reglarea hormonilor și facilitează congestia uterină, dar, de asemenea, elimină crampele și modificările dispoziției care sunt adesea asociate.
Este un remediu natural pentru stările de iritabilitate, depresie, anxietate sau stres. Acesta are un efect asupra nivelurilor hormonale, fiind strâns legat de modul în care sunt reglementați neurotransmițătorii din creier.
Ca și în cazul multor plante folosite pentru ceai, trandafirul este bogat în vitamina C, una dintre cele mai importante vitamine din corpul nostru. Este o parte esențială a sistemului imunitar, deoarece stimulează producerea de celule albe în sânge și funcționează ca un antioxidant, reducând în mod eficient stresul oxidativ.
Una dintre cauzele majore din spatele bolilor cronice, cum ar fi cancerul și bolile cardiovasculare, este stresul oxidativ. Acesta este cauzat de radicalii liberi, produsele secundare naturale ale metabolismului celular, care pot determina mutații în celulele sănătoase. Prin creșterea numărului de antioxidanți din corpul nostru, scade riscul de a suferi de aceste afecțiuni cronice.

Proprietatea sedativă naturală a ceaiului de trandafiri îl face o băutură minunată pentru o noapte liniștită, reducând stresul și relaxând hormonii legați de ritmul circadian. Dacă suferiți de insomnie sau, în mod repetat, nu aveți un somn odihnitor, consumați o cană de ceai de trandafiri cu 30 minute – o oră înainte de somn.
Este un remediu natural pentru ”liniștirea” căilor respiratorii, plămânilor, gâtului și a afecțiunilor sistemului respirator. De asemenea, ajută la eliminarea mucusului, unde bacteriile și alți agenți patogeni pot trăi și prospera.
Proprietățile antibacteriene ale acestui ceai ”se îndreaptă” rapid spre orice infecție din tractul gastro-intestinal sau intestinal. Aceasta poate ajuta la reechilibrarea microflorei din intestine și ameliorarea problemelor digestive precum constipație, crampe, balonare sau diaree. Acestea fiind spuse, ceaiul de trandafir poate acționa ca un laxativ, mai ales daca beți o cană zilnic.
Ingredientele active din acest ceai contribuie la îmbunătățirea funcției hepatice și creșterea urinării. Ca diuretic natural, poate ameliora retenția de lichide și accelerează eliberarea toxinelor din organism.
Atenție! În ceea ce privește efectele secundare, ceaiul de trandafiri, consumat în exces, poate provoca dureri de cap, greață, vărsături și oboseală.

Niciun comentariu

Nu ratați!