Din punct de vedere tradițional, fructele de afin au fost folosite pentru a trata diareea, infecții ale tractului urinar, pietrele la rinichi, scorbutul și alte afecțiuni. Astăzi fructul este folosit ca remediu pentru diaree, probleme oculare, circulație, boli de inimă, accident vascular cerebral, degenerare maculară și chiar prevenirea cancerului.
Frunza de afin este utilizată și în alte condiții de sănătate, inclusiv diabetul zaharat.
Ceaiul de afin ajută la ateroscleroză, vânătăi, cataractă, dureri în piept, sindrom de oboseală cronică, circulație, diabet, gută, degenerare maculară, vedere nocturnă, retinopatie și varice. Se mai folosește și pentru dureri în gât și ulcere la nivelul gurii. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii, precum și proprietăți anti-îmbătrânire și anti-carcinogene. Studiile au arătat că ajută și la scăderea nivelului de zahăr din sânge.
Femeile însărcinate sau cei care iau tratamente medicamentoase ar trebui să consulte un medic înainte de a bea acest ceai. Rapoartele indică faptul ca afinul poate provoca, în combinație cu anumite medicamente, ochi uscați, stomac deranjat sau, în cazuri rare, reacții alergice.
Unul dintre cele mai bune beneficii ale ceaiului de afin, băut regulat, este capacitatea sa de a ne ajuta la îmbunătățirea vederii. Degenerarea maculară a fost inversată sau, cel puțin, inhibată prin consumul regulat de ceai de afin. Cercetările aprofundate au arătat că afinele pot ajuta la întărirea atât a retinei cât și a pereților vaselor de sânge din ochi. Acest beneficiu unic a fost descoperit ăn timpul celui de-al doilea război mondial, când piloții din British Royal Air Force au constatat că afinele le-au sporit capacitățile vizuale pe timp de noapte.
Un alt beneficiu este reducerea nivelului de zahar din sânge. Acest lucru este util pentru cei care suferă de diabet. În plus, consumul de ceai poate ajuta pe cei cu afecțiuni ale inimii prin scăderea colesterolului, ceea ce reduce riscul unui atac de cord.
Un alt beneficiu major al sănătății oferit de ceaiul de afin, este nivelul ridicat al pigmenților de antocianină, care au fost legați de un risc scăzut de boli de inimă și de cancer.
Deoarece ceaiul de afine are un efect benefic asupra circulației sângelui în organism, acesta îi poate ajuta pe cei care suferă de inflamație. Acest lucru se datorează vitaminei P și citrinului, două componente care pot stabiliza circulația sângelui în organism și pot reduce inflamația.
Pentru a ajuta digestia, ceaiul de afin s-a dovedit a fi foarte eficient. La copii mici, acesta poate fi administrat ca un remediu pentru diaree sau alte probleme intestinale, deoarece calmează sistemul digestiv și nu este prea puternic în comparație cu alte remedii.
Niciun comentariu