Suc se castraveți – top 9 beneficii – surplus de sănătate și savoare!

0

Sucul de castravete este o băutură sănătoasă și hrănitoare. Castraveții au un conținut ridicat de apă și conțin vitamina K, siliciu, vitamina A, vitamina C și clorofilă. Sucul de castravete poate fi amestecat cu îndulcitori sau alte sucuri diferite pentru aromă suplimentară.
🥒 Sursă bogată de vitamine:
Sunt săraci din punct de vedere caloric, însă reprezintă o sursă de vitamina A, vitamina C, vitamine din complexul B, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc și siliciu.
🥒 Hidratează corpul:
Castraveții sunt 95% apă, menținând corpul hidratat și eliminând toxinele. Castraveții au cele mai multe vitamine pe care organismul le necesită într-o singură zi.
🥒 Suc de castraveți pentru îngrijirea pielii și a părului:
Vă gândiți cum să folosiți suc de castraveți pentru față și ochi? Așezați o felie de castravete peste ochii închiși iar proprietățile sale medicamentoase vor acționa.
Conținutul de sulf din castraveți facilitează stimularea creșterii părului.
🥒 Lupta împotriva cancerului:
Castraveții conțin lariciresinol, pinoresinol și secoisolariciresinol. Acești 3 lignani au un istoric bogat de analiză referitor la reducerea riscului mai multor tipuri de cancer, precum și carcinom, cancer al glandei sexuale, cancer al organelor reproductive interne feminine și adenocarcinom.
🥒 Ameliorează respirația urâtă:
Luați o felie de castravete și apăsați-o pe partea superioară a gurii împreună cu limba timp de 30 de secunde, aceasta ucide microorganismul din gură care provoca respirația urâtă.
🥒 Mahmureală:
Pentru a evita o mahmureală de dimineață sau dureri de cap; mâncați felii de castraveți înainte de culcare. Castraveții conțin suficient zahăr, vitamine B și electroliți pentru a suplimenta mai mulți nutrienți esențiali, reducând intensitatea cefaleei .
🥒 Ajută la pierderea în greutate și digestie:
Datorită conținutului său scăzut de calorii și a conținutului ridicat de apă, castravetele este perfect pentru cei care doresc să piardă kilogramele în exces. Conținutul ridicat de apă și fibrele alimentare din castraveți este eficient în eliminarea toxinelor din sistem, ajutând la digestia. Consumul zilnic de castraveți poate fi un remediu pentru constipația cronică.

🥒 Vindecă tulburarea poligenică, reduce alcoolul steroid și controlează semnul vital:
Sucul de castravete este necesar de către celulele glandei exocrine pentru fabricarea agentului hipoglicemiant, care se dovedește a fi util pentru pacienții cu diabet zaharat. Cercetătorii au descoperit că un compus denumit steroli din castraveți poate reduce nivelurile de alcool steroizi. Castravetele conține mult potasiu și fibre. Acest lucru funcționează eficient pentru menținerea semnelor vitale regulate.
🥒 Ameliorarea durerii articulațiilor:
Castravetele este o sursă foarte bună de dioxid de siliciu care ajută și promovează sănătatea articulațiilor prin întărirea țesuturilor conjunctive. În plus, sunt conțin vitamina A, B1, B6, C, D, K, folat, calciu și magneziu. De asemenea, ameliorează durerea de artrită prin scăderea nivelului de acid.
Utilizări culinare
Sucul de castravete trebuie consumat în decurs de 15-20 de minute de la extracție pentru a preveni reacțiile chimice și pierderea substanțelor nutritive.
Folosiți storcătorul de fructe și legume sau blenderul pentru a va prepara sucul rapid iar pentru un surplus de gust puteți adăuga morcovi, roșii și sfeclă roșie sau legumele dumneavoastră preferate.
Cum se stochează
În mod ideal, sucul de castraveți nu trebuie expus aerului și trebuie consumat în câteva minute de la extracția sa.
Sperăm că articolul despre beneficiile sucului de castraveți a fost informativ. Împărtășiți-ne comentariile dumneavoastră!

Niciun comentariu

Nu ratați!