Ceai de iasomie – efecte miraculoase asupra stării de sănătate fizice și emoționale

0
Ceai de iasomie Beneficii

Ceaiul de iasomie este produs de aproape 700 de ani în China. Frunzele de ceai au aromă dulce și parfum aromat. Antioxidantul puternic al iasomiei, cunoscut sub numele de catechină, este extrem de benefic pentru sănătate. Printre altele, ajută și la reducerea ritmului cardiac crescut, accidentului vascular cerebral, cancerului, tensiunii arteriale și nivelurilor de colesterol:
1. Proprietăți antioxidante
Ceaiul de iasomie este bogat în antioxidanți. Antioxidanții ajută la eliminarea radicalilor liberi care cauzează boli. De asemenea, îmbunătățește sistemul imunitar. Catehina ajută la prevenirea bolilor grave din organism.
2. Sănătate cardiovasculară
Pacienții cu probleme cardiovasculare pot fi ajutați de ceaiul de iasomie. Catehina ajută la scăderea oxidării LDL, la reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale, care duc in cele din urmă la prevenirea bolilor de inimă și a atacurilor de cord.
Aportul zilnic de ceai de iasomie ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral. De asemenea, previne stresul oxidativ.
3. Anti-îmbătrânire
Ceaiul de iasomie este bogat în antioxidanți și astfel ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.
4. Prevenirea cancerului
Cercetările efectuate au arătat că consumul ceaiului de iasomie ajută la prevenirea cancerului. Prezența polifenolilor precum galatul de epigalocatechină (EGCG) ajută la eliminarea radicalilor liberi.
Ceaiul de iasomie ajută la reducerea riscurilor de cancer pulmonar și cancer mamar. Studiul realizat în Japonia a arătat că consumul regulat de ceai de iasomie ajută la reducerea recurenței cancerului la femeile cu cancer de sân după procedura chirurgicală.
5. Reglează circulația
Ceaiul de iasomie ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, și previne blocajele arteriale, tromboza, accidentele vasculare cerebrale, cheagurile de sânge, afectarea creierului și hipertensiunea arterială.
6. Diabet
Efectele negative ale diabetului pot fi inversate prin consumul ceaiului de iasomie. Diabetul este cauzat de metabolizarea glucozei, iar ceaiul de iasomie are agenți de reglare care ajută la prevenirea diabetului.

7. Ameliorarea stresului
Ceaiul de iasomie ajută la ameliorarea stresului și oferă relaxare. Mirosul de iasomie ajută organismul să elibereze substanțe chimice și permite relaxarea naturală. Consumul unei căni de ceai de iasomie ajută la asigurarea relaxării imediate.
Ajută la ameliorarea durerii, durerilor de cap și a durerilor musculare. Mirosul ceaiului de iasomnie ajută la calmarea stării de spirit și, de asemenea, la încetinirea ritmului cardiac.
8. Tulburări gastrointestinale
Stomacul sănătos poate fi promovat prin adăugarea ceaiului de iasomie în dieta normală. De asemenea, ajută la prevenirea formelor gastrointestinale de cancer. Activează antioxidanții intracelulari care ajută la îmbunătățirea funcției sănătoase a intestinului.
9. Sistemul imunitar
Cu proprietățile antioxidante și antiinflamatorii, ceaiul de iasomie ajută la întărirea sistemului imunitar. Sistemul imunitar oferă apărare împotriva bolilor.
10. Artrită și dureri articulare
Ceaiul de iasomie ajută la reducerea artritei și a durerilor articulare. Inflamarea articulațiilor pot fi reduse datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Aportul adecvat de ceai de iasomie ajută la eliminarea acestor probleme.
11. Pierderea în greutate
Ceaiul de iasomie stimulează metabolismul și ajută organismul să absoarbă rapid nutrienții. Metabolismul mai rapid ajută la pierderea în greutate.
Studiile au constatat că cei care au băut ceai de iasomie slăbesc mai mult.
12. Proprietăți antibacteriene
Ceaiul de iasomie ajută la eliminarea infecțiilor bacteriilor. Studiul raportează că uleiul de iasomie ajută la eradicarea efectelor E.coli care se găsesc în condiții de gătit nesanitare. Ceaiul de iasomie te ajută sa scapi de răceală, tuse si infecțiile gâtului.
13. Sănătatea inimii
Ceaiul de iasomie crește colesterolul bun și îl reduce pe cel rău și astfel susține sănătatea inimii.
14. Starea de spirit și scăderea ritmului cardiac
Mirosul ceaiului de iasomie ajută la calmarea stării de spirit și la reducerea ritmului cardiac. Tensiunea arterială ridicată indusă de stres este eliminată prin efectul său calmant. Aroma ceaiului de iasomie are efecte sedative.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.