Cele mai bune ceaiuri cu care poți înlocui cafeaua de dimineață

0

Dacă vă luptați să găsiți un înlocuitor pentru ceașca de cafea de dimineața , ceaiul ar putea fi probabil cea mai bună alegere pentru dvs. Ceaiul este cea mai consumată băutură după apă. În europa, există mai mulți băutori de cafea decât ceai, dar care se schimbă încet. Potrivit Asociației pentru ceai , aproximativ patru din cinci europeni au băut ceai în 2019, milenarii sorbind ceai ca băutură preferată. Un procent de 87% din milenarii din europa beau ceai. 84 la sută din ceaiul consumat este ceai negru , care ar putea fi și ceaiul folosit pentru a face faimosul ceai dulce sudic și ceai glazurat. 15 la sută au băut ceai verde, iar restul beau frecvent ceai alb și ceai întunecat. Cu toate acestea, cele mai bune ceaiuri de dimineață ar putea fi mai mult decât doar ceai negru și ceai verde.
Rafturile de ceai din supermarket-uri au devenit mai mari și mai multe opțiuni pot fi luate ca ceaiul de dimineață. Există, de asemenea , ceaiuri din plante , care nu conțin definiția universal acceptată a ceaiului, obținute din frunzele plantei Camellia sinensis . Pentru lista noastră cu cele mai bune ceaiuri de dimineață, am inclus ceaiuri la modă, inclusiv opțiuni pe bază de plante, precum și alegeri decafeinizate:
Ceai Matcha
Ceaiul Matcha, un ceai verde sub formă de pudră, este o opțiune sănătoasă excelentă dacă îți cauți băutura cu care sa înlocuiești cafeaua. O porție de o ceașcă cu 1 lingură de matcha are 68 mg de cofeină, ceea ce este puțin mai puțin decât o cană similară de cafea neagră la 95 mg. Cu toate acestea, cofeina din matcha este eliberată lent datorită prezenței aminoacizilor precum L-teanina și arginina . Dovezile anecdotice sugerează că oamenii nu simt nervozitatea sau agitația, care apare de obicei din cauza consumului de cafea.
Matcha, ca și alte forme de ceai verde, este o băutură bogată în antioxidanți. Cercetătorii au descoperit că concentrația de galat de epigalocatechină (EGCG), un compus vegetal care îmbunătățește sănătatea generală, este de 137 de ori mai mare decât EGCG disponibil in ceaiul verde. Deci, puteți bea Matcha și bucurați-vă de arderea grăsimilor și efectul de anti-îmbătrânire.
Ceai Yerba Mate
Yerba mate este o altă opțiune de stimulare a cafeinei, care se poate „bate” cot la cot cu cafeaua, la aproximativ 78-85 mg de cofeină la o ceașcă. Această băutură națională din Argentina este obținută din frunzele și crenguțele plantei Yerba mate ( Ilex paraguariensis ) și are un gust puternic, amar, pământesc asemănător cafelei întunecate puternice. Poate fi nevoie de putin timp pana te obișnuiești cu gustul.
Conform cercetărilor publicate în The Journal of Food Science, yerba mate are un nivel ridicat de antioxidanți și saponine care contribuie la proprietățile sale antiinflamatorii și hipocolesterolemice. De asemenea, crește nivelul de energie, ceea ce îl face un pretendent probabil ca un ceai de dimineață.
Ceai din rădăcină de păpădie prăjită
Ceaiul de rădăcină de păpădie prăjită are o aromă bogată, afumată, care are un gust surprinzător de asemănător cu o cafea neagră ușor prăjită. Această băutură fără cafeină a fost folosită de multă vreme ca băutură din plante pentru a detoxifica ficatul. Un studiu din 2017 a sugerat că polizaharidele prezente în rădăcina de păpădie pot avea proprietăți care să ajute la protejarea ficatului. Puteți cumpăra praf de rădăcină de păpădie prăjită de la magazinele naturiste; trebuie doar să o scufunzi în apă fierbinte, să o strecurați și înlocuitorul dvs. de cafea de dimineață este gata de consumat!

Ceaiuri chinezești: ceai negru, verde și Oolong
Pentru o experiență frumoasă și subtilă dimineața, puteți încerca diferite tipuri de ceai chinezesc precum ceaiul verde, ceaiul oolong și ceaiul negru. Toate sunt disponibile sub formă de soi cu frunze libere sau pungi de ceai. Toate cele trei tipuri de ceai au diferite niveluri de cafeină și mai multe proprietăți antioxidante. Ceaiul verde este venerat pentru abilitățile sale de stimulare a metabolismului și ar putea oferi exact impulsul de care ai nevoie pentru a-ți începe ziua.
Ceai de mic dejun englezesc
Dacă mergeți după nume, ceaiul englezesc pentru micul dejun se califică cu siguranță drept un ceai minunat de dimineață. Ceaiul, care este un amestec de Assam, Ceylon și ceai kenian, are o aromă caldă de toast, ceea ce îl face unul dintre cele mai populare ceaiuri din cultura ceaiului britanic și irlandez. Puteți avea culoarea neagră sau cu o pată de lapte , iar dacă vă plac ouăle , cârnații și pâinea prăjită dimineața, ceaiul englezesc pentru micul dejun face o completare bună. Încercați un Earl Grey sau un ceai Darjeeling pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru dvs., deoarece acestea variază în îndrăzneala aromei.
Ceai de „aur” cu lapte
Ceaiul de aur cu lapte sau ceaiul de turmeric este ceva cu care doriți să faceți cunoștință dacă sunteți în căutarea unei băuturi de dimineața care vă va spori imunitatea. Această băutură pe bază de turmeric este condimentată cu cardamom , scorțișoară și ghimbir și vă poate menține nivelul ridicat de energie, în special după un antrenament de dimineață. Dacă descoperiți că vă lipsește cafeina, puteți adăuga o pungă de ceai neagră odată ce băutura este făcută.
Sfaturi suplimentare pentru înlocuirea cafelei
Înțelegem că despărțirea de ceașca de cafea de dimineața este posibil să nu fie una ușoară. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când îți formezi un nou obicei:
Încercați să vă înlocuiți cafeaua de dimineață pentru câteva zile pe săptămână, în loc să o înlocuiți brusc în toate zilele. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea simptomelor de sevraj.
Dacă vă luați cafeaua de dimineață de la cafeneaua dvs. preferata, încercați să comandați diferite opțiuni, cum ar fi matcha latte sau lapte auriu, pentru a continua rutina. Vă recomandăm să verificați conținutul de zahăr și să adăugați îndulcitorul ales la băuturi pentru a-l face mai sănătos.
Experimentați cu diferite tipuri de ceai pentru a vedea ce vi se potrivește cel mai bine. Faceți din el un proiect pentru a descoperi arome și gusturi noi. Un simț al umorului ajută, deoarece unele ceaiuri de plante pot fi destul de astringente .
Faceți un ritual în care să vă preparați ceaiul matcha acasă, amestecând până când este frumos și spumos.
Dacă te simți îndrăgostit de ceaiul pentru micul dejun englezesc, ai putea investi într-un ceainic frumos și ceaiuri pentru a crea o experiență frumoasă.

Niciun comentariu

Nu ratați!