Ceai de usturoi – beneficii, proprietati si mod de preparare

2

Probabil cunoasteti avantajele usturoiului in dieta dumneavoastra, dar ceaiul de usturoi este un alt remediu natural important care poate oferi o serie de beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, inainte de a adauga orice ceai puternic din plante in regimul dumneavoastra, este important sa intelegeti cum sa il pregatiti in mod corespunzator, precum si ce efecte are.
De mii de ani, ceaiul de usturoi a fost un remediu natural de incredere, datand de pe vremea Greciei Antice. Daca puteti trece peste aroma initiala neplacuta, veti fi surprinsi de energia suplimentara si de starea generala de bine pe care o ofera.
Imbunatateste imunitatea
Ceaiul de usturoi are in componenta compusi antibacterieni si antifungici, fiind astfel un bun stimulator al sistemului imunitar, protejandu-va de o gama larga de agenti patogeni infectiosi.
Regleaza presiunea sanguina
Studiile au asociat ingredientele active din usturoi cu tensiunea arteriala scazuta si au demonstrat ca extractul de usturoi scade nivelului colesterolului. Acest lucru poate reduce riscul de ateroscleroza, atac de cord si accident vascular cerebral, precum si de boli coronariene.
Imbunatateste sistemul respirator
Daca suferiti de tuse, raceala, durere in gat sau congestie sinusala, o singura cana din acest ceai va poate ajuta la eliminarea congestiei si la reducerea inflamatiei in tractul respirator. De asemenea, ajuta la accelerarea pana la vindecarea si eliminarea infectiei care sta la baza acestor afectiuni.
Pierdere in greutate
Ceaiul de usturoi este capabil sa stimuleze metabolismul, ceea ce poate creste arderea grasimilor, fiind de ajutor in eforturile de pierdere in greutate, in timp ce suprima partial apetitul.

Stimuleaza energia
O cana de ceai de usturoi in fiecare dimineata va poate oferi un impuls de energie pentru inceputul zilei.
Atentie! Exista cateva efecte secundare potentiale care ar trebui luate in considerare, cum ar fi arsuri la stomac, greata, varsaturi, stres gastric. Aceste reactii adverse apar, de obicei,  doar atunci cand ceaiul este consumat in cantitati foarte mari sau din cauza alergiilor.
Cum se prepara ceaiul de usturoi:
🍃 un catel de usturoi
🍃 200 de mililitri de apa
🍃 3 grame de ghimbir ras
🍃 o lingurita de suc de lamaie
🍃 o lingura mare de miere
Apa se fierbe si dupa ce a dat in clocot se adauga usturoiul maruntit cubulete si ghimbirul ras. Se lasa la fiert la foc mic timp de 20 de minute si la infuzat inca 10 minute. Continutul se filtreaza si se amesteca cu mierea si zeama de lamaie.
Sursa: https://www.organicfacts.net/garlic-tea.html?utm_source=pwa&utm_medium=link&utm_campaign=read-articles-v1.0

2 comments

  1. Top 9 nutrienți și alimente pentru scăderea tensiunii arteriale în mod natural – Natura Vindecătoare 28 noiembrie, 2020 at 10:53 Răspunde

    […] Tensiunea arterială crescută (sau hipertensiunea) afectează aproape 1 miliard de persoane la nivel global. Aproximativ 1 din 3 adulți, sau aproximativ 75 de milioane de persoane, au tensiune arterială crescută. Și ce facem pentru a o controla?Completarea tratamentului medicamentos cu alimente naturale care scad tensiunea arterială este o soluție durabilă. Așadar, am enumerat top 10 alimente și suplimente care vă pot ajuta să controlați hipertensiunea. Ce este hipertensiunea? Cum vă afectează sănătatea? Hipertensiunea arterială, care se caracterizează prin ≥140 / 90 mm Hg la nivelul arterei brahiale, este o afecțiune multifactorială. Poate servi ca indicator pentru dezvoltarea și progresia bolilor cardiovasculare. 🫀 Cum funcționează: Inima ta primește sânge dezoxigenat din toate părțile corpului și pompează sânge oxigenat. Există o anumită presiune pe care o exercită asupra pereților vaselor de sânge și a camerelor inimii în timp ce face acest lucru. Prin urmare, există două componente ale tensiunii arteriale: •Presiunea sistolică: Aceasta este presiunea pe care o generează inima când bate pentru a pompa sânge oxigenat în restul corpului. •Presiunea diastolică: Aceasta este presiunea din vasele de sânge dintre bătăile inimii atunci când sângele curge înapoi în inima. Presiunea se măsoară în milimetri de mercur (mm Hg). Când raportul dvs. medical spune 120/80 mm Hg, componenta superioară este presiunea sistolică, iar cea inferioară este presiunea diastolică. Deci, de unde știi dacă ai o tensiune arterială normală sau anormală? Există valori fixe pentru a măsura starea BP Orice peste 140/90 mm Hg a fost definit ca tensiune arterială crescută timp de decenii. Cu toate acestea, în 2017, noile linii directoare ale Statelor Unite au redus pragul pentru diagnosticarea stării la 130/80 mm Hg. Deci, dacă tensiunea ta arterială este de 130/80 mm Hg sau mai mult, ați putea avea hipertensiune. Hipertensiunea este clasificată în două tipuri, în funcție de originea sa. Care sunt tipurile de hipertensiune? 🫀 Hipertensiune esențială sau hipertensiune primară Hipertensiunea arterială esențială este fie rezultatul alegerilor proaste ale stilului de viață, fie al geneticii. Dieta bogată în sodiu, dieta săracă în fructe și legume, fumatul, sedentarismul, stresul și supraponderalitatea / obezitatea pot fi câțiva factori care cauzează acest tip de hipertensiune. 🫀 Hipertensiune secundară Hipertensiunea secundară apare ca urmare a altor afecțiuni medicale, cum ar fi dezechilibrul hormonal, sarcina și alte probleme legate de sistemul endocrin. Poate fi gestionat prin tratarea stării de bază. Ambele tipuri de hipertensiune prezintă un risc ridicat de boli cardiovasculare. Prin urmare, monitorizarea atentă a tensiunii vă poate preveni de alte afecțiuni cardiace, insuficiența renală, accidentul vascular cerebral și tulburările metabolice. ✔️Cele mai bune 10 suplimente alimentare pentru a vă controla tensiunea arterială în mod natural 🫀 Usturoi Cercetările arată că extractul de usturoi poate reduce hipertensiunea arterială. Extractul de usturoi conține S-alilcisteină, un compus activ bogat în sulf care joacă un rol critic în controlul yensiunii arteriale. S-alilcisteina, împreună cu alte polisulfuri de usturoi, îmbunătățește producția de oxid nitric endotelial (NO). NU induce relaxarea și vasodilatația celulelor musculare netede, ceea ce, la rândul său, reduce în cele din urmă tensiunea arterială . Polisulfurile cresc, de asemenea, nivelul de H2S celular (hidrogen sulfurat). H2S este un gazotransmițător care controlează indirect canalele de potasiu (K + ) responsabile de relaxarea mușchilor netezi. Dacă luați usturoi sau suplimentele cu usturoi, puteți reduce tensiunea arterială sistolică cu 10 mmHg și tensiunea arterială diastolică cu 8 mmHg! Aceste rezultate sunt comparabile cu medicamentele sintetice standard pentru tensiunea arterială. Articole despre usturoi: Usturoiul, cel mai puternic medicament oferit de natura! Usturoiul verde este miraculos pentru sanatatea organismului – beneficii si contraindicatii Suc de usturoi – beneficii si retete Usturoiul si mierea – o combinatie uimitoare pentru sanatate Combinatia de usturoi cu lamaie poate face minuni pentru sanatate Ulei de usturoi – beneficii si mod de preparare Supa crema de usturoi – o alegere excelenta pentru sezonul rece Usturoiul consumat dimineata pe stomacul gol – cel mai puternic medicament natural Ceai de usturoi – beneficii, proprietati si mod de preparare […]

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!