Top 9 nutrienți și alimente pentru scăderea tensiunii arteriale în mod natural

0

Tensiunea arterială crescută (sau hipertensiunea) afectează aproape 1 miliard de persoane la nivel global. Aproximativ 1 din 3 adulți, sau aproximativ 75 de milioane de persoane, au tensiune arterială crescută. Și ce facem pentru a o controla?Completarea tratamentului medicamentos cu alimente naturale care scad tensiunea arterială este o soluție durabilă. Așadar, am enumerat top 10 alimente și suplimente care vă pot ajuta să controlați hipertensiunea.
Ce este hipertensiunea? Cum vă afectează sănătatea?
Hipertensiunea arterială, care se caracterizează prin ≥140 / 90 mm Hg la nivelul arterei brahiale, este o afecțiune multifactorială. Poate servi ca indicator pentru dezvoltarea și progresia bolilor cardiovasculare.
🫀 Cum funcționează:
Inima ta primește sânge dezoxigenat din toate părțile corpului și pompează sânge oxigenat. Există o anumită presiune pe care o exercită asupra pereților vaselor de sânge și a camerelor inimii în timp ce face acest lucru. Prin urmare, există două componente ale tensiunii arteriale:
•Presiunea sistolică: Aceasta este presiunea pe care o generează inima când bate pentru a pompa sânge oxigenat în restul corpului.
•Presiunea diastolică: Aceasta este presiunea din vasele de sânge dintre bătăile inimii atunci când sângele curge înapoi în inima.
Presiunea se măsoară în milimetri de mercur (mm Hg). Când raportul dvs. medical spune 120/80 mm Hg, componenta superioară este presiunea sistolică, iar cea inferioară este presiunea diastolică. Deci, de unde știi dacă ai o tensiune arterială normală sau anormală?
Există valori fixe pentru a măsura starea BP

Orice peste 140/90 mm Hg a fost definit ca tensiune arterială crescută timp de decenii. Cu toate acestea, în 2017, noile linii directoare ale Statelor Unite au redus pragul pentru diagnosticarea stării la 130/80 mm Hg. Deci, dacă tensiunea ta arterială este de 130/80 mm Hg sau mai mult, ați putea avea hipertensiune.
Hipertensiunea este clasificată în două tipuri, în funcție de originea sa.
Care sunt tipurile de hipertensiune?
🫀 Hipertensiune esențială sau hipertensiune primară
Hipertensiunea arterială esențială este fie rezultatul alegerilor proaste ale stilului de viață, fie al geneticii. Dieta bogată în sodiu, dieta săracă în fructe și legume, fumatul, sedentarismul, stresul și supraponderalitatea / obezitatea pot fi câțiva factori care cauzează acest tip de hipertensiune.
🫀 Hipertensiune secundară
Hipertensiunea secundară apare ca urmare a altor afecțiuni medicale, cum ar fi dezechilibrul hormonal, sarcina și alte probleme legate de sistemul endocrin. Poate fi gestionat prin tratarea stării de bază.
Ambele tipuri de hipertensiune prezintă un risc ridicat de boli cardiovasculare. Prin urmare, monitorizarea atentă a tensiunii vă poate preveni de alte afecțiuni cardiace, insuficiența renală, accidentul vascular cerebral și tulburările metabolice.
✔️Cele mai bune 10 suplimente alimentare pentru a vă controla tensiunea arterială în mod natural
🫀 Usturoi
Cercetările arată că extractul de usturoi poate reduce hipertensiunea arterială.
Extractul de usturoi conține S-alilcisteină, un compus activ bogat în sulf care joacă un rol critic în controlul yensiunii arteriale.
S-alilcisteina, împreună cu alte polisulfuri de usturoi, îmbunătățește producția de oxid nitric endotelial (NO). NU induce relaxarea și vasodilatația celulelor musculare netede, ceea ce, la rândul său, reduce în cele din urmă tensiunea arterială .
Polisulfurile cresc, de asemenea, nivelul de H2S celular (hidrogen sulfurat).
H2S este un gazotransmițător care controlează indirect canalele de potasiu (K + ) responsabile de relaxarea mușchilor netezi.
Dacă luați usturoi sau suplimentele cu usturoi, puteți reduce tensiunea arterială sistolică cu 10 mmHg și tensiunea arterială diastolică cu 8 mmHg! Aceste rezultate sunt comparabile cu medicamentele sintetice standard pentru tensiunea arterială.
Articole despre usturoi:
Usturoiul, cel mai puternic medicament oferit de natura!
Usturoiul verde este miraculos pentru sanatatea organismului – beneficii si contraindicatii
Suc de usturoi – beneficii si retete
Usturoiul si mierea – o combinatie uimitoare pentru sanatate
Combinatia de usturoi cu lamaie poate face minuni pentru sanatate
Ulei de usturoi – beneficii si mod de preparare
Supa crema de usturoi – o alegere excelenta pentru sezonul rece
Usturoiul consumat dimineata pe stomacul gol – cel mai puternic medicament natural
Ceai de usturoi – beneficii, proprietati si mod de preparare

🫀 Fibre
Nu este doar un mit! Fibrele dietetice din cerealele integrale controlează tensiunea arterială. Institutul de Medicină recomandă până la 38 de grame de fibre / zi pentru bărbații cu vârsta sub 50 de ani și 30 de grame / zi după 50 de ani. Cantitățile corespunzătoare pentru femei sunt de 25 și 21 de grame.
Un studiu amplu a demonstrat că persoanele care consumă alimente bogate în fibre au o concentrație medie mai mică de colesterol seric. Mai mult, o mare parte din colesterolul seric se găsea sub forma HDL (colesterol bun).
Acest studiu a constatat că vegetarienii ar putea avea tensiunea arterială mai mică decât omologii lor non-vegetarieni. În mod evident, fibrele vegetale par să aibă un control mai bun asupra acumulării de lipide și asupra metabolismului colesterolului în corpul dumneavoastră.
Deci, consumul acestor alimente ușurează tensiunea arterială și te menține sătul.
Alimente de top: cereale integrale, spanac, broccoli, morcovi, fasole, pere, mere, prune uscate și arahide.
Articole despre fibre:
Importanta fibrelor in dieta si cele mai bogate surse alimentare
15 alimente bogate in fibre pe care trebuie sa le adaugi in dieta
🫀 Coenzima Q10
Coenzima Q10 este un compus liposolubil, asemănător vitaminelor, sintetizat de corpul dumneavoastră. Se găsește și în carne, fructe de mare și alimente non-vegetariene. Coenzima Q10 este concentrată în cea mai mare parte în mitocondriile celulelor unde participă la lanțul de transport al electronilor și produce energie (ATP).
Coenzima Q10 funcționează în primul rând ca un antioxidant. Protejează și stabilizează și membranele celulare.
Studii clinice recente demonstrează proprietățile sale cardioprotectoare. Când se administrează pe cale orală cu un regim antihipertensiv existent, aproximativ 225 mg / zi de coenzimă Q10 au îmbunătățit semnificativ tensiunea arterială sistolică și diastolică.
Aproximativ 51% dintre pacienți au renunțat complet la schema antihipertensivă în aproximativ 4,4 luni de supliment cu coenzima Q10!
Deși mecanismul este neclar și are nevoie de cercetări aprofundate, suplimentarea coenzimei Q10 pare să aibă unele efecte benefice in acest sens.
Mai multe despre coenzima Q10 in acest articol:
Coenzima Q-10 – beneficii, importanta si surse alimentare
🫀 Magneziu
Magneziul are un efect direct asupra sănătății inimii și a hipertensiunii. Este un antagonist puternic al canalelor de calciu și un monitor al echilibrului glucoză-insulină. Magneziul stimulează, de asemenea, producerea mai multor vasodilatatoare care induc relaxarea musculaturii netede.
Hipertensiunea arterială apare atunci când raportul sodiu: potasiu (Na +: K +) din celule devine prea mare și când deficitul de magneziu determină o creștere a nivelurilor de calciu intracelular. Calciul ridicat, raportul Na + : K + ridicat și nivelurile scăzute de magneziu din celule afectează tensiunea arterială.
Pentru a menține echilibrul magneziu-calciu în organism, trebuie să consumați suficient magneziu.
Alimente de top: migdale, spanac, lapte de soia, unt de arahide, fulgi de ovăz, fasole, stafide, broccoli și banane.
🫀 Melatonina
Cercetări recente au descoperit o legătură dinamică între ceasul intern al corpului (ritm circadian) și funcțiile cardiace de bază. Tensiunea arterială este la apogeu dimineața devreme. Deci, nu este o coincidență faptul că cele mai multe atacuri de cord tăcute se întâmplă în acest moment al zilei! Conectorul din această legătură ar putea fi melatonina.
Melatonina este un hormon secretat de glanda pineală (a creierului) în condiții de noapte / întuneric. Împreună cu reglarea ritmurilor circadiene, melatonina are potențialul de a vă ameliora tensiunea arterială nocturnă (tensiunea arterială pe timp de noapte).
Tratarea hipertensiunii sau a bolilor cardiovasculare cu o ajutorul melatoninei a scăzut tensiunea arterială medie sistolică și diastolică a pacienților cu 6 mmHg și, respectiv, 3 mmHg. Astfel, melatonina poate dilata arterele periferice și poate provoca o scădere a tensiunii arteriale.
Alimente de top: Fistic, suc de cireșe, orez brun, lapte, banane, fulgi de ovăz.
🫀 Acizi grași omega-3
Acizii grași polinesaturați omega-3 (PUFA) – cei mai frecvent consumați sunt acidul alfa-linolenic (ALA), acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic (EPA). Acești trei PUFA sunt critici pentru creșterea și dezvoltarea umană. Deși sunt acizi grași convenționali, au proprietăți cardioprotectoare puternice.
Studiile clinice demonstrează efectul pozitiv al consumului de PUFA asupra hipertensiunii. Aceste biomolecule pot stimula funcțiile metabolice celulare, expresia genelor și profilul lipidic din sânge.
Cu investigații viitoare, acești acizi grași ar putea apărea ca și candidați ideali pentru suplimente cardioprotectoare și antihipertensive postoperatorii.
Alimente de top: Sardine, macrou Atlantic, ulei de canola, nuci, semințe și ulei de in, hamsii, somn, avocado.
🫀 Potasiu
Raportul celular sodiu-potasiu este unul dintre factorii esențiali în determinarea tensiunii arteriale. Cu cât acest raport este mai mare, cu atât este mai mare riscul de a dezvolta hipertensiune. Acest lucru se datorează faptului că potasiul este implicat în funcționarea mușchilor (inclusiv a mușchilor cardiaci). Potasiul relaxează pereții vaselor de sânge și, prin urmare, scade tensiunea arterială.
De asemenea, ameliorează crampele sau contracțiile musculare. De aceea, urmarea unei diete bogate în potasiu este cunoscută pentru a preveni accidentul vascular cerebral cardiac, bolile coronariene, infarctul miocardic și alte afecțiuni cardiovasculare. Potasiul, împreună cu sodiul, este vital pentru a menține echilibrul apei din corpul dumneavoastră.
‼️Cei cu probleme renale ar trebui să stea departe de alimentele sau suplimentele bogate în potasiu.
Alimente de top: banană, prune uscate, cartof (cu piele), sfeclă roșie, spanac, fasole, apă de nucă de cocos, avocado, brânză elvețiană, somon, fasole lima, edamame, caise.
🫀 Vitamina D
Calciferolul sau vitamina D este responsabilă pentru absorbția calciului din mai multe surse. Prin urmare, este vital pentru mineralizarea oaselor. Ceea ce este de remarcat aici este că deficiența de calciferol este legată de hipertensiune arterială crescută. Cum?
Vitamina D inhibă producerea enzimei renină. Renina interacționează cu angiotensina, o altă enzimă, pentru a forma renumitul sistem renină-angiotensină-aldosteron (RAAS). Prin urmare, un deficit de vitamina D are ca rezultat o activitate crescută a RAAS, crescând astfel hipertensiunea arterială.
Partea inversă este că un supliment de vitamina D poate controla activarea genei reninei. Studiile au arătat că suplimentarea orală a vitaminei D a dus la o scădere de 2,44 mmHg a presiunii sistolice, dar nu și a presiunii diastolice.
Alimente de top: somon, macrou, ton, lapte de soia, ficat de vită, brânză, gălbenușuri și cereale îmbogățite.
🫀 Acid folic
Una dintre funcțiile principale ale acidului folic este reglarea nivelului de homocisteină din sânge. Nivelurile crescute de homocisteină sau hiperhomocisteinemia declanșează mai multe modificări ale vasculaturii.
Hiperhomocisteinemia este legată de creșterea rigidității arteriale. Previne proliferarea celulelor musculare netede vasculare, ducând la creșterea tensiunii arteriale. Prin urmare, suplimentarea medicamentelor antihipertensive cu acid folic ar putea preveni rigiditatea și hipertensiunea.
Alimente de top: spanac, sparanghel, broccoli, mazăre verde, portocale, mango, porumb dulce.
‼️Vă recomandăm să vă consultați medicul dacă optați pentru alte suplimente alimentare, pe lângă tratamentul deja prescris. Unele dintre ele s-ar putea să nu vi se potrivească, mai ales dacă aveți anumite afecțiuni medicale.
Trimiteți sugestiile, comentariile, întrebările și feedback-ul dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

Niciun comentariu

Nu ratați!