Cele mai bune alimente pentru întărirea imunității – acționează precum antibioticele

0

Acestea sunt cele mai bune alimente pentru imunitate: acţionează precum un antibiotic
Imunitatea descrie capacitatea organismului de a se apăra împotriva virușilor, bacteriilor și tuturor celorlalți agenți patogeni din mediul extern care provoacă izbucnirea bolilor. Sistemul imunitar joacă un rol foarte complex și este în primul rând responsabil pentru menținerea sănătății și integrității organismului. Persoanele cu sistemul imunitar slăbit sunt expuse riscului și sunt mai susceptibile la îmbolnăvire.
Medicii recomandă anumite alimente pentru menținerea sănătății și integrității organismului.
Prunele, semințele de muștar și merișoarele au efect bactericid și ajută la întărirea imunității în timpul sezonului rece. Un medic nutriționist spune care sunt cele mai bune alimente pentru creșterea imunității.
Beneficii prune uscate
Prunele conțin hidrotartrat de potasiu, care are efect bactericid. Prin urmare, acest fruct uscat a fost adesea adăugat în carnea tocată în trecut pentru a prelungi durata de valabilitate a acesteia.
Dacă adaugi prune uscate în carnea tocată, pe lângă faptul că o faci să reziste mai mult, vei îmbogăți produsul și cu fibre alimentare sănătoase, spun nutriționiștii. Puteți mânca doar o mână de prune în timpul zilei pentru a vă proteja de bolile virale și răceli. 3-4 bucăți de prune și un pahar de chefir vor fi o opțiune excelentă pentru micul dejun cu proprietăți bactericide.

Semințele de muștar cresc imunitatea
Un alt produs util cu efect bactericid sunt semințele de muștar. Ca și în ceapă și usturoi, există fitoncide care suprimă dezvoltarea bacteriilor și virușilor în organism, adaugă specialistul.
Potrivit cercetătorilor, în urmă cu trei mii de ani, nu întâmplător acest condiment era servit adesea cu pește, inclusiv pentru a-l dezinfecta, astfel încât să fie mai puțin periculos de diverse bacterii.
Curmale
Un alt produs de sezon si foarte util din punct de vedere al efectului bactericid este curmalul. Efectul astringent se datorează prezenței taninurilor în produs. Acestea sunt substanțe care au proprietăți antiinflamatorii, de vindecare a rănilor și un efect bacteriostatic, adică nu permit bacteriilor să se înmulțească. In acest scop trebuie consumat un curmal astringent, deoarece pe masura ce fructul se coace, cantitatea de taninuri scade si isi pierde aceste proprietati.
Merișoarele
Merișoarele au și proprietăți antibacteriene. Conține compuși fenolici care ajută organismul să lupte cu stafilococul auriu, spune dr. Marina Makisha, medic nutriționist.
Medicii nutriționiști spun că prezența sputei galbene înseamnă prezența unei infecții bacteriene. Adesea, acesta este Staphylococcus aureus. În plus, merisoarele conțin diverse proantocianidine, care impiedica bacteriile sa se ataseze de mucoasele si sa se inmulteasca activ, spun experții.

Niciun comentariu

Nu ratați!