Lamaia impreuna cu usturoiul pot reduce nivelul de colesterol din sange, ajuta circulatia sanguina si desfunda arterele.
Vitamine A, B1, B2, C, fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu. Am spune ca toate aceste substante fac parte dintr-un supliment alimentar complet din farmacie. De fapt ele fac parte din compozitia usturoiului. Iar toate aceste vitamine si minerale nu sunt singurele componente. Mai contine si alicina, substanta cu un puternic efect antibiotic.
Usturoiul este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene. S-a constatat ca reduce incidenta cancerului pulmonar la cei care mananca usturoi, acesta inlaturand o parte din efectele negative ale fumatului.
Pasionatii de medicina naturista, vechii preoti egipteni au amestecat usturoiul cu lamaia, reusind sa obtina o bautura cu adevarat miraculoasa. Medicina populara recomanda bautura cu usturoi si lamaie ca fiind eficienta si in cazul vederii si al auzului slab. Aceasta mixtura are un efect benefic si asupra parodontozei.
Acest preparat elimina simptomele racelii la plamani si te face sa dormi mai bine. De asemenea, inlatura durerea de cap si de picioare.
Usturoiul a fost intotdeauna apreciat pentru capacitatea sa de a imbunatati sanatatea inimii, atat prin scaderea nivelului de colesterol LDL cat si prin cresterea nivelului de colesterol HDL. Acesta curata eficient vasele de sange si previne acumularea de placi care pot duce la atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale.
Lamaile, desi acide au, de fapt, un efect alcalin asupra organismului si acest lucru poate ajuta inima. Alcalinitatea ajuta la reducerea nivelului de inflamatie cardiaca, un factor de risc pentru bolile de inima, iar antioxidantii continuti o protejeaza impotriva stresului oxidativ.
Acest remediu cu lamaie si usturoi are proprietati detoxifiante si digestive care stimuleaza eliminarea deseurilor si imbunatatesc functiile ficatului si ale colonului.
Usturoiul are proprietati antiinflamatoare si este un bun diuretic, stimuland eliminarea lichidelor in exces din tesuturile inflamate. Este considerat un anorexigen natural, deoarece prelungeste senzatia de satietate si reduce pofta de mancare.
Continutul ridicat de antioxidanti previne deteriorarea celulelor si alte probleme legate de imbatranirea prematura.
Reteta 1
Mod de preparare:
Spalati bine 3 lamai si stergeti-le, apoi stoarceti zeama intr-un borcan. Coaja si pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt borcan.
Curatati 3 capatani de usturoi si zdrobiti-le bine.
Amestecati toate ingredientele si turnati 2 litri de apa fiarta si racita.
Acoperiti vasul cu tifon si lasati pentru 72 de ore la frigider. Ulterior strecurati prin 4 straturi de tifon si depozitati lichidul in sticle inchise etans. Se pastreaza la rece.
Reteta 2
Taiati 4 lamai spalate in jumatati si se pun la blender alaturi de 4 capatani de usturoi curatati. Daca nu aveti blender, ii puteti marunti cu un cutit. Puneti ingredientele la fiert in 2l apa. Amestecati din cand in cand. Dupa ce da in clocot, stingeti focul si lasati sa se raceasca. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, separati pulpa de lichid cu o strecuratoare. Lichidul se pune in sticle si se pastreaza la frigider.
Administrare:
Se consuma 5 zile, de 4 ori pe zi, 50ml cu o jumatate de ora inainte de masa. Dupa 10 zile de pauza, cura se poate relua.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
[…] Reteta 1 Mod de preparare: Spalati bine 3 lamai si stergeti-le, apoi stoarceti zeama intr-un borcan. Coaja si pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt borcan. Curatati 3 capatani de usturoi si zdrobiti-le bine. Amestecati toate ingredientele si turnati 2 litri de apa fiarta si racita. Acoperiti vasul cu tifon si lasati pentru 72 de ore la frigider. Ulterior strecurati prin 4 straturi de tifon si depozitati lichidul in sticle inchise etans. Se pastreaza la rece. Reteta 2 Taiati 4 lamai spalate in jumatati si se pun la blender alaturi de 4 capatani de usturoi curatati. Daca nu aveti blender, ii puteti marunti cu un cutit. Puneti ingredientele la fiert in 2l apa. Amestecati din cand in cand. Dupa ce da in clocot, stingeti focul si lasati sa se raceasca. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, separati pulpa de lichid cu o strecuratoare. Lichidul se pune in sticle si se pastreaza la frigider. Administrare: Se consuma 5 zile, de 4 ori pe zi, 50ml cu o jumatate de ora inainte de masa. Dupa 10 zile de pauza, cura se poate relua. Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o o… […]
[…] de usturoi – beneficii si retete Usturoiul si mierea – o combinatie uimitoare pentru sanatate Combinatia de usturoi cu lamaie poate face minuni pentru sanatate Ulei de usturoi – beneficii si mod de preparare Supa crema de usturoi – o alegere excelenta […]