Cardamomul este un condiment folosit intens in lumea araba, foarte benefic pentru sanatate

0

Cardamomul este un condiment care provine din India si Nepal. Acesta planta a fost folosita in medicina Ayurveda si medicina traditionala chineza. Se folosea ca remediu pentru infectii ale dintilor si gingiilor, probleme la nivelul gatului, congestie a plamanilor, tuberculoza pulmonara, inflamatia ploapelor, tulburari gastrointestinale si pietre ale vezicii biliare, si a fost folosit si ca antidot pentru otravuri si veninuri.
Cardamomul este bogat in diverse vitamine si micronutrienti. Acestea includ niacina, piridoxina, riboflavina, tiamina, vitamina A, vitamina C, sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, fosfor si zinc.
Cardamomul este un condiment ideal cu multe beneficii pentru sanatate. Cele mai populare beneficii sunt enumerate mai jos:
Previne cancerul colorectal
Cancerul, in special cancerul colorectal, este una dintre principalele cazuri de deces in intreaga lume. Cresterea costului terapiei acestei boli si  efectele secundare ulterioare au incurajat cercetatorii sa caute alternative durabile. Studiile efectuate la Institutul National de Cancer din Kolkata au aratat ca acest condiment a avut un rezultat pozitiv in contractarea cancerului colorectal intr-o proportie de 48%.
Protejeaza sanatatea inimii
Studiile efectuate la Departamentul de Farmacologie si Farmacie din cadrul Colegiului de Farmacie al Universitatii King Saud din Arabia Saudita au aratat ca administrarea cardamomului pentru afectiunile cardiovasculare a avut ca rezultat un ritm cardiac mai scazut si controlat. Micronutrientii gasiti in acest condiment pot contracara cresterea lipidelor in organism.

Afrodisiac 
Medicina populara indiana foloses­te cardamomul ca un puternic afrodisiac, care ajuta in disfunctiile erectile.
Anti-depresiv
Uleiul esential extras din cardamom poseda proprietati anti-depresive, fiind folosit in aromoterapie. Acest ulei mai poate fi folosit si ca tratament pentru diferite bili, de la tulburari ale stomacului pana la boli pulmonare.
Previne bolile gastro-intestinale
Cardamomul a fost folosit in medicina chineza si Ayurveda ca remediu pentru tulburatile gastro-intestinale. Extractul metabolic din cardamom este componenta care ajuta la controlul tulburarilor gastro-intestinale, cum ar fi aciditatea, flatulenta si crampele stomacale.
Antibacterian 
Uleiul esential din semintele de cardamom inhiba dezvoltarea virusurilor, bacteriilor si a ciupercilor.
Proprietati antimicrobiene
Timp de mai multe milenii, cardamomul a fost folosit pentru combaterea infectiilor. Acesta poseda proprietati antimicrobiene. Aceasta teorie a fost testata la Universitatea Van Yüzüncü Yil, fiind efectuate experimente privind extractele sale volatile. S-a observat ca uleiurile din cardamom au fost capabile sa inhibe cresterea si raspandirea unor microbi foarte periculosi care provoaca in mod regulat intoxicatii cu alimente.
Detoxifica corpul
Procesele metabolice din corp elibereaza toxine si radicali liberi care trebuie sa fie eliminati pentru a ramane sanatosi. In caz contrar, aceste toxine acumulate pot provoca mai multe boli, inclusiv cancer si imbatranire prematura. Cardamomul este cunoscut pentru a actiona ca agent de detoxificare. Uleiurile esentiale si biochimice prezente asigura efecte detoxifiante.
Imbunatateste circulatia sangelui
Cardamomul este eficient in promovarea circulatiei sangelui in organism. Cercetarea a fost efectuata la Universitatea Nitte din Mangalore, India.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/health-benefits-of-cardamom.html

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.