Ciresele sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat aduc multe beneficii sanatatii si sporesc longevitatea

0

Pe langa antioxidanti, ciresele sunt adevarate pachete de vitamine si minerale, continand vitamine din grupul B-urilor (B1, B2, B3, B6), vitamina C, vitamina A si vitamina E, dar si minerale, precum calciu, fosfor, fier, magneziu si potasiu. In cirese se mai gaseste betacaroten si melatonina, un hormon care regleaza ciclurile de somn.
Antioxidanti
Ciresele sunt pline de antioxidanti. Acestia au un numar de avantaje diferite, inclusiv capacitatea de prevenire a cancerului si a bolilor de inima. Antioxidantii lucreaza si pentru incetinirea semnelor de imbatranire.
Pierderea in greutate
Ciresele contin mai mult de 75% apa. Acest continut de apa fac ciresele o hrana perfecta pentru scaderea in greutate, deoarece alimentele care sunt bogate in apa si cu un continut redus de calorii ajuta sa va simtiti plin pentru o perioada mai lunga de timp. Ciresele sunt incarcate cu fibre, aproape 3g/portie. Aceste fibre ajuta la accelerarea pierderii in greutate si reduce nivelul de colesterol prin incetinirea absorbtiei in sange.
Benefice pentru ficat
Ciresele sunt indicate si hepaticilor, astfel persoanele care sufera de afectiuni ale ficatului pot face o cura intensa de cirese, consuand in fiecare zi doua cesti de cirese pe stomacul gol.
Reduce riscul de accident vascular cerebral
Ciresele ofera beneficii cardiovasculare. Antocianinele, pigmentii care dau cireselor culoarea rosie, sunt capabile sa regleze genele implicate in metabolismul grasimilor si glucozei. Acest lucru reduce riscul de colesterol ridicat, potrivit cercetorilor de la Universitatea din Michigan Health System.

Protejeaza impotriva diabetului zaharat
Ciresele au un indice glicemic scazut, mai mic decat caisele, strugurii, piersicile sau afinele. Acest lucru le fac o gustare mai buna decat alte fructe, in special pentru diabetici.
Promoveaza un somn mai bun
Ciresele sunt o sursa buna de melatonina, care ne ajuta sa reglam ciclurile de somn. Au efecte pozitive asupra somnului, inlaturand insomniile si ajutand persoana in cauza sa se odihneasca mai bine. Astfel somnul este mai lung, mai linistit si mai odihnitor. De asemenea, melatonina regleaza ritmul batailor inimii si ajuta la functionarea optima a creierului.
Incetieste imbatranirea pielii
Ciresele au cel mai mare nivel antioxidant din orice fruct. Antioxidantii ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi.
Ajuta la reglarea tensiunii arteriale
Ciresele sunt surse bogate de potasiu, care ajuta la reglarea ritmului cardiac si tensiunii arteriale si reduce riscul de hipertensiune arteriala. Acestea mai ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau. De asemenea, potasiul ajuta la eliminarea excesului de sodiu din organism.
Reduce durerea musculara
Ciresele pot reduce inflamatia muschilor si micsora durerea asociata acestei afectiuni. Astfel cei care lucreaza mult fizic, stau mult in picioare sau din contra, stau mult pe scaun ceea ce le provoaca dureri, precum si cei care practica sportul de performanta se pot bucura de beneficiile “antidurere” ale cireselor.
Antiinflamator
Ciresele joaca si rol antiinflamator in organism, astfel cei care sufera de boli cronice, de acnee sau de diferite inflamatii ori prezinta alergii cutanate se pot bucura de efectele antiinflamatoare ale cireselor.
Sursa: https://www.care2.com/greenliving/11-health-benefits-of-the-beautiful-cherry.html
https://www.livestrong.com/article/440321-benefits-of-eating-cherries/

Niciun comentariu

Nu ratați!