Ceaiul de cardamom este folosit pentru a preveni sau trata o larga varietate de afectiuni

0

Cele mai importante beneficii ale ceaiului de cardamom includ detoxifierea organismului, optimizarea digestiei, vindecarea problemelor respiratorii, amelioreaza simptomele menstruale, previne bolile cronoce si multe altele. Aceste beneficii provin din concentratiile ridicate de eucaliptol, camfor, limonen, alfa-pinen, beta-pinen si mircen, precum si vitaminele A, B si C, potasiu, fier, magneziu, cupru si zinc.
Ceaiul de cardamom este facut din semintele zdrobite ale acestei plante. Acesta este benefic pentru persoanele care sufera de hipertensiune arteriala, un sistem imunitar slab, halitoza, deficienta de fier, matreata, obezitate, eczeme, psoriazis, inflamatie, indigestie, constipatie si toxicitate hepatica.
Benefic pentru piele
Datorita antioxidantilor, proprietatilor antimicrobiene, mineralelor si vitaminelor continute, acest ceai este utilizat pentru a imbunatati simptomele eczemei, psoriazisului, acneei, iritatiei si inflamatiei. Ceaiul poate fi consumat in mod normal, sau racit si aplicat local in aceste zone sensibile. Acesta nu numai ca va calma inflamatia, ci va stimula regenerarea celulelor noi si va proteja impotriva infectiilor si iritatiilor in viitor.
Sanatatea inimii
Daca suferiti de hipertensiune arteriala, ceaiul de cardamom poate fi un aliat excelent pentru sanatatea inimii. Nivelul ridicat de potasiu gasit in aceasta planta o face eficienta pentru tensiunea arteriala ridicata, potasiul fiind un vasodilatator, putand reduce presiunea asupra arterelor si a vaselor de sange, reducand astfel riscul de ateroscleroza, atac de cord si accident vascular cerebral.
Respiratie urat mirositoare
Halitoza este o problema cu care se lupta multii oameni, care poate rezulta din bacteriile din gura, dar poate fi si un simptom al indigestiei. Semintele de cardamom sunt uneori mestecate pentru a elimina respiratia urat mirositoare, avand proprietati antimicrobiene si antibacteriene. De aceea, semintele de cardamom infuzate in ceai fac din acesta un remediu natural pentru respiratia urat mirositoare.
Par
Proprietatile antioxidante, antimicrobiene si antiinflamatorii ale ceaiului de cardamom imbunatateste semnificativ sanatatea parului. Acesta intareste firul de par si imbunatateste aspectul acestuia, protejeaza scalpul impotriva uscarii si inflamatiei, prevenind astfel caderea parului si matreata.

Circulatie
Activitatea stimulatoare a acestui ceai il face excelent pentru circulatie, iar continutul ridicat de fier este esential pentru producerea de celule rosii in sange. Cu mai multe celule rosii in sange, oxigenarea pielii si a altor sisteme creste, ceea ce reprezinta un impuls pentru sanatate.
Proprietati antiinflamatorii
In mod traditional, ceaiul de cardamom a fost recomandat pentru orice afectiune inflamatoare, de la artrita si dureri de cap, pana la recuperarea vatamarilor si durere cronica. Este un analgezic si antiinflamator natural.
Probleme digestive
Ceaiul de cardamom contine compusi antimicrobieni si antiparazitari puternici care va pot ajuta sa va reglati sanatatea intestinala, nu numai prin eliminarea parazitilor, ci si prin ameliorarea flatulentei, indigestiei, constipatiei si diareei.
Detoxifiant
Acest ceai poate fi folosit si ca agent de detoxificare, putand stimula functia hepatica si promoveaza eliberarea de toxine din organism. Acest lucru este, de asemenea, atribuit naturii diuretice, care mareste urinarea si ajuta la eliminarea altor substante inutile din organism.
Anti-cancerigen
Cu o gama diversa de antioxidanti si compusi volatili, acest ceai poate ajuta la reducerea stresului oxidativ si poate neutraliza radicalii liberi din organism, care sunt responsabili pentru inflamatia tesutului si mutatiile celulare, care pot duce adesea la cancer si cresteri tumorale.
Atentie! Exista foarte putine efecte secundare, insa daca aveti anumite alergii sau daca luati deja un tratament medicamentos, ar trebui sa fiti precaut inainte de a consuma ceai de cardamom.
Datorita gamei largi de antioxidanti si compusi volatili gasiti in ceaiul de cardamom, nu este recomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza, deoarece unele dintre aceste componente puternice vor fi transmise fatului sau sugarului.
Daca luati medicamente ca antidepresive, anticoagulante, aspirina, medicamente pentru calculi biliari sau pentru sindromul intestinului iritabil, adresati-va medicului inainte de a adauga acest ceai in alimentatia dumneavoastra.
Ceai de cardamom si ghimbir
Sursa:https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/benefits-of-cardamom-tea.html?utm_source=internal&utm_medium=1890&utm_campaign=also-see

Niciun comentariu

Nu ratați!