Turmericul este denumit condimentul minune datorită beneficiilor sale incredibile pentru sănătate

0

Beneficiile uimitoare pentru sănătate ale turmericului includ capacitatea de a grăbi vindecarea rănilor, îmbunătățește sănătatea pielii, protejează abilitățile cognitive, ușurează dificultățile menstruale, reduce inflamația, elimină depresia, ameliorează durerea, încetinește procesul de îmbătrânire, protejează tractul digestiv și previne cancerul.
Turmericul este un condiment extras din rădăcina plantei Curcuma longa, extrem de popular și apreciat în subcontinentul indian. Utilizarea constantă a turmericului inhibă creșterea bacteriilor care cauzează acnee și reduce secreția de ulei de către glandele sebacee. Elimină cicatricile provocate de acnee, ceea ce face pielea perfectă și strălucitoare. Proprietățile antiseptice și antiinflamatorii accelerează vindecarea unei tăieturi și calmează iritarea pielii.
Una dintre cele mai cunoscute aplicații ale turmericului este ca agent antiinflamator. Ingredientele active din turmeric sunt extinse, dar un compus deosebit de important este curcumina. Această substanță a primit o atenție considerabilă în comunitatea medicală datorită abilităților sale puternice antiinflamatorii. De fapt, puterea acestei substanțe este asemănătoare cu unele dintre cele mai puternice opțiuni farmaceutice pentru reducerea inflamației. Din acest motiv este sugerat pentru reducerea durerilor arteriale sau a celor musculare.
Turmericul a fost folosit mult timp ca tratament pentru constipație, crampe sau intestin iritabil. Activitatea antiinflamatoare scade șansele de a dezvolta ulcere, sângerare în intestine și elimină iritația.
Turmericul este recomandat pacienților care suferă de boli intestinale inflamatorii. Conținutul de fibre dietetice din turmeric ajută la îmbunătățirea proceselor digestive.
Daca suferiți de disconfort menstrual sever, crampe, balonare, sângerări excesive sau schimbări de dispoziție, turmericul poate fi exact ceea ce căutați. Natura antiinflamatoare și liniștitoare a compușilor naturali conținuți în turmeric poate ameliora majoritatea simptomelor menstruației.
Turmericul este una dintre cele mai bune abordări pe bază de plante pentru tratamentul sau prevenirea diferitor tipuri de cancer. Curcumina este un puternic antioxidant care a fost legat de o reducere a celulelor cancerigene de colon și este un inhibator direct al unei proteine care este esențială pentru creșterea tumorii.
Turmericul și compușii săi organici activi îmbunătățesc funcția hepatică și reduc nivelurile de toxicitate din organism. Prin stimularea sistemului limfatic și asigurarea faptului că toxinele sunt îndepărtate eficient, activitățile antioxidante ale turmericului sunt o soluție ideală pentru afecțiunile hepatice.

Există două modalități prin care turmericul poate stimula sănătatea cardiovasculară: curcumina și vitamina B6. Vitamina B6 inhibă producția de homocisteină, care este un produs secundar negativ ce afectează grav pereții celulelor. Acești pereți slăbiți pot cauza o serie de complicații la inimă, în special atunci când sunt exacerbate de tensiunea arterială ridicată sau de formarea plăcilor. În al doilea rând, curcumina eliberează direct nivelul de colesterol LDL din arterele și vasele de sânge. Acest lucru poate ajuta la prevenirea aterosclerozei, astfel încât, atunci când este combinat cu vasele de sânge mai puternice, turmericul reprezintă o soluție cuprinzătoare pentru o gamă largă de probleme cardiace.
În medicina tradițională, turmericul a fost de multe ori baza stimulărilor cognitive, creșterea concentrării și a memoriei. Multe dintre aceste convingeri tradiționale au ajuns să fie legitime prin cercetare, iar turmericul este încă considerat un aliment pentru stimularea creierului. În afară de creșterea capacitații cognitive generale, acesta poate să protejeze căile neuronale de stresul oxidativ pe termen lung. Ca o plantă antioxidantă puternică, turmericul poate stimula activitatea neuronală și poate preveni degradările cognitive (Alzheimer sau demență).
Curcumina este cu adevărat o substanță versatilă, iar cercetarea s-a întins chiar și în efectele sale asupra echilibrului hormonal. Studiile au arătat că această substanță are un efect similar cu Prozac (medicament) asupra pacienților care suferă de depresie, schimbări de dispoziție, anxietate și stres. Asta face turmericul o alternativă puternică a produselor farmaceutice care au adesea efecte secundare sau creează dependență.
Atenție! Deși nu este considerată a fi o substanță alergică, turmericul poate avea anumite efecte secundare asupra organismului, inclusiv greață, amețeli sau diaree, în special când este consumat în cantități mari.
În cazuri rare, cantitățile mari de turmeric au cauzat nereguli ale inimii.
Vorbiți întotdeauna cu un medic înainte de a adăuga o substanță puternică în dieta dumneavoastră, și amintiți-vă că totul trebuie consumat cu moderație!

Niciun comentariu

Nu ratați!