Cum să îți cureți ficatul – remedii la îndemâna oricui

0

Ficatul este al doilea organ ca mărime din corpul uman și unul dintre cele mai importante, deoarece este responsabil pentru filtrarea toxinelor dăunătoare din sânge. Există programe medicale pentru detoxifierea ficatului, dar există și câteva modificări naturale, simple ale stilului de viață pe care le puteți face, care vor avea ca rezultat un ficat curat și sănătos. Cu toate acestea, ideea dietelor de detoxifiere sau curățare nu este susținută de studii științifice. Aveți grijă atunci când urmați aceste diete și rămâneți întotdeauna în legătură cu medicul dumneavoastră.
👉 Consumul lichidelor potrivite
1. Minimizați consumul de alcool
De fiecare dată când bei alcool, ficatul îl filtrează din sânge și unele dintre celulele ficatului mor. În timp ce ficatul se poate regenera, abuzul cronic de alcool îl poate împiedica să se repare singur. Dacă vrei un ficat sănătos, elimină alcoolul.
2. Bea multa apă
Apa obișnuită și apa cu lămâie curăță ficatul. Detoxifică-ți ficatul și elimină toxinele bând cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi. Apa te va menține hidratat, ceea ce încurajează în mod natural regenerarea celulară. De asemenea, va permite ficatului să filtreze mai multe toxine și reziduuri, lăsându-l să funcționeze mai repede și crescând nivelul de energie.
3. Adaugă lămâie în dieta ta
Bea suc de lămâie în apă sau ceai o dată pe zi. Sucul de lămâie stimulează producția de bilă a ficatului pentru a ajuta la eliminarea toxinelor. De asemenea, previne acumularea de calculi biliari și promovează digestia și funcția ficatului în mișcarea sucurilor gastrice.
4. Bea ceai verde
Ceaiul verde este bogat în catechine, un tip de antioxidant vegetal care stimulează funcția hepatică și ajută la reducerea depozitării grăsimilor în ficat.
5. Bea smoothie-uri naturale cu fructe
Fructele precum căpșunile, murele, afinele și zmeura îmbunătățesc sănătatea ficatului. Aceste fructe au acizi organici care scad nivelul de zahăr din sânge și te vor ajuta să arzi grăsimile, scăzând riscul de apariție a bolilor hepatice grase.
👉 Consumul alimentelor sănătoase
1. Evitați alimentele care vă vor afecta ficatul
Alimentele care sunt procesate și care conțin o mulțime de conservanți, grăsimi și colesterol pot cauza ficatul să devină congestionat și înfundat cu reziduuri de grăsime. Curățați-vă ficatul evitând alimentele procesate sau grase, pentru a permite ficatului să se deblocheze și să regenereze celulele.
– Evita mancarea fast-food. În special, încercați să evitați alimentele prăjite sau carnea conservată (cum ar fi cârnați, șuncă etc.)
– Evitați grăsimile rele. Carnea roșie grasă, alimentele prăjite și grăsimile procesate trebuie evitate, deoarece vă pot înfunda ficatul. Grăsimile procesate includ margarina și uleiurile hidrogenate.
– Evitați îndulcitorii artificiali, coloranții și conservanții. Cel mai bine este să mergeți pe calea naturală atunci când vă curățați ficatul.
– Evitați și carbohidrații rafinați.

2. Consumați legume crude
Anumite legume conțin nutrienți precum beta-carotenul care stimulează celulele hepatice și protejează ficatul de toxine. Legumele verzi închise, cu frunze verzi, precum spanacul, încurajează creșterea celulelor și stimulează ficatul, în timp ce sfecla protejează canalele biliare din ficat de deteriorarea toxinelor. Consumă 5 porții de legume pe zi și include-le pe cele care conțin nutrienți care ajută ficatul.
Legumele care promovează sănătatea ficatului includ frunzele de păpădie, tărtăcuța amară, rucola, cicoarea și spanacul.
3. Creșteți aportul de usturoi
Usturoiul are compuși care conțin sulf, capabili să activeze enzimele hepatice care elimină toxinele din organism. De asemenea, usturoiul conține alicină și seleniu, doi nutrienți care protejează ficatul de daunele cauzate de toxine. Acești doi nutrienți ajută și la procesul de detoxifiere.
4. Mănâncă grapefruit
Grapefruitul este bogat în vitamina C și antioxidanți, ambii promovează o curățare sănătoasă a ficatului. Grapefruitul stimulează enzimele de detoxifiere din ficat și are un compus flavonoid cunoscut sub numele de naringenină care determină ficatul să ardă grăsimile, mai degrabă decât să le stocheze. Aveți grijă totuși, deoarece cantitățile mari de grapefruit pot inhiba o enzimă hepatică numită citocrom P450, care poate afecta modul în care anumite alimente și medicamente sunt descompuse în organism.
5. Mănâncă avocado de două ori pe săptămână
Avocado este delicios și conține compuși care produc glutation. Acești compuși ajută la prevenirea supraîncărcării toxice a ficatului.
6. Mănâncă nuci
Nucile au niveluri ridicate de l-arginina (un aminoacid) glutation și acizi grași omega-3 care ajută la curățarea ficatului de amoniacul care cauzează boli. Extractele din cojile lor sunt folosite în multe formule de curățare a ficatului.
👉 Remedii pe bază de plante
1. Utilizați lecitină de soia
Granulele de lecitină de soia conțin fosfolipide care ajută la protejarea ficatului. Granulele de lecitină de soia sunt disponibile în majoritatea magazinelor naturiste.
2. Crește-ți aportul de magneziu
Magneziul promovează producția de bilă, care la rândul său promovează curățarea ficatului.
O modalitate de a obține magneziu este prin dizolvarea unei lingurițe de sare Epsom în apă caldă și consumul acestui amestec o dată sau de două ori pe lună. Sarea Epsom conține o cantitate mare de magneziu.
3. Adaugă turmeric în dieta ta
Turmericul stimulează capacitatea ficatului de a produce bilă, o parte cheie a procesului de curățare a ficatului. De asemenea, se știe că ajută la regenerarea celulelor hepatice deteriorate.
4. Ceai de ciulin de lapte
Ciulinul de lapte promovează creșterea și sănătatea celulelor hepatice. Ciulinul de lapte conține silimarine, care sunt antioxidanți care luptă împotriva oxidarii, un proces care dăunează celulelor hepatice. De asemenea, îmbunătățește sinteza proteinelor în ficat.
❗️Simțiți-vă bine
Situațiile stresante eliberează hormoni și endorfine în sânge, care, la rândul lor, depun toxine în ficat și îl încetinesc. Eliminați stresul în orice domeniu al vieții dvs. pe care îl puteți.
Luați în considerare activități anti-stres precum yoga și meditația.

Niciun comentariu

Nu ratați!