Curățarea colonului este un proces folosit de-a lungul istoriei pentru a îmbunătăți procesele naturale de detoxifiere ale organismului, pentru a restabili sănătatea digestivă și calitatea generală a vieții. Folosirea apei pentru curățarea țesuturilor din colon, a fost practicat încă din anul 1500 î.Hr. în Egiptul antic.
Scopul final al curățării colonului este de a ajuta organele digestive să-și facă treaba în cel mai bun mod posibil.
De ce este esențială sănătatea colonului?
Colonul găzduiește miliarde de bacterii care reprezintă de fapt aproximativ 70% din greutatea fecalelor. Pe lângă formarea scaunului, diferitele organisme bacteriene benefice care trăiesc în colon și tractul digestiv sunt importante pentru absorbția adecvată a nutrienților, menținerea echilibrului pH-ului, controlul foamei și contracararea bacteriilor potențial periculoase. Acesta este motivul pentru care un colon care funcționează bine este atât de important pentru bunăstarea generală.
Cum să faci o curățare a colonului în mod corect
În primul rând, rețineți că cel mai bun mod de a detoxifia și de a curăța colonul este eliminarea substanțelor nocive din dieta dvs. și consumul de alimente naturale, bogate în nutrienți. Alimentele ambalate, fast-food-urile, gustările procesate și ingredientele artificiale (siropuri bogate în fructoză, uleiuri hidrogenate, coloranți alimentari periculoși, MSG sau conservanți) toate îngreunează funcționarea corectă a sistemului digestiv și crește inflamația la nivelul colonului.
Tipurile de alimente pe care doriți să le mâncați pentru o sănătate optimă a colonului includ:
Alimente fermentate care conțin probiotice (iaurt, legume murate sau varză murată, chefir).
Alimente bogate în fibre, cum ar fi semințele, legumele cu frunze verzi și alte legume proaspete.
Fructe proaspete (în special fructe de pădure, sau mere și pere, care conțin fibre de pectină).
Bulion de oase
Grăsimi sănătoase precum nucă de cocos sau ulei de măsline extravirgin, plus avocado (foarte bogat în electroliți și fibre).
Supe, sucuri din legume și salatele de legume sunt bogate în fibre și apă și sunt ușor de digerat.
Rețete
1. Suc de legume
Ingrediente:
– 2 tulpini de țelină
– 2 morcovi
– 2 tulpini medii de mărar
– 3 tulpini de pătrunjel
– 4 frunze de salată Romaine
– 1 sfeclă
– 1 cățel de usturoi
– Apă (pentru consistență)
Mod de preparare:
– Spălați toate ingredientele.
– Adăugați toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau într-un blender cu apă suficientă astfel încât băutura finală sa fie omogenă.
– În general, acest suc verde trebuie băut imediat după preparare, de preferat înaintea micului dejun.
2. Suc de mere verzi
Ingrediente:
– 1 măr verde
– 1 lingură cu semințe de in
– 2 linguri cu miere organică
– 1 cană cu apă
Mod de preparare:
– Spălați, decojiți mărul și îndepărtați-i sâmburii. Tăiați în felii pentru a facilita procesarea și puneți în robotul de bucătărie.
– Acum adaugă semințele de in, mierea și apa.
– Procesează pentru câteva minute, până obții o băutură omogenă.
– Beți acest suc înainte de culcare. Acest obicei te va ajuta să îți cureți organismul de toxine.
Articole recomandate:
10 metode naturale pentru curățarea și detoxifierea colonului
Curăță colonul cu această băutură naturală foarte eficientă, preparată in casă – rețetă si mod de folosire
6 sucuri naturale, ușor de preparat pentru constipație și curățarea colonului – retete, beneficii și dozare
Alimente si retete pentru curatarea colonului si un sistem digestiv sanatos
Niciun comentariu