Diluanți naturali de sânge pe care îi aveți deja în bucătărie

0

Medicamentele anticoagulante au fost implicate în reacții adverse grave, cu nenumărate rapoarte de caz care indică faptul că utilizarea acestor medicamente neprescrise poate duce la internarea în spital din cauza unor sângerări excesive.
Cheagurile de sânge sunt printre cele mai prevenibile tipuri de afecțiuni ale sângelui. Acestea pot fi prevenite cu un stil de viață simplu și cu modificările alimentare.
Adăugarea de diluanți naturali ai sângelui în dieta și rutina de sănătate poate avea un impact extraordinar, fără teama de efecte secundare adverse.
❓ Ce sunt diluanții de sânge
Diluanții de sânge sunt utilizați pentru a preveni dezvoltarea cheagurilor de sânge care pot pune viața în pericol, care pot provoca evenimente grave de sănătate, cum ar fi infarctul și accidentul vascular cerebral.
Deși cheagurile de sânge sunt necesare pentru a preveni pierderea de sânge în timpul rănirii și pentru a permite vindecarea rănilor, formarea cheagurilor în sânge în alte cazuri poate duce la complicații periculoase.
Diluanții de sânge sunt prescriși în mod obișnuit pacienților cu anumite afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi tromboza venoasă profundă, ritm cardiac neregulat și boala vaselor de sânge. Unele ierburi servesc ca diluanți naturali ai sângelui datorită efectelor lor anticoagulante.
👉 Tipuri
Pentru persoanele cu anumite afecțiuni ale sângelui sau inimii, este necesară utilizarea diluanților de sânge. Pentru majoritatea oamenilor în aceste circumstanțe, anticoagulantele sunt prescrise de medici ca măsură preventivă. Aceste medicamente încetinesc procesul de coagulare al sângelui.
Câteva exemple de anticoagulante includ:
•warfarină
•heparină
•dabigitran
•apixaban
•rivoraxaban
Există, de asemenea, medicamente antiplachetare, cum ar fi aspirina, care acționează prin prevenirea celulelor sanguine (sau a trombocitelor) de a se aglomera și a crea un cheag.
Unele dintre aceste medicamente sunt substanțe sintetice care sunt derivate din substanțe chimice care se găsesc în diluanții naturali ai sângelui. Cayenne, scorțișoara și ghimbirul, de exemplu, conțin compuși puternici anticoagulanți.
În unele situații, este posibilă utilizarea acestor ierburi ca un diluant de sânge mai sigur, dar persoanele cu îngrijorări serioase cu privire la viitoarele afecțiuni cardiace, cum ar fi infarctul sau accidentul vascular cerebral, trebuie să discute cu medicii lor înainte de a utiliza o alternativă naturală la medicamentele care diluează sângele.
👉 Top 8 diluanți naturali ai sângelui
🌱 Curcuma
Curcuma acționează ca un anticoagulant natural și are efecte antiplachetare. Un studiu publicat în BMB Reports indică faptul că curcumina, polifenolul benefic din turmeric, a inhibat trombina, o protează care joacă un rol în coagularea sângelui.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că consumul zilnic al acestui condiment poate ajuta la menținerea statutului anticoagulant.
🌱 Piper Cayenne
Cayenne conține salicilat, un agent natural de diluare a sângelui, apreciat pentru efectele sale anti-tromboză. În plus, conține și capsaicină, care s-a dovedit că are proprietăți de scădere a lipidelor, antihipertensive, antidiabetice și anti-obezitate în mai multe studii.
Din aceste motive, cayenne este adesea administrat sub formă de capsulă pentru a promova sănătatea cardiovasculară și circulația sângelui.
🌱 Scorțișoara
Scorțișoara, în special scorțișoara cassia, este bogată în cumarină, un anticoagulant puternic care este de fapt folosit pentru a produce warfarină. Acestea fiind spuse, cercetările arată că utilizarea suplimentelor de scorțișoară pentru o perioadă lungă de timp poate fi problematică, ceea ce poate duce la probleme hepatice din cauza consumului crescut de cumarină.
🌱 Ghimbir
La fel ca și Cayenne, ghimbirul conține salicilat, o substanță chimică care a fost studiată pentru capacitatea sa de a preveni tromboza. Studiile indică faptul că salicilatul induce o anticoagulare moderată și poate preveni tromboza venoasă fără a provoca complicații hemoragice.
Utilizarea ghimbirului pentru proprietățile sale de diluare a sângelui câștigă popularitate, deoarece oamenii caută abordări mai naturale ale anticoagulanților convenționali.
Cu toate acestea, există cercetări care avertizează utilizatorii care combină suplimente de ghimbir oral și warfarină. Deși datele despre acest lucru au fost considerate insuficiente, asigurați-vă că discutați acest lucru cu medicul dvs. înainte de a combina tratamentele.
🌱 Usturoiul
Consumul de usturoi zilnic poate fi util pentru prevenirea trombozei. Studiile sugerează că usturoiul funcționează ca un anticoagulant.
Un studiu a evaluat siguranța utilizării extractului de usturoi cu warfarină, un diluant de sânge prescris în mod obișnuit. Cercetătorii au descoperit că extractul de usturoi este relativ sigur și nu prezintă niciun risc grav pentru pacienții tratați cu warfarină sau terapie anticoagulantă orală, atâta timp cât sunt monitorizați de către medici.

🌱 Vitamina E
Vitamina E este un diluant natural al sângelui datorită efectelor sale anticoagulante. Studiile susțin că vitamina E are activități anticoagulante și funcționează ca un puternic diluant de sânge.
Suplimentarea cu vitamina E și consumul de alimente cu vitamina E pot ajuta la prevenirea bolilor inimii și ale vaselor de sânge. Unele dintre cele mai bune alimente bogate în vitamina E includ avocado, migdale, semințe de floarea soarelui, spanac, broccoli și mango.
🌱 Sport
Sportul ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge, deci este important să faceți mișcare în mod regulat. Activitatea fizică zilnică este asociată cu îmbunătățirea sănătății cardiovasculare datorită efectelor sale pozitive asupra tensiunii arteriale, circulației sanguine, a colesterolului și a sensibilității la insulină.
Încercați să adăugați cel puțin 30 de minute de exerciții pe zi în programul dvs. Puteți include orice tip de mișcare care vă face să vă pompeze inima, inclusiv mersul pe deal, yoga, ridicarea greutăților și ciclismul.
Asigurați-vă că beți multă apă în timp ce faceți sport pentru a vă menține și hidratat.
De asemenea, este important să evitați sedentarismul.
🌱 Ulei esențial de Helichrysum
Deși cercetările asupra oamenilor sunt limitate, studiile efectuate pe șobolani sugerează că utilizarea uleiului esențial de helichrysum are efecte vasorelaxante topice, ceea ce înseamnă că relaxează vasele care transportă sânge și poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale ridicate.
❓ Cum să adăugați diluanții naturali în dietă zilnică
Este ușor să adăugați acești diluanți naturali ai sângelui în dieta dumneavoastră. Pot fi incluse în mese pentru a adăuga aromă și beneficii nutriționale.
O altă modalitate de a consuma aceste ierburi și condimente este sa preparați ceaiuri. Ceaiul de turmeric și ceaiul de ghimbir pot fi preparate acasă și adăugate la rutina zilnică de sănătate.
Aceste ierburi sunt disponibile și sub formă de capsule sau extracte, dar dacă aveți de gând să suplimentați cu doze mai mari de acest fel, asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră.
Pe lângă adăugarea de diluanți naturali ai sângelui în dieta dvs. pentru a reduce riscul formării cheagurilor de sânge, este important să mâncați o dietă sănătoasă, bine echilibrată și bogată în nutrienți. Menținerea unei greutăți sănătoase și reducerea inflamației sunt esențiale, deoarece promovează nivelurile sănătoase de colesterol și tensiune arterială.
Iată o descriere rapidă a ceea ce ar trebui să mâncați pentru a vă îmbunătăți starea generală de sănătate:
•legume colorate
•legume cu frunze verzi întunecate
•fructe
•leguminoase
•cereale integrale
•alimente omega-3
•grăsimi sănătoase

Pe lângă introducerea în alimentație a unor alimente sănătoase pentru inimă, este esențial să evitați alimentele care vă cauzează rău. Aceasta include alimentele făcute cu îndulcitor artificial, zahăr și carbohidrați rafinați, băuturi răcoritoare dietetice, produse de patiserie făcute cu grăsimi trans și consumul excesiv de alcool.
❗️Riscuri și efecte secundare
Înainte de a utiliza diluanți naturali de sânge pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge, discutați cu medicul dvs. și asigurați-vă că aceste alimente și suplimente nu interferează cu niciunul dintre medicamentele dvs. actuale.
Este posibil ca aceste opțiuni naturale să nu fie la fel de eficiente ca medicamentele pentru subțierea sângelui, așa că, dacă vă bazați pe acestea pentru a preveni o problemă de sănătate existentă, consultați-vă mai întâi medicul pentru a vă asigura că este metoda de tratament potrivită pentru nevoile dumneavoastră.
👉 Concluzie
•Diluanții naturali de sânge ajută la prevenirea cheagurilor de sânge care pot duce la evenimente grave de sănătate, cum ar fi infarct sau accident vascular cerebral.
•Adesea, anticoagulantele convenționale sunt prescrise pentru a preveni coagularea periculoasă a sângelui, dar multe dintre aceste medicamente au efecte secundare adverse.
Atunci când este adecvat și recomandat de un profesionist din domeniul sănătății, folosind diluanți naturali ai sângelui, cum ar fi scorțișoară, ghimbir, ardei iute și usturoi, are efecte antitrombozice și anticoagulante, stimulând sănătatea cardiovasculară și bunăstarea generală.

Niciun comentariu

Nu ratați!