Făina de migdale VS făina de cocos – pe care ar trebui să o alegi și de ce?

0

Când ești la dietă, știi că alimentele obișnuite pe bază de făină nu sunt grozave în călătoria ta spre slăbire. Cu toate acestea, puteți înlocui alimentele obișnuite pe bază de făină de grâu cu alternative făcute din făină de migdale și făină de cocos. Dacă te intrebi care este alegerea cea mai buna și care se potrivește mai bine în dieta ta, vă vom răspunde în ceea ce urmează:
👉 Faina de cocos vs. Făină de migdale: cum sunt făcute?
Făina de nucă de cocos este făcută din pulpa de nucă de cocos care rămâne după prepararea laptelui de cocos. Această pulpă este apoi uscată la temperaturi scăzute. După ce pulpa este complet uscată, este măcinată într-o pulbere fină și folosită ca făină de cocos. Această făină a fost descoperită inițial în Filipine ca un produs secundar al laptelui de cocos. Are aceeași aromă și gust ca cea a nucilor de cocos.
Făina de migdale este făcută din migdale măcinate. Pentru a face această făină, migdalele sunt trecute prin apă clocotită, astfel încât coaja lor să poată fi îndepărtată cu ușurință. Odată făcut acest lucru, migdalele sunt uscate, măcinate și cernute până la o pulbere fină.
Făina de migdale și făina de cocos sunt adesea folosite în dietele keto și paleo, deoarece ambele sunt un bun înlocuitor pentru făina de grâu. În secțiunea următoare, să ne uităm la profilurile nutriționale ale făinii de migdale și ale făinii de cocos:
👉 Diferența nutrițională dintre făina de migdale și făina de cocos
Tabelul de mai jos ar trebui să ajute la înțelegerea valorilor nutriționale ale făinii de cocos față de făina de migdale:
Valori nutriționale la 100 g

👉 Faina de cocos vs. Făină de migdale: comparație cu potențialele beneficii pentru sănătate
Ambele tipuri de făină sunt înlocuitori grozavi pentru produsele pe bază de făină de grâu, deoarece sunt bogate în fibre și sărace în carbohidrați. Dar, când te uiți mai atent la acestea, vei putea vedea diferența substanțială dintre ele.
Deoarece făina de migdale este făcută din migdale, majoritatea micronutrienților din migdale sunt reținuți sub formă de făină. Această făină este bogată în acizi grași mononesaturați care sunt buni pentru menținerea sănătății cardiovasculare și pot reduce riscul de a contracta boli coronariene. De asemenea, este destul de bogată în proteine, făcând-o o sursă excelentă de proteine pe bază de plante pentru vegani și vegetarieni.

Chiar dacă făina de migdale este bogată în fibre și proteine, este bogată si în calorii. Prin urmare, poate să nu fie alegerea ideală dacă doriți să pierdeți în greutate.
Făina de cocos, spre deosebire de făina de migdale, nu este bogată în micronutrienți, deoarece majoritatea se pierd în timpul extracției laptelui de cocos. În ciuda acestui fapt, făina de cocos este o sursă bogată de fibre alimentare care ajută la digestie. De asemenea, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și poate ajuta la pierderea în greutate. Făina de cocos este, de asemenea, bogată în trigliceride cu lanț mediu (MCT) despre care se știe că arde grăsimile.
Deși există un avantaj în consumul de făină de migdale și de nucă de cocos, dezavantajul acestor făinuri nu trebuie ignorat. În secțiunea următoare, să ne uităm la unele dintre potențialele efecte adverse ale făinii de cocos și ale făinii de migdale.
👉 Efecte secundare posibile – făină de migdale vs făină de nucă de cocos
În primul rând, să ne uităm la posibilele efecte secundare ale făinii de migdale:
– Poate să nu ajute la pierderea în greutate
Făina de migdale este calorică; are aproape 600 de calorii la 100 g. Având în vedere cantitatea de făină de migdale pe care o utilizați atunci când faceți produse de copt, numărul de calorii poate crește. Dacă te-ai întrebat de ce nu slăbești atunci când consumi alimente pe bază de făină de migdale în dieta ta keto, acum știi de ce!
– Poate provoca probleme cardiovasculare
Se știe că făina de migdale este bogată în acizi grași omega-6. Cercetările arată că un aport excesiv de acizi grași omega-6 poate cauza probleme cardiovasculare mai târziu. Cu toate acestea, cercetarea sugerează că această problemă poate fi supusă stării de sănătate. Sunt necesare studii suplimentare pentru a obține dovezi concludente.
– Poate declanșa alergii la nuci
Dacă sunteți alergic la nuci, cel mai bine este să evitați făina de migdale.
Acum să ne uităm la posibilele efecte secundare ale făinii de cocos.
– Adaugă carbohidrați și zahăr în plus la dieta ta
Dacă doriți să evitați carbohidrații și zahărul în dieta dvs., ar trebui evitată făina de cocos. Conține 60 g de carbohidrați și 67 g de zahăr la 100 g. De asemenea, în comparație cu făina de migdale, făina de cocos absoarbe mai multă apă, făcând astfel să arate mai puțin în volum atunci când se frământă. Ca rezultat, ajungi să adaugi mai mult decât cantitatea necesară de făină și ajungi să crești aportul de carbohidrați și zahăr.
👉 Faina de migdale vs faina de nuca de cocos – Care este mai buna pentru dieta Keto?
După cum am menționat mai devreme, ambele făinuri sunt prietenoase cu dieta keto și sunt folosite de mulți oameni în dieta lor. Totul se rezumă la preferințele și gusturile tale personale. Dacă vă place aroma de nucă de cocos mai degrabă decât cea a făinii de migdale, este posibil să vă orientați spre făina de nucă de cocos. Cu toate acestea, dacă nu vă deranjează aroma de nucă a făinii de migdale, o puteți alege pe aceasta. S-ar putea chiar să te simți aventuros și să ajungi să folosești un amestec dintre ambele.
În concluzie, făina de migdale și făina de cocos sunt adaosuri grozave în dieta ta keto, deoarece sunt bogate în fibre și nu conțin gluten. Ambele tipuri de făină au partea lor echitabilă de beneficii potențiale pentru sănătate și câteva efecte secundare posibile. Puteți alege să includeți oricare dintre acestea sau să alegeți să le includeți pe ambele și să le folosiți conform cerințelor.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.