12 beneficii promițătoare ale cojii de rodie pentru piele, păr și sănătate (rețeta)

0

Coaja de rodie are multe proprietăți medicinale și este utilizată pentru tratarea mai multor afecțiuni. Se spune că posedă proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale și antiinflamatorii, împreună cu multe beneficii pentru sănătate. Coaja de rodie este bogată în antioxidanți și poate lupta împotriva acneei, detoxifiază corpul, previne ridurile și semnele îmbătrânirii și vindecă durerile în gât și tuse. În loc să le aruncați, păstrați-le pentru a obține beneficiile lor minunate. În acest articol, am discutat despre potențialele beneficii ale cojii de rodie, despre procesul de preparare a pulberii și alte rețete:
👉 Beneficiile pentru sănătate ale cojilor de rodie
🧬 Poate lupta împotriva acneei, coșurilor și erupțiilor cutanate
Coaja de rodie are proprietăți antibacteriene, antivirale și antiinflamatorii. Poate combate în mod eficient problemele pielii, cum ar fi acneea, coșurile și erupțiile cutanate. Coaja este bogată în antioxidanți și ajută la menținerea bacteriilor și a altor infecții la distanță. Dovezi anecdotice sugerează că acestea pot ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii de pe față, atunci când este utilizată sub forma unei măști de față sau a unui exfoliant facial.
🧬 Poate ajuta la detoxifierea corpului
Antioxidanții combat în mod proactiv agenții toxici din organism. Prin urmare, conținutul ridicat de antioxidanți din coaja de rodie este un instrument capabil atunci când este utilizat pentru detoxifierea organismului. Un studiu efectuat pe șoareci a constatat că extractul apos de coajă de rodie favorizează detoxifierea. Se spune că este foarte utilă în combaterea toxinelor prezente în organism.
🧬 Poate preveni ridurile și alte semne de îmbătrânire
Supraexpunerea la soare și poluarea sunt două cauze principale ale îmbătrânirii premature. Cercetările indică faptul că extractul de coajă de rodie – atunci când este utilizat cu un ulei purtător – promovează sinteza procolagenului, combate enzimele care descompun colagenul și promovează în mod eficient creșterea celulelor pielii. Astfel, întârzie în mod natural și eficient îmbătrânirea pielii și ridurilor.
Un studiu realizat de Universitatea Hallym (Coreea) asupra celulelor pielii umane și a șoarecilor fără păr a constatat că acidul elagic care se găsește în extractele de coajă de rodie poate atenua ridurile. Prin urmare, vă poate ajuta să vă păstrați pielea mai tânără.
🧬 Poate vindeca durerile de gât și tusea
Conform practicilor medicinale tradiționale, coaja de rodie ajută la ameliorarea tusei și este utilizată sub formă de pulbere cu apă ca o gargară pentru a ajuta la ameliorarea durerii în gât. Studii multiple sugerează că extractul hidroalcoolic din coaja de rodie posedă proprietăți antibacteriene care pot ajuta la tratarea durerii în gât și a tusei.
🧬 Poate acționa ca un hidratant natural și protecție solară
Sunt disponibile cercetări limitate despre acest aspect. Cu toate acestea, dovezile anecdotice sugerează că acidul ellagic găsit în coaja de rodie poate împiedica uscarea celulelor pielii, menținându-vă astfel pielea hidratată. În plus, se spune că coaja de rodie hidratează și protejează pielea de toxinele din mediu și îi restabilește echilibrul pH-ului. Cojile de rodii sunt utilizate în produsele de îngrijire a pielii pentru proprietățile lor de hidratare.
Coaja de rodie conține agenți de protecție solară eficienți și acționează ca o protecție solară naturală pentru a preveni și repara daunele cauzate pielii de razele UVA și UVB.
🧬 Poate lupta împotriva cancerului de piele
Noi cercetări uimitoare au arătat că extractele de rodie conțin un agent care luptă împotriva apariției cancerului de piele. Proprietățile antiinflamatorii și anticanceroase ale cojilor de rodii sunt eficiente în prevenirea și tratamentul cancerului de piele. Coaja de rodie previne procesul de proliferare a celulelor canceroase, reducând astfel riscul de cancer de piele. Cu toate acestea, foarte puține studii de cercetare sunt disponibile în acest sens și sunt necesare cercetări pe termen lung pentru a înțelege acest beneficiu.
🧬 Sursă bogată de vitamina C
Vitamina C, un alt nutrient indispensabil pentru care cumpărăm adesea suplimente scumpe, se găsește din abundență în coaja de rodie. Vitamina C este un agent de creștere extins care ajută la vindecarea rănilor și la formarea țesutului cicatricial. Formează proteine pentru a construi masa corporală și este un jucător important în repararea și întreținerea cartilajului, a oaselor și a dinților.

🧬 Poate proteja împotriva bolilor de inimă
Coaja de rodie este bogată în antioxidanți extrem de capabili să protejeze colesterolul LDL împotriva oxidării. Se spune, de asemenea, că are efecte vasculoprotectoare care previn problemele cardiace. Acest lucru este benefic, deoarece oxidarea colesterolului LDL din corpul dumneavoastră poate duce la stres oxidativ, un factor major care contribuie la bolile de inimă și alte afecțiuni.
🧬 Poate îmbunătăți igiena dentară
Cojile de rodie sunt adesea folosite în pasta de dinți. Se spune că aceste coji au efecte antibacteriene care pot ajuta la rezolvarea unei serii de probleme dentare, cum ar fi gingivita, placa dentară, cariile și ulcerele bucale.
🧬 Poate stimula sănătatea oaselor
Cojile de rodie sunt eficiente în reducerea pierderii de densitate osoasă. Studiile indică faptul că consumul de preparate din coji de rodie poate contribui la creșterea sănătății oaselor și la prevenirea apariției osteoporozei după menopauză. Coaja de rodie este bogată în taninuri, polifenoli și flavonoide, iar consumul extractului său ca supliment alimentar are un efect benefic asupra sănătății oaselor.
🧬 Poate îmbunătăți sănătatea intestinelor
Coaja de rodie conține taninuri care ajută la reducerea inflamației intestinului cu proprietățile sale antiinflamatorii. În plus, această coajă ajută la reducerea umflării hemoroizilor. 
🧬 Poate opri căderea părului și să prevină mătreața
Extractele de coajă de rodie au fost utilizate în mod eficient pentru combaterea căderii părului și pentru controlul proactiv al mătreții. Activitatea antifungică a cojii de rodie ajută la reducerea căderii părului cauzată de activitatea fungică și previne mătreața.
👉 Cum se face pulbere de rodie
•Spălați și decojiți 4 rodii;
•Îndepărtați porțiunea galbenă chiar sub pielea roșie dacă doriți să folosiți cojile în scopuri terapeutice. Acest lucru se datorează faptului că porțiunea galbenă, atunci când este uscată și măcinată, poate da un gust amar preparatelor dvs. Cu toate acestea, dacă utilizați coaja pentru aplicații externe, puteți păstra intactă porțiunea galbenă.
•Așezați cojile pe o farfurie sau o cârpă uscată și puneți-le sub lumina directă a soarelui. Lasă-le să se usuce.
•Lasă cojile sub soare până devin tari și pierd toată umezeala.
•Puneți toate cojile uscate la soare într-un robot de bucătărie curat și uscat și măcinați timp de două minute până când obțineți o pulbere fină.
•Păstrați pulberea într-un borcan de sticlă etanș curat.
Această pudra de coji de rodii se poate Adaugă ca și ingredient în Smoothie de fructe, sucuri, ceaiuri, salate etc.
👉 Articole recomandate:
Rodiile au fost folosite de mii de ani ca mendicament
Ceaiul din samburi de rodie – beneficii si mod de preparare
Budinca de chia cu rodie – reteta si beneficii
Sucul de rodii baut regulat ofera beneficii semnificative asupra sanatatii

Niciun comentariu

Nu ratați!