13 Beneficii pentru sănătate bazate pe cercetări ale lămâilor

0

Lămâile sunt pline de vitamina C și alți nutrienți puternici.
Sucul lor conține 5% până la 6% acid citric și are un pH de 2,2.
Lămâile sunt, de asemenea, cunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate, inclusiv protecția cardiovasculară și posibila scădere în greutate.
În acest post, vom discuta diferitele moduri în care acest fruct elipsoidal poate îmbunătăți sănătatea și, în consecință, viața ta.
🍋 Lămâile îți stimulează sănătatea inimii
Lămâile sunt printre cele mai bogate surse de vitamina C. Studiile ne arată că fructele și legumele, în special cele bogate în vitamina C, pot preveni bolile coronariene.
Consumul regulat de lămâie și mersul pe jos au scăzut nivelul tensiunii arteriale, conform studiilor.
Citricele, inclusiv lămâile, conțin flavonoide esențiale care ajută la tratamentul aterosclerozei. Acești compuși sunt răspunsurile inflamatorii din organism care pot duce la boli cardiovasculare.
🍋 Poate ajuta la controlul greutății
Unele cercetări arată că polifenolii din lămâi ajută la suprimarea obezității induse de dietă. S-a demonstrat că acești polifenoli suprimă creșterea în greutate corporală și acumularea de grăsime corporală.
Un alt studiu a constatat că dieta de detoxifiere cu lămâie (sirop de arțar, palmier organic și suc de lămâie) a contribuit la reducerea grăsimii corporale – reducând astfel greutatea corporală și riscul bolilor cardiovasculare.
Unele teorii sugerează că consumul de apă fierbinte cu lămâie dimineața poate spori pierderea în greutate.
Cu toate acestea, majoritatea studiilor în acest sens au fost efectuate pe animale. Sunt necesare mai multe cercetări asupra oamenilor.
🍋 Ajută la tratarea pietrelor la rinichi
Lămâile conțin citrat, o substanță chimică care previne formarea pietrelor la rinichi. Citratul descompune pietre mai mari, permițându-le să treacă cu ușurință prin urină.
Într-un studiu, consumul de 100 ml de suc de lămâie amestecat în doi litri de apă în fiecare zi a scăzut rata de formare a pietrei. Citratul realizează acest lucru legându-se de calciu și blocând formarea pietrei.
🍋 Poate trata anemia
Vitamina C din lămâi promovează absorbția fierului din alimentele vegetale, tratând astfel anemia.
Intestinul tău absoarbe fierul din sursele animale mai ușor în comparație cu sursele vegetale. Vitamina C din lămâi poate ajuta la îmbunătățirea absorbției globale a fierului.

lac
🍋 Tratamentul cancerului
Unele studii observaționale au constatat că persoanele care consumă citrice, cum ar fi lămâile, au un risc mai mic de cancer pancreatic.
Rezultate similare au fost observate în cazul cancerului de stomac.
Unii experți fac ipoteza că proprietățile anticancerigene ale lămâilor pot fi atribuite flavonoidelor.
Anumite studii pe animale au constatat că D-limonenul, un compus din uleiul de lămâie, poate avea proprietăți anticancerigene.
🍋 Poate stimula sănătatea digestivă
Unele teorii sugerează că consumul de apă cu lămâie dimineața poate ajuta digestia și ameliora constipația.
Consumul de apă cu lămâie la trezire poate menține sistemul digestiv în mișcare.
Cu toate acestea, avem nevoie de mai multe cercetări. Unii susțin, de asemenea, că proprietățile detoxifiante ale lămâilor pot stimula digestia.
🍋 Lămâile promovează imunitatea
Vitamina C din lămâi poate promova imunitatea. Studiile arată că această vitamină poate reduce durata unei răceli, afecțiune care apare din cauza unui sistem imunitar slab.
Lămâile pot avea efecte protectoare împotriva astmului. Amestecarea lămâii cu mierea poate ajuta la tratarea tusei.
🍋 Îmbunătățește sănătatea ficatului
Lămâile posedă proprietăți antioxidante care pot îmbunătăți sănătatea ficatului. Într-un studiu, sucul de lămâie a arătat efecte protectoare asupra șoarecilor cu leziuni hepatice induse de alcool.
🍋 Poate ajuta la combaterea acneei
Teoriile sugerează că acidul citric din lămâi poate avea un efect de uscare asupra pielii, reducând nivelurile de sebum de la suprafață. Acidul citric poate avea, de asemenea, proprietăți antiseptice, care pot elimina bacteriile care provoacă acnee.
Studiile arată că vitamina C are proprietăți antiinflamatorii și poate fi utilizată pentru tratarea afecțiunilor precum acneea vulgară.
În schimb, lămâile pot provoca, de asemenea, efecte secundare la unele persoane. Acestea includ probleme precum arsuri, usturime, mâncărime și roșeață. Prin urmare, utilizați lămâile cu grijă. Efectuați un test de patch înainte de utilizare. De asemenea, consultați medicul.
👉 Lămâile au fost folosite și în alte câteva moduri, deși nu există cercetări concrete care să le susțină utilizarea. Dovezi anecdotice susțin aceste beneficii:
🍋 Lămâile pot reduce ridurile
Acest lucru poate avea legătură cu vitamina C din lămâi. Nutrientul stimulează colagenul și poate ajuta la reducerea ridurilor.
🍋 Poate diminua vergeturile
Există foarte puține informații despre modul în care lămâile pot ajuta la diminuarea vergeturilor. Dar dovezile anecdotice ne spun că ar putea funcționa.
Puteți deschide o lămâie în felii și stoarceți sucul într-un castron. Aplicați acest suc, cu mișcări circulare, pe vergeturile dvs. Asigurați-vă că sucul intră în piele. Acest lucru poate dura aproximativ 5-10 minute. Apoi îl puteți șterge.
Unele teorii sugerează că acizii fructului din lămâi pot înălbi pielea și pot reduce aspectul vergeturilor.
După ce ștergeți sucul de lămâie, puteți aplica un emolient (cum ar fi untul de cacao) pe vergeturi. Acest lucru poate calma și înmoaie pielea și poate reduce aspectul acestora.
🍋 Poate ajuta la tratamentul eczemelor
Aplicarea sucului de lămâie în regiunile afectate poate oferi o ușurare. Aplicați-l de două – trei ori pe zi, lăsând să acționeze 10 până la 15 minute de fiecare dată.
Dar, deoarece există foarte puține informații cu privire la acest aspect, vă sugerăm să discutați cu medicul dumneavoastră.
👉 Care este valoarea nutritivă a lămâilor?Sursa: USDA
O singură lămâie conține aproximativ 16,8 calorii și 5,4 grame de carbohidrați. De asemenea, conține 30,7 mg de vitamina C (51% din valoarea zilnică), 6,4 mcg de folat (2% din DZR), 15,1 mg de calciu (2% din DZR), 0,3 mg de fier (2% din DZR) și 80 mg potasiu (2% DZR).

Niciun comentariu

Nu ratați!