Beneficiile spirulinei – 14 motive întemeiate pentru a încerca acest super-aliment

0

Spirulina este o algă albastră-verde, care crește în apă dulce. Este una dintre cele mai cercetate plante din vremurile recente. Renumită pentru aroma sa intensă, spirulina câștigă popularitate pentru profilul său nutrițional puternic și beneficiile sale:
🧬 Previne intoxicația cu arsenic
Studiile au arătat cum extractele de spirulină au ajutat la inversarea intoxicației cu arsenic. Într-un studiu, pacienții cu intoxicație cronică cu arsenic au văzut o scădere cu 47% a metalului greu din corpul lor după administrarea spirulinei.
🧬 Luptă împotriva cancerului
Antioxidanții din spirulină previn stresul oxidativ, care este una dintre principalele cauze de cancer. Chiar și testele de laborator au arătat că algele au capacitatea de a preveni mutațiile ADN-ului.
Studii suplimentare susțin rolul chemopreventiv al spirulinei. Spirulina crește, de asemenea, producția de anticorpi, anumite proteine de combatere a infecțiilor și alte celule care îmbunătățesc imunitatea și previn cancerul.
🧬 Ajută la tratamentul diabetului
Într-un studiu pe 25 de pacienți cu diabet de tip 2, ingestia de spirulină a dus la îmbunătățiri drastice ale simptomelor.
Alte studii pe animale diabetice au arătat că o combinație de spirulină și alte extracte din plante a scăzut nivelul glicemiei și al trigliceridelor. Spirulina este eficientă și în îmbunătățirea profilurilor lipidice ale pacienților cu diabet de tip 2.
🧬 Sporește sănătatea creierului
Spirulina poate scădea inflamația din creier. Aceasta înseamnă că poate fi un tratament complementar eficient pentru boala Parkinson, care este cauzată de umflături și inflamații la nivelul creierului. Algele albastre-verzi pot preveni, de asemenea, pierderea memoriei prin reducerea stresului oxidativ din creier.
S-a descoperit că spirulina îmbunătățește densitatea neuronală prin formarea de noi neuroni (procesul se numește neurogeneză). Unele surse sugerează că poate ajuta și la tratamentul bolii Alzheimer.

🧬 Îmbunătățește sănătatea inimii
Aceste alge pot reduce nivelul colesterolului rău, iar acest lucru îmbunătățește invariabil sănătatea inimii. În același timp, spirulina poate crește și colesterolul bun, care este din nou necesar pentru o inimă sănătoasă. Studiile au arătat că 4,5 grame de spirulină pe zi ar putea reduce nivelul tensiunii arteriale – ceea ce ar putea fi atribuit unei producții crescute de oxid nitric care ajută vasele de sânge să se relaxeze și să se dilate.
Suplimentarea cu spirulină poate preveni ateroscleroza și accidentul vascular cerebral rezultat.
„ Aportul de spirulină poate determina reducerea aterosclerozei hipercolesterolemice, asociată cu o scădere a nivelului colesterolului total seric, al trigliceridelor și al colesterolului rău. ”
– Cheong SH and Co., Departamentul de Alimentație și Nutriție, Universitatea Națională Chungnam, Daejeon, Coreea de Sud.
🧬 Întărește sistemul imunitar
Mai multe studii pe animale au arătat că spirulina poate fi un imunomodulator eficient. Are o capacitate unică de a combate infecțiile și de a îmbunătăți funcționarea celulară.
🧬 Ajută la pierderea în greutate
Spirulina este densă în proteine, iar alimentele bogate în acest nutrient pot promova pierderea în greutate prin anumite mecanisme. Consumul de proteine contribuie la arderea grăsimilor și la dezvoltarea țesutului slab. Proteinele reduc, de asemenea, foamea, care este un alt mod în care se poate urmări pierderea în greutate.
Spirulina are, de asemenea, un conținut scăzut de calorii, ceea ce reprezintă un alt plus pentru oricine dorește să slăbească.
🧬 Îmbunătățește sănătatea digestivă
Proteina din spirulină susține digestia sănătoasă. Corpul reasamblează aminoacizii pe care spirulina îi furnizează în enzime digestive, iar acest lucru ajută în continuare digestia.
🧬 Spirulina combate inflamația
Principala componentă activă a spirulinei este ficocianina, care previne producerea de molecule de semnalizare inflamatorie – și acest lucru înseamnă că algele ajută la combaterea inflamației.
Spirulina este, de asemenea, o sursă bună de GLA sau acid gamma-linolenic, care contribuie și la proprietățile antiinflamatorii ale algelor.
De asemenea, s-a constatat că este eficientă împotriva artritei. Într-un studiu, tratamentul cu spirulina a protejat împotriva distrugerii cartilajului și, de asemenea, a redus alți markeri inflamatori.
🧬 Ar putea ajuta la tratarea HIV
Studiile arată că suplimentarea cu spirulină poate ajuta la tratarea simptomelor HIV. Cu toate acestea, avem nevoie de mai multe cercetări în acest aspect.
🧬 Ajută la tratarea candidei
Există mai multe studii care arată cum spirulina poate fi un agent antimicrobian eficient. Spirulina încurajează, de asemenea, creșterea bacteriilor sănătoase în intestin, care pot împiedica înflorirea candidei. Proprietățile sale de stimulare a imunității pot ajuta organismul să elimine candida.
🧬 Tratamentul acneei
Antioxidanții din spirulină ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi și să elimine toxinele, care pot avea un impact direct și asupra sănătății pielii. Algele îmbunătățesc metabolismul pielii. Acest lucru promovează eliminarea mai rapidă a celulelor moarte ale pielii și creșterea celulelor noi ale pielii.
Metabolismul mai rapid al pielii poate preveni cicatricile acneei.
🧬 Întârzie îmbătrânirea pielii
Spirulina conține tirozină, vitamina E sau tocoferol și seleniu, toate fiind cunoscute pentru efectele lor anti-îmbătrânire. Tirozina încetinește îmbătrânirea celulelor pielii. Antioxidanții prezenți în acesta elimină radicalii liberi care sunt responsabili de îmbătrânirea pielii.
Faceți o pastă amestecând spirulină cu apă și aplicați-o pe față. Păstrați-o timp de 20 de minute și spălați. Acest lucru vă va face pielea uimitor de moale, netedă și va preveni semnele îmbătrânirii, cum ar fi ridurile. Această mască poate ajuta, de asemenea, la iluminarea pielii și la tratarea pigmentării pielii.
🧬 Sporește creșterea părului
Utilizarea externă a spirulinei poate accelera creșterea părului. Pe lângă consum, aceste alge sunt folosite ca ingredient în șampoane și tratamente de condiționare.
Proteinele din spirulină pot reduce, de asemenea, căderea părului și subțierea acestuia.
👉 Care este profilul nutrițional al spirulinei?
Valori pentru 100 grame:

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.