8 beneficii minunate pentru sanatate ale ananasului

0

Ananasul este bogat in enzime si substante nutritive care ofera mai multe beneficii, inclusiv imunitate mai puternica, prevenirea cancerului si pierdere in greutate.
Ananasul contine vitamina C, tiamina, niacina, vitamina B6, B9, B12, A, E, D, K, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu si zinc.
Ananasul mai contine si bromelina, o enzima digestiva care stimuleaza sanatatea din multe puncte de vedere. S-a descoperit ca acest compus combate cancerul, inflamatiile si bolile asociate.
Anti-cancerigen
Cea mai importanta componenta a anasului este bromelaina, o enzima digestiva puternica. Studiile au aratat ca acest compus are capacitatea de a lupta impotriva cancerului.
Bromelaina poate impiedica evolutia cancerului prin lupta impotriva inflamatiei, un principal contribuitor al cancerului.
Aceasta enzima intarzie si cresterea, proliferarea si supravietuirea celulelor canceroase de colon si de san.
Combate inflamatia
S-a raportat ca bromelaina are efecte terapeutice asupra diferitelor tipuri de boli inflamatorii, inclusiv sindromul intestinal inflamator. Acesta reduce productia de citokine si chemokine pro-inflamatorii (compusi care promoveaza inflamatia).
Pierdere in greutate
Studiile arata ca ananasul poate stimula pierderea in greutate. Acesta scade lipogeneza (formarea de grasimi) si creste lipoliza (descompunerea grasimilor pentru a elibera acizi grasi).
Ananasul poate fi alimentul ideal pentru a ajuta la arderea grasimilor de pe burta, desi mai sunt necesare studii suplimentare.

Artrita si sanatatea osoasa
Proprietatile antiinflamatoare ale bromelinei pot ajuta la tratarea durerilor artritice. De asemenea, enzima ajuta la descompunerea fibrinei, reducand astfel umflarea.
Bromelaina ajuta in tratarea artrozei. Enzima prezinta proprietati analgezice, in special durerilor inflamatorii. Se obtine acest efect prin influentarea directa a bradicininei, un mediator al durerii care determina contractia muschilor netezi si dilatarea vaselor de sange.
Ananasul contine si mangan, un mineral important in formarea oaselor. De asemenea, contine si vitamina C care sustine formarea de colagen in oase. Ananasul poate promova cresterea oaselor la copii si poate consolida oasele varstnicilor.
Sanatatea cardiaca
Bromelaina din ananas reduce agregarea trombocitelor din sange. Acesta poate ajuta la tratarea tromboflebitei (o afectiune caracterizata prin cheaguri de sange). Sunt necesare studii suplimentare pentru a explora acest efect al ananasului.
Digestie
Suplimentarea cu bromelina poate ajuta la tratarea anumitor afectiuni digestive. Enzima joaca un rol major in defalcarea proteinelor. In acest fel poate ajuta la tratarea insuficientei pancreatice, o afectiune digestiva in care pancreasul nu produce suficiente enzime pe care organismul le foloseste pentru a digera alimentele in intestinul subtire.
Promoveaza imunitatea
Bromelaina stimuleaza sistemul imunitar si accelereaza vindecarea ranilor.
Studiile au aratat ca persoanele care consuma suc de ananas au un risc mai mic de a contracta infectii microbiene. S-a constatat ca ananasul creste concentratiile globulelor albe si lupta impotriva bolilor.
Intr-un alt studiu, copiii cu sinuzita au aratat o recuperare mai rapida cu ajutorul unui supliment de bromelina.
Sanatatea pielii
Vitamina C din ananas ofera beneficii pielii. Aceasta vitamina promoveaza productia de colagen si poate proteja pielea de diferite daune.
Ceaiul de ananas – beneficii, proprietati si mod de preparare
Ceai de ananas – reteta delicioasa
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.stylecraze.com

Niciun comentariu

Nu ratați!