De ce să bei un pahar cu suc de grapefruit zilnic – 10 beneficii dovedite

0
Suc de grapefruit beneficii

Sucul de grapefruit oferă o varietate de avantaje pentru sănătate datorită conținutului bogat de vitamine și minerale (vitamina A, C, E, tiamină, riboflavină, niacină, potasiu, acid folic, zinc, acid pantotenic, fosfor, mangan, calciu si cupru):
1. Pierderea în greutate
Dacă încercați să slăbiți, grapefruitul vă poate ajuta. Sucul de grepfrut conține o cantitate mare de enzime pentru arderea grăsimilor. Aceste tipuri de enzime combinate cu un conținut ridicat de apă vă vor accelera metabolismul. Grapefruitul nu numai că poate îmbunătăți activitatea metabolică, ci și arde grăsimile. Conform womenfitness.net consumul a 230 ml de suc de grapefruit ar putea bloca enzimele active în depozitarea grăsimilor, precum și a carbohidraților. În consecință, includerea sucului de grapefruit în dieta dvs. ar ajuta la începerea procedurii de slăbire.
2. Aspectul pielii
Sucul de grepfrut poate ajuta la îmbunătățirea aspectului exterior. Tenul poate fi îmbunătățit prin stimularea producției de colagen. Vitamina C se numără printre modalitățile ideale de a promova creșterea colagenului. În plus, vitamina C va păstra dinții și oasele puternice. În plus, ajută la refacerea rănilor și a cicatricilor.
3. Detoxifiere
Consumul de suc de grapefruit este o metodă delicioasă pentru a ajuta la încurajarea procesului de detoxifiere în ceea ce privește dieta.
Sucul de grapefruit ajută la extragerea și eliminarea toxinelor care s-au acumulat în corp.
Conținutul ridicat de apă din grapefruit vă ajută să eliminați toxinele acumulate.
Conținutul de fibre din grapefruit va ajuta la eliminarea deșeurilor solide, în timp ce o cantitate bună de vitamine vă va ajuta să reparați daunele pe care dieta săracă le-ar fi putut provoca.
Fibrele solubile și pectina prezente în grapefruit ajută sistemul digestiv să-și facă treaba. Sucul de grapefruit reduce arsurile la stomac și ajută la diminuarea gazelor și a balonării.
4. Febră
Pulpa sau chiar sucul de grapefruit ajută pacienții cu febră, scăzând senzația de arsură care are loc imediat ce corpul atinge o temperatură înaltă.
Este cunoscut în același timp ca o bună modalitate de a îmbunătăți sistemul imunitar pentru a combate răceala și diverse boli comune.

5. Prevenirea bolilor
Vitamina C este într-adevăr un nutrient puternic, care oferă multe beneficii. Potrivit The George Mateljan Foundation, consumul de alimente bogate în vitamina C este asociat cu scăderea riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral, precum și cancer.
După cum s-a menționat anterior, sucul de grapefruit scade aciditatea în organism. Reducerea acidității poate ajuta la evitarea febrei, pneumoniei și, de asemenea, a răcelii obișnuite.
Grapefruitul poate ajuta să ofere alinare celor care se luptă cu artrita. Acidul salicilic organic prezent în grapefruit vă ajută să eradicați calciul care se acumulează în articulații. Sucul de grepfrut va ajuta la scăderea nivelului de colesterol. Atât grapefruitul roșu, cât și cel alb scad nivelul colesterolului rău din corp. Antioxidanții din grepfrut previn și ameliorează bolile de inimă.
Alimentele ar putea fi instrumente puternice în ceea ce privește conservarea sănătății și lupta împotriva condițiilor de sănătate. Cursul, Food is Your Best Medicine, detaliază modul în care dieta poate evita și combate cancerul, bolile de inimă, problemele de greutate, împreună cu alte afecțiuni pe termen lung.
6. Aciditate
Câteva dintre principalele beneficii ale sucului de grapefruit, indiferent dacă este alb, roz sau roșu, constă în capacitatea de a ajuta la scăderea nivelului de zahăr și amidon din corp. Acest lucru are loc mai ales datorită enzimei de ardere a grăsimilor.
Consumul acestuia poate ajuta persoanele care se confruntă cu probleme de aciditate.
7. Cancer și diabet
O altă cercetare a arătat că sucul de grapefruit poate opri dezvoltarea celulelor canceroase, în special în rândul femeilor care se luptă cu cancerul de sân. Se crede că acest lucru se întâmplă datorită capacității sale de a elimina cantitățile excesive de estrogen. Flavonoizii, liminoizii, glucarații și licopenul prezenți în acest fruct ajută la combaterea cancerului dar și a diabetului.
Câteva dintre celelalte beneficii nutriționale constau în scăderea probabilității apariției pietrelor la rinichi, precum și în blocarea cancerului de colon și pulmonar.
Cei care se luptă cu diabetul pot bea suc de grapefruit, deoarece ajută la scăderea glicemiei și a amidonului din sistem.
8. Colesterol și hipertensiune arterială
Sucul de grapefruit conține un număr mare de minerale. Acestea includ acid folic, calciu, potasiu, precum și fosfor. Prin urmare, datorită acestor minerale, puteți utiliza sucul și pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute.
Utilizarea sucului de grapefruit pentru reducerea colesterolului este cunoscută în rândul multor oameni. În plus, este bine cunoscut pentru proprietățile sale de curățare. Funcționează ca un agent excelent în curățarea tractului urinar, precum și a sistemului digestiv. Include o fibră solubilă cunoscută sub numele de pectină. Această pectină poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol al unei persoane.
9. Indigestie
Grapefruitul este eficient pentru determinarea problemei dispepsiei. Este foarte ușor în comparație cu diferite alimente și, din acest motiv, acționează imediat asupra stomacului supărat prin reducerea căldurii, precum și a iritației provocate.
10. Constipație
Un pahar cu suc de grapefruit băut dimineața ar putea fi un leac bun pentru a trata constipația. Acest lucru s-ar putea datora impactului stimulator al fibrelor asupra secreției și stimulării sucurilor gastrice, care ușurează constricția tubului digestiv.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.