Beneficiile de sănătate ale fructelor kiwi includ îmbunătățirea sănătății digestive și cardiovasculare, ajută la tratarea cancerului, insomniei și diabetului. Flavonoidele din kiwi sunt benefice în timpul sarcinii, contribuie la menținerea sănătății pielii și favorizează absorbția fierului în organism. Proprietățile sale antimicrobiene protejează împotriva unei game de agenți patogeni și întărește imunitatea organismului.
Este nativ din China, fiind denumit fructul național al țării.
Nutrienții vitali din fruct vin cu un bonus suplimentar de fibre dietetice.
Kiwi oferă o cantitate impresionantă de vitamina C, împreună cu alte componente fenolice și carotenoide ce îmbunătățesc sănătatea. Un studiu comparativ care a implicat kiwi, portocale și grapefruit, a arătat că fructele de kiwi au calități antioxidante mai puternice în comparație cu cele din urmă. Datorită prezenței unor fitochimice hrănitoare, are capacitatea de a proteja ADN-ul prezent în celulele organismului de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi, reducând astfel riscul de dezvoltare a inflamațiilor și bolilor asociate.
Un studiu de investigație a arătat că fructul exercită activități inhibitoare care ajută la reducerea trigliceridelor din sânge, ajutând astfel sănătatea cardiovasculară. Potrivit studiului, consumul zilnic de kiwi reduce riscul de coagulare al sângelui.
Este o sursă de serotonină care ajută la promovarea unui somn mai bun. Fructul conține cantități mari de flavonoide ce modulează receptorii care induc somnul și este considerat un agent sedativ eficient și natural.
Un beneficiu uimitor al acestui fruct este capacitatea sa de a facilita absorbția fierului în organism.
Kiwi contribuie în mod benefic la sănătatea ochilor. Combate cataracta, degenerarea maculară legată de vârstă sau alte tulburări ce cauzează distrugerea vederii.
Este un fruct valoros pentru sistemul digestiv, fiind o sursă bogată de fibre ce promovează digestia și sănătatea intestinală. Polizaharidele prezente în kiwi ajută la arderea enteropatogenilor și stimulează bacteriile probiotice din colon. Extractele de kiwi promovează creșterea acidului lactic și inhibă dezvoltarea bacteriilor, ajutând la susținerea sănătății digestive.
Kiwi este benefic femeilor însărcinate, prevenind apariția defectelor de tub neural la copiii nenăscuți și este esențial pentru creier și creșterea lor cognitivă. Alți nutrienti vitali, cum ar fi vitamina C, E și K, împreună cu flavonoidele prezente în kiwi, contribuie benefic în sănătatea și dezvoltarea generală a fătului și a mamei însărcinate.
Kiwi ajută la menținerea pielii sănătoase și netede, având contribuții semnificative în procesul de sinteză a colagenului. Conținutul ridicat de vitamina C (mai mult decât portocalele) ajută la menținerea fermă a pielii și accelerează vindecarea rănilor. Vitamina E ajută la reducerea liniilor fine și aspectului ridurilor. De asemenea, reduce efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete asupra pielii. Antioxidanții prezenți în aceste fructe lucrează ca un agent anti-îmbătrânire perfect, împiedicând degenerarea timpurie a pielii, menținând-o întinerită.
În medicina tradițională chineză, kiwi este cunoscut pentru eficiența lui în vindecarea diferitelor tipuri de cancer. Extractele fructului inhibă proliferarea celulelor canceroase și protejează ADN-ul de deteriorare. Multitudinea de antioxidanți, carotenoide, vitamine și fibre contribuie la eficacitatea sa în prevenirea sau vindecarea cancerelor.
Aceștia contribuie favorabil la reglarea sistemului imunitar, foarte important pentru funcționarea sănătoasă a organismului. Consumul de kiwi contribuie la combaterea infecțiilor sezoniere și a altor afecțiuni care ii atribuie acțiunea antimictobiana și antifungica. Ajută și la reducerea simptomelor de răceală și gripă sau altor infecții ale tractului respirator. De asemenea, are efecte antiinflamatorii.
Kiwi are un indice glicemic scăzut, potrivit pentru persoanele cu diabet zaharat. Un studiu a demonstrat ca acesta ajută la reglarea adipogenezei, care este esențială pentru prevenirea acestei boli.
Niciun comentariu