Murele – izvor de sănătate și frumusețe

0
Mure beneficii

Murele sunt fructe cu conținut scăzut de carbohidrați. Sunt considerate un superaliment cu un conținut ridicat de fibre, vitamine și minerale, cum ar fi C, K și mangan. De asemenea, stimulează sănătatea creierului și are multe beneficii potențiale pentru sănătate.
Murele conțin compuși benefici care măresc puterea antioxidantă și pot ajuta la protejarea împotriva anumitor boli.
Conform USDA, o porție de 1 cană de mure conține doar 62 de calorii și o cantitate mare de fibre, ceea ce vă ajută să vă mențineți plin mai mult timp. Ceilalți macro și micronutrienți care limitează riscul de constipație, diverticulită și boli de inimă sunt specificați mai jos:
– Carbohidrați – 13,8g
– Grăsime – 0,7g
– Zaharuri – 7g
– Proteine – 2g
– Sodiu – 1mg
– Fibre dietetice – 7,6 g, ceea ce reprezintă 32% din necesarul zilnic
– Vitamina C – 30 mg, care reprezintă 50% din necesarul zilnic
– Vitamina K – 29 micrograme, ceea ce reprezintă 36% din necesarul zilnic
– Folat – 36 micrograme, ceea ce reprezintă 9% din necesarul zilnic
Consumul unei căni de mure conține, de asemenea, 6% din necesarul zilnic de vitamina A și E, 7% din necesarul zilnic de magneziu și potasiu și 5% din necesarul zilnic de fier, niacină și zinc.
👉 9 Avantaje ale Murelor
Cercetările afirmă că murele conțin un nivel impresionant de antocianină, un fitonutrient foarte puternic. Are multe beneficii potențiale pentru sănătate specificate în articol:
✔️ Colesterol
Unul dintre beneficiile murelor include reducerea procesului de oxidare a colesterolului lipoproteinelor cu densitate mică (LDL) cu aproape 50%. Antocianinele reduce semnificativ întărirea arterelor și bolile de inimă.

✔️ Cancer
Cercetările sugerează că antocianinele din fructe de pădure nu pot modifica cursul niciunui tip de cancer odată ce acesta se dezvoltă. Deși o dietă bogată în antocianină și adăugarea mai multor fructe de pădure în dieta dumneavoastră poate reduce riscul apariției cancerului.
✔️ Sănătatea bucală și infecțiile gingivale
Conform studiului, extractul de mure are abilități antiinflamatorii și antibacteriene. Adăugarea acestui fruct în dieta dumneavoastră poate ajuta la prevenirea unor tipuri de bacterii care cauzează boli ale gingiilor și cavități. Murele au beneficii pentru tratarea infecțiilor parodontale și, uneori, chiar și pentru durerile de gât.
✔️ Sănătatea creierului
Consumul de mure ca parte a dietei poate încetini progresia bolii Alzheimer cauzată de îmbătrânire. Consumând mure beneficiați de nivelurile ridicate de antioxidanți care ajută la prevenirea deteriorării celulelor din moleculele eliberate de toxine și la modificarea neuronilor creierului. Cercetarea a concluzionat că comunicarea între neuronii creierului ar putea reduce inflamația creierului și poate modifica compoziția acestuia.
✔️ Funcțiile cognitive
Consumul de mure poate reduce problemele cognitive și motorii obișnuite datorită vârstei. Studiul de Neuroștiință nutrițională a publicat o cercetare în care hrănea șobolani cu mure ca 2% din dieta lor. Șobolanii care au mâncat mure au avut o performanță mai bună la un test de memorie pe termen scurt decât șoarecii cărora nu li s-au administrat mure ca parte a dietei lor. Prin urmare, murele pot preveni efectele condițiilor legate de vârstă.
✔️ Oase mai puternice
Vitamina K găsită în mure ajută la formarea cheagurilor de sânge, astfel încât să nu sângerați abundent. Murele sunt o sursă excelentă de vitamina K, a cărei deficiență poate provoca sângerări menstruale abundente, fracturi osoase datorate subțierii oaselor, sânge în urină sau scaun și vânătăi ușoare. Murele sunt ca o proteină pentru dezvoltarea oaselor și o sursă naturală excelentă pentru persoanele care apelează la diluanți de sânge.
✔️ Sistem digestiv
Murele au un conținut ridicat de fibre care ajută la reglarea nivelului zahărului din sânge și a consumului de zahăr. Există multe probleme digestive, cum ar fi durerile de stomac, balonarea și constipația, care sunt legate de o dietă săracă în fibre. În plus, există două tipuri de fibre solubile și insolubile. Fibrele solubile se dizolvă în apă pentru a menține un nivel de colesterol sănătos. Mure sunt o sursă a ambelor fibre.
✔️ Piele
Majoritatea cercetărilor afirmă că doar o ceașcă de mure, aproximativ 100g, conține 35% din necesarul zilnic al unei persoane de vitamina C. Beneficiile murelor sunt excelente atunci când sunt consumate în stare naturală pentru a face pielea să pară mai tânără. Încorporarea fructelor de pădure în dieta zilnică poate ajuta, de asemenea, organismul să producă colagen, care este necesar pentru elasticitatea pielii.
✔️ Vedere
Vitamina A este responsabilă de multe funcții corporale, cum ar fi combaterea infecțiilor și bolilor și susținerea sistemului imunitar. Consumul de mure poate produce pigmenți în retina ochiului care ajută la o vedere bună, în special în condiții de lumină slabă.

Niciun comentariu

Nu ratați!