Nuci verzi – beneficii si retete pentru sanatate

1

Nucile verzi sunt bogate in vitamine si minerale (calciu, fosfor, potasiu, cobalt,magneziu, fier) si ajuta la cresterea imunitatii organismului. Continutul de iod natural din nuci este foarte apreciat de specialistii in domeniul sanatatii deoarece ajuta la imbunatatirea functiilor glandei tiroide si a creierului. De asemenea iodul imbunatateste memoria, calmeaza starile de nervi,combate viermii intestinali, previne depunerea de colesterol rau pe peretii arterelor, stimuleaza memoria si intareste rezistenta capilarelor. Cei care sufera de scaderea ritmului metabolic, afectiuni ale glandei tiroide sau obezitate, este posibil sa aiba un deficit de iod in organism.
Remediu pentru reumatism
Vă puteţi prepara acasă un remediu eficient pentru reumatism. Tot ce trebuie să faceţi este să umpleţi o sticlă sau un borcan cu coji proaspete de nucă şi turnaţi gaz lampant peste ele, atât cât să le acopere. Lăsaţi la macerat opt-zece zile, filtraţi şi păstraţi lichidul departe de sursa de căldură şi ferit de copii.
Cu acest amestec se fac frecţii locale împotriva durerilor reumatice. E drept, nu miroase bine, dar e un medicament 100% natural, care nu are reacţii adverse, nu dă dependenţă şi este foarte ieftin.
Amelioreaza starile de stres
Pentru a scapa de durerile de cap si de stres, puteti prepara o pasta din miezurile a zece nuci verzi macinate si o lingura de miere. Ingredientele se amesteca foarte bine, pana devine o pasta, la care se adauga un pahar cu suc natural de fructe. Acest preparat are un efect energizant si combate stresul. Pentru ca efectul sa fie vizibil, trebuie sa urmati acest tratament timp de patru saptamani.
Stimulează tiroida
Tinctura de nuci verzi stimulează tiroida. Se obţine din coji sau din fructe întregi
Umpleţi un borcan cu coji de nucă, fără să le îndesaţi, şi turnaţi peste ele alcool alimentar, votcă sau ţuică de casă, cât să le acopere. Înfiletaţi borcanul şi lăsaţi-l la macerat vreme de 14 zile, apoi filtraţi şi puneţi tinctura astfel obţinută la răcoare, în sticle mici închise la culoare. Tinctura de nuci verzi poate fi folosită timp de doi ani de la data la care au fost culese nucile.
Tinctura se poate obţine şi din nuci verzi întregi. Se taie în patru 20 de nuci verzi, se acoperă cu alcool alimentar şi, după 14 zile, se filtrează. Se păstrează la rece, în sticle mici de culoare închisă. Are acelaşi termen de valabilitate ca tinctura obţinută prin cealaltă metodă.
Reduc riscul de infarct
Antioxidanţii conţinuţi în miezul fructului reglează pe cale naturală nivelul colesterolului în sânge şi, implicit, tensiunea arterială. Consumul periodic de nuci proaspete întăreşte vasele de sânge şi previne deteriorarea acestora, mai ales la vârstnici.
Datorită bogăţiei în vitamina E, consumatorii de nuci prezintă risc minim de a face un atac de cord.

Leac pentru negi
Coaja de nucă verde mai poate fi folosită şi pentru a îndepărta negii. Timp de o săptămână, negii se freacă de trei ori pe zi cu coajă verde. Specialiştii spun că această coajă conţine substanţe care au un efect antiinfecţios, precum taninurile şi iodul.
Coaja, buna pentru stomac
In aceasta perioada, oamenii decojesc nucile verzi si arunca coaja, fara a sti ce rol important are aceasta pentru sanatatea lor. Coaja nucilor este indicata pentru combaterea afectiunilor la nivelul stomacului, precum infectiile intestinale acute. Astfel, noi va propunem un remediu pentru a scapa de aceste „deranjari” ale stomacului, cu totul neplacute. In 300 de ml de apa se adauga aproximativ cinci lingurite de coji de nuci verzi maruntite, care se lasa la macerat aproximativ 10 ore. Se strecoara, iar amestecul ramas se fierbe cu 300 ml de apa timp de cinci minute. Cele doua preparate se combina si se recomanda consumul unui litru din acest amestec.
Suc de nuci verzi cu miere de salcam
Se prepara mai intai sucul din nuci verzi, acestea se pot da prin masina de tocat carne, se strecoara lichidul obtinut prin tifon si apoi sucul natural obtinut trebuie amestecat cu o cantitate egala de miere de salcam. Acest preparat este foarte bun pentru sanatate. Are proprietati de prevenire a bolilor virale si parazitare, dar si a afectiunilor glandei tiroide. Poate fi folosit in tratamentul giardiei si viermilor intestinali. Are efect bun vindecator al afectiunilor organelor interne, tractului gastrointestinal si bolilor de plamani. Sucul este un bun detoxifiant pentru ficat si intestine ajuta si la scaderea in greutate, deci poate fi folosit in curele de slabire de persoanele supraponderale.
Mierea de salcam trebuie sa fie naturala, de aceea este recomandat sa fie cumparata de la o persoana de incredere care se ocupa cu realizarea acestui produs. In general, mierea de salcam nu se zahariseste, este limpede, de culoare galbuie, are o aroma delicata si un gust deosebit. Are proprietati antimicrobiene si analgezice excelente, vindeca insomnia, starile de nervi si este un bun stimulent cardiac. Ajuta in tratamentul bolilor renale si biliare, afectiunilor respiratorii, cardiovasculare, gastrointestinale, durerilor de stomac si arsurilor stomacale.
Acest preparat nu trebuie consumat in cantitate mare pentru ca excesul de iod nu este bun pentru organism. In mod normal se ia doar o lungurita de suc de 3 ori pe zi. Se poate amesteca in ceaiuri din plante. Poate fi administrat si la copii dar in doza mica, de jumatate de lingurita cu suc pe zi.
Lichior de nuci verzi
Ingrediente:
– 20 nuci verzi
– 1 litru alcool
– 1,5 litri apa
– 400 grame zahar
– 2 cuisoare
– 2 bucati scortisoara
Preparare
Se taie felii nucile verzi si se pun intr-o damigeana de 3-4 litri. Peste acestea se toarna o parte din alcool impreuna cu apa, se inchide damigeana si se lasa timp de zece zile, agitand zilnic damigeana. Cand preparati lichiorul, nucile macerate se strecoara prin tifon. Intre timp, 50 grame de zahar se caramelizeaza, il stingeti cu apa si adaugati restul de zahar, cuisoare, scortisoara si il tineti pe foc pana fierbe. Se strecoara, se raceste si il adaugati la esenta de nuci, impreuna cu restul de alcool ramas. Lichidul obtinut se pune in sticle si se consuma dupa patru saptamani.

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!