Smochinele au multe proprietăți medicinale puternice, indiferent dacă sunt crude sau uscate

0

Consumul de smochine poate ajuta pielea să arate tânără și radiantă. Acizii lor grași omega-3 ajută la hrănirea pielii, combat semnele de îmbătrânire, reduc roșeața cauzată de acnee și alte afecțiuni ale pielii datorită compușilor săi antiinflamatori.
Smochinele sunt o sursă excelentă de fibre dietetice, ajutând digestia și gestionarea greutății. Conținutul ridicat de fibre absoarbe apa și facilitează scaunul. Acest lucru face ca aceste fructe să fie o alegere excelentă pentru tratarea constipației sau diareei.
Ficina, o enzimă a smochinelor, este capabilă să metabolizeze proteinele în aminoacizi, ceea ce poate duce la scăderea în greutate.
Smochinele sunt bogate în potasiu, un ingredient cunoscut pentru a ajuta la controlul tensiunii arteriale. Mulți oameni nu mănâncă suficiente fructe și legume dar consumă cantități mari de sodiu, cum ar fi sarea, ceea ce poate crea un deficit de potasiu și eventual poate duce la hipertensiune arterială.
Smochinele conțin o multitudine de substanțe nutritive benefice, cum ar fi vitamina A, B1, B2, calciu, fier, fosfor, mangan, sodiu, potasiu și clor. Conțin pectină, o fibră solubilă care se deplasează prin calea digestivă și elimină colesterolul în exces. Cantitățile mari de fibre previn anumite tipuri de cancer (abdominal și de colon).
Smochinele uscate conțin fenol, acizi grași omega-3 și omega-6. Acești acizi grași reduc riscul bolilor de inimă.
Prezența fibrelor ajută la stimularea eliminării radicalilor liberi și altor substanțe care cauzează cancer, în special în colon, deoarece intensifică mișcarea sănătoasă a intestinelor.
Asociația Americană a Diabetului recomandă smochinele ca tratament în controlul diabetului. Acestea sunt bogate în potasiu, care ajută la reglarea cantității de zahăr absorbită de organism.
Ceaiul din frunze de smochin a fost prescris pentru diferite afecțiuni respiratorii, cum ar fi bronșita și este utilizat ca o modalitate de a preveni sau diminua simptomele astmului.
Remediu popular pentru vindecarea ulcerelor – este recomandat să mestecăm și să înghițim frunze de smochin. Acestea acționează ca un puternic antioxidant natural.

Decoctul din frunze de smochin este un mod genial de a scăpa de furuncule, coșuri, pete și alte probleme ale pielii. Acesta este utilizat ca o compresă.
De secole, smochinele au fost recomandate ca modalitate de a reduce disfuncțiile sexuale, cum ar fi sterilitatea sau disfuncția erectilă. Au reprezentat o parte majoră a mitologiei și culturii, si, de cele mai multe ori, sunt menționate ca adjuvante puternice pentru fertilitate sau supliment sexual. Înmuiați 2 – 3 smochine în lapte peste noapte și mâncați-le dimineața pentru a îmbunătăți abilitățile sexuale.
Smochinele sunt bogate în calciu, care este unul dintre cele mai importante componente în întărirea oaselor și reducerea riscului de osteoporoză.
Aceste fructe sunt bogate și în fosfor, ce încurajează formarea osoasă și stimulează regenerarea dacă există o deteriorare sau o degradare a oaselor.
Persoanele care mențin o dietă bogată în sodiu (cum ar fi sarea) pot fi afectate de o pierdere crescută de calciu în urină. Conținutul ridicat de potasiu din smochine ajută la evitarea acestei condiții și reglează conținutul de deșeuri din urină. Reduce pierderea calciului, eliminând din ce în ce mai mult cantitatea de acid uric și alte toxine dăunătoare din organism.
Cauza majoră a pierderii vederii la vârstnici este degenerarea maculară. Fructe precum smochinele ajută la evitarea acestui simptom comun.
Smochinele ajută la vindecarea și protejarea afecțiunilor gâtului.
Mai sunt utile în tratarea sau ameliorarea tulburărilor respiratorii cum ar fi tusea convulsivă și astmul.
De asemenea, sunt benefice în tratarea febrei, durerii urechilor, abceselor și sunt excelente pentru ficat. Ajută la reglarea PH-ului corpului.
Atenție! Consumul în exces poate provoca diaree. În plus, smochinele uscate au un conținut ridicat de zahăr și pot cauza carii dentare. De asemenea, există persoane alergice la smochine iar reacțiile alergice pot fi ușoare dar și severe. Nu sunt recomandate în primele săptămâni după o intervenție chirurgicală, deoarece pot provoca, ocazional, sângerări ale tractului digestiv la persoanele mai sensibile.

Niciun comentariu

Nu ratați!