Fructele și legumele tratate cu chimicale pot fi foarte periculoase! Vezi lista cu cele mai tratate din România

0

O dietă sănătoasă începe cu o mulțime de fructe și legume, dar unele dintre preferatele familiei tale pot conține cantități uimitoare de pesticide dăunătoare. Un raport al Uniunii Europene arată că aproape jumătate din fructele, legumele și cerealele produse în tarile membre sunt contaminate cu pesticide.
Fermierii aplică pesticide sintetice pe culturi pentru a ucide buruienile și insectele, iar toxicitatea nu se oprește acolo. Pe măsură ce cresc, plantele absorb pesticidele iar reziduurile rămân pe cojile fructelor și legumelor până ajung în bucătărie, chiar și după ce le spălați.
În ediția din 2016 a Ghidului cumpărătorului EWG dezvăluie cele mai recente cercetări privind nivelurile pesticidelor din fructe și legume. Deși domeniul complet al alimentarii nu este încă cunoscut, cercetările confirmă faptul ca expunerea la pesticide ne poate dauna în moduri grave. Producătorii tradiționali folosesc pesticide sintetice care ne pot deteriora creierul și sistemul nervos, sistemul imunitar, ne pot perturba hormonii și pot contribui la cancer.
Cei care sunt expuși, prin munca lor, cum ar fi lucrătorii agricoli și alte persoane care manipulează pesticide și erbicide, se confruntă cu cel mai mare risc. De exemplu, leucemia și cancerele sistemului limfatic sunt mai frecvente printre lucrătorii care de mulți ani au aplicat fenoxicerbicide în mediul agricol. Ratele cancerului pulmonar sunt ridicate în rândul aplicatorilor de pesticide, în timp ce ratele de cancer la ficat și leucemie sunt ridicate în rândul lucrătorilor agricoli.
Pesticidele împreună cu dioxinele pot acționa ca perturbatori endocrini, afectând acțiunea hormonală și funcțiile corpului. Acest lucru ii fac posibili factori de risc pentru cancerele de prostată și de sân.
În dezvoltarea copiilor, expunerea la pesticide contribuie la problemele neurologice, care afectează învățarea, memoria și atenția.
Copiii consumă mai multă hrană decât adulții în raport cu dimensiunea lor și sunt mai puțin capabili sa proceseze produsele chimice care intra în corpurile lor mici. Ambii factori ii fac deosebit de vulnerabili la efectele periculoase ale acestor substanțe chimice.
Autoritatea Națională Sanitar Veterinară pentru Siguranța Alimentelor din Romania a relatat un top ale acestor alimente tratate:

1. Căpșuni!!!
2. Mere!!
3. Nectarine!
4. Piersici
5. Țelină
6. Struguri
7. Cireșe
8. Spanac
9. Ardei gras
10. Roșii
11. Roșii cherry
12. Castraveți
Topul celor mai sigure fructe si legume:
1 Avocado
2. Porumb dulce
3. Ananas
4. Varză
5. Mazăre
6. Ceapă
7. Sparanghel
8. Mango
9. Papaya
10. Kiwi
11. Vinete
12. Pepene galben
13. Grepfruit

Niciun comentariu

Nu ratați!