Laptele cald cu ou crud este un leac cunoscut în diferite culturi ale lumii. În Israel, acest remediu se numește „Kogel mogel” sau „Gogol mogol”. La noi i se spune „shodou” sau „șodou”.
Mulți îl asociază cu perioada copilăriei, de aceea îl mai numesc „leacul bunicii pentru durerile în gât”.
Lapte cu galbenus
Are efecte emoliente, umectante, calmante. Ajută la atenuarea iritației din gât și amigdalitei. Contribuie la refacerea țesuturilor lezate și curățarea vocii răgușite.
Chiar dacă pare ceva greu de înghițit, combinația este chiar plăcută la gust. Se adaugă și puțină miere, pentru a-i oferi o aromă dulce. Inclusiv cei mici pot bea cu ușurință acest amestec dacă este făcut corect.
Se pot adăuga și alte ingrediente care potențează efectele acestui preparat, precum mirodenii, condimente sau polen crud.
INGREDIENTE
– 250 ml de lapte dulce
– 1 gălbenuș crud
– 1 linguriță de miere
– mirodenii (scorțișoară, cuișoare, turmeric, anason)
MOD PREPARARE REȚETĂ
– Spălați oul, spargeți-l și separați albușul de gălbenuș.
– Puneși gălbenușul într-o cană. Adăugați mierea și mirodeniile și frecați bine cu o linguriță până rezultă o pastă fină.
– Înfierbântați laptele și turnați-l peste ou. Amestecați și beți licoarea fierbinte (nu opărită).
– Este indicat să consumați 1-3 doze pe zi. Acționați de la primele semne pentru a reduce severitatea tusei.
Top 10 alimente bogate în biotina (vitamina b7)
Biotina este o vitamina B care îți ajută organismul să transforme alimentele în energie. Numită și vitamina H...
Niciun comentariu