Ardeiul gras – 10 beneficii remarcabile care te vor convinge să-l consumi zilnic

2
ardei gras beneficii

Încărcat cu minerale esențiale, vitamine și alți nutrienți, ardeii grași au beneficii remarcabile pentru sănătate. Legumele în formă de clopot au un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de apă. Faptul că nu conțin colesterol îi fac și mai atractivi. Veți găsi ardei gras în diferite culori, cum ar fi verde, portocaliu, roșu și galben. Ardeiul gras ar putea fi consumat în mai multe moduri pentru a vă spori sănătatea. Mai jos sunt enumerate câteva dintre beneficiile populare ale ardeiului gras pentru sănătate:
👉 Valoare nutrițională
În afară de gustul lor blând și dulce, ardeiul gras este o sursă bună de nutrienți, minerale și vitamine. Consumul de 149 de grame de ardei gras oferă:
– 119,8 mg de vitamina C
– 0,334 mg de vitamina B6
– 0,098 mg de cupru
– 11 µg de vitamina K
– 0,182 mg de mangan
– 0,085 mg de vitamina B1
– 2,5 g de fibre alimentare totale
– 0,018 g de triptofan
– 0,054 g de treonină
– 0,036 g de izoleucină
– 0,054 g de leucină
– 0,058 g de lizină
– 0,01 g de metionină
– 0,018 g de cistină
– 0,137 g de Fenilalanina
1. Sănătatea ochilor
Cele mai frecvente tipuri de probleme vizuale sunt degenerescența maculară și cataracta, iar principalele cauze sunt bătrânețea și infecțiile. Nutriția joacă un rol semnificativ în menținerea sănătății vizuale.
Ardeiul gras are o cantitate mai mare de luteină și zeaxantină, carotenoizi care pot îmbunătăți considerabil sănătatea ochilor atunci când sunt consumați în cantități suficiente.
Cercetările indică faptul că consumul regulat de alimente bogate în aceste carotenoide ajută la reducerea riscului atât al cataractei, cât și al degenerescenței maculare. Prin urmare, includerea ardeiului gras în dieta obișnuită poate fi o modalitate excelentă de a reduce riscul de afectare a vederii.
2. Anti-cancer
După cum sa discutat înainte, ardeiul gras este bogat în substanțe nutritive antioxidante și antiinflamatoare, care oferă mai multe beneficii anti-cancer. Riscul de cancer crește din cauza inflamației cronice excesive și a stresului oxidativ cronic nedorit. Acești factori pot fi contrabalansați cu aportul regulat de fitonutrienți cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. În plus, ardeii grași conțin, de asemenea, compuși de sulf care susțin sănătatea. Enzimele găsite în ardeiul gras ajută la prevenirea cancerului gastric și a cancerului esofagian. Licopenul carotenoid găsit în ardeiul gras este, de asemenea, eficient în prevenirea cancerului de prostată, vezică, col uterin și pancreas.

3. Anemie
Anemia este o afecțiune frecventă descrisă de capacitatea redusă a sângelui de a transporta oxigenul. Una dintre cele mai frecvente cauze ale anemiei este carența de fier, iar principalele simptome sunt slăbiciunea și oboseala.
În plus față de sursa decentă de fier conținută, ardeiul gras este extrem de bogat în vitamina C, ceea ce crește absorbția fierului din intestin. Un ardei gras roșu de dimensiuni medii poate conține 134% din doza dietetică recomandată (DZR) pentru vitamina C.
Absorbția fierului din dietă este semnificativ crescută odată cu consumul regulat de fructe și legume bogate în vitamina C. Din acest motiv, consumul de ardei grași cu alimente bogate în fier, cum ar fi carnea sau spanacul, poate contribui la creșterea rezervelor de fier ale corpului, scăzând riscul de anemie.
 4. Pierderea în greutate
Ardeiul gras este foarte scăzut în grăsimi și calorii – aproximativ 1 gram de grăsime și 29 de calorii pe cană – ceea ce îl face o opțiune perfectă ca gustare sau un supliment excelent pentru o masă principală. Această cantitate mică de grăsime este suficientă pentru a oferi un depozit fiabil pentru nutrienții solubili în grăsimi ai ardeiului gras.
5. Proprietăți antiinflamatorii
Ardeiul gras este format din constituenți fitochimici care se dovedesc a produce un răspuns antiinflamator.
6. Sănătatea cardiovasculară
Cercetările au arătat că flavonoizii prezenți în ardeiul gras sunt benefici pentru prevenirea bolilor coronariene. Capsaicina are efect vasodilatator. Efectele vasodilatatoare ajută la îmbunătățirea hipotensiunii și scăderea ritmului cardiac. Vasodilatația permite îmbunătățirea fluxului sanguin, rezultând o mai bună oxigenare a țesuturilor organelor. Acest lucru se datorează cel mai probabil taquinicinelor, un ingredient bioactiv.
7. Sistemul imunitar
Vitamina C prezentă în ardeiul gras este vitală pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos și pentru construirea de colagen puternic care să susțină pielea și articulațiile. Este util în reducerea riscului de artrită și reducerea inflamației. În afară de aceasta, vitamina K ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Este important pentru dezvoltarea oaselor puternice și protecția celulelor împotriva deteriorării oxidative.
 8. Păr
Ardeiul gras este destul de benefic pentru păr, deoarece sunt surse excelente de vitamina C, esențiale pentru sănătatea părului. Vitamina C ajută la absorbția corectă a fierului, asigurându-se astfel că există suficient fier în celulele roșii din sânge pentru a transporta oxigenul către foliculii de păr. Vitamina C este utilizată și în formarea colagenului. Colagenul este necesar foliculilor de păr pentru a rămâne sănătoși și pentru o creștere optimă a părului. Deficitul de vitamina C poate cauza părul uscat, despicat, care se rupe ușor.
9. Hipoglicemiant
Odată cu prevalența la nivel mondial a diabetului, considerarea capsaicinei medicament hipoglicemiant a motivat cercetarea în această privință. Unele cercetări au arătat cum capsaicina poate stimula producția de insulină, ceea ce duce la scăderea glicemiei.
Beneficiile hipoglicemiante ale capsaicinei sunt cele mai concentrate atunci când ardeiul iute este verde.
10. Psoriazis
Mai multe cercetări au arătat eficacitatea capsaicinei pentru tratarea simptomelor fibromialgiei atunci când este aplicat local. Cei care utilizează capsaicina au declarat efecte benefice în scăderea sensibilității.

2 comments

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!