Castravete amar – depozit de vitamine si minerale

0

Castravetele amar (Momordica charantia) este o leguma prezenta in alimentatia zilnica a unor popoare precum India, China, Nepal si Mexic.
Descoperirile stiintifice care au analizat compozitia castravetelui amar au confirmat o lista impresionanta de vitamine si minerale, dintre care amintim vitaminele B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A si minerale precum calciul, potasiul, sodiul si fierul. Este o sursa excelenta de magneziu, mangan, fibre dietetice, acid folic, zinc si fosfor. De asemenea, contine betacaroten, fier si potasiu.
Combate infectiile
Cercetarile arata ca aceasta leguma contine numeroase proprietati antibacteriene si antivirale. Aceste proprietati pot reduce sensibilitatea la infectiile asociate ulcerelor de stomac, precum si a virusurilor.
Tonic hepatic
Beti un pahar cu suc proaspat de castravete amar zilnic pentru a vindeca problemele hepatice. Continuati sa consumati acest remediu timp de o saptamana pentru a vedea rezultatele.
Sistem imunitar
Castravetele amar creste rezistenta organismului impotriva infectiilor, contribuind la intarirea sistemului imunitar. Datorita compusilor amari este capabil sa intareasca considerabil sistemul sanitar contra atacurilor bacteriilor si a virusurilor. Consumul regulat al acestei legume imbunatateste nivelul de rezistenta si energie.
Constipatie
Datorita volumului mare de fibre, castravetele amar previne si trateaza constipatia. Ajuta la digerarea mai rapida a alimentelor si previne indigestia si constipatia.
Rinichi si vezica urinara
Castravetele amar ajuta la mentinerea ficatului si vezicii urinare sanatoase. Este, de asemenea, util in tratarea pietrelor la rinichi.
Sanatatea inimii
Castravetele amar este benefic pentru o inima sanatoassa. Ajuta la reducerea nivelului de colesterol care infunda peretii arteriali. De asemenea, ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange care promoveaza mentinerea sanatatii inimii.

Diabet
Castravetele amar este considerat insulina vegetala a diabeticilor. Contine compusi similari insulinei si unii alcaloizi care au proprietati hipogliceminate.
Este foarte bine cunoscut in fitoterapia Indiana pentru tratamentul diabetului, ajuta la buna functionare a pancreasului, la cresterea concentratiei de insulina din sange si, in felul acesta, scaderea concentratiei de glucoza si, de asemenea, este o planta care contribuie la scaderea conversiei glucidelor in lipide si mentine lipidele in limite normale.
Purifica sangele
Proprietatile antimicrobiene si antioxidante ale castravetelui amar ajuta la tratarea tulburarilor sanguine, purifica sangele si imbunatateste circulatia sangelui in organism.
Piele
Consumul regulat de castravete amar mentine pielea stralucitoare si fara pete. De asemenea, ajuta la prevenirea acneei datorita proprietatilor sale de purificare a sangelui.
Anticancerigen
Castravetele amar este anticancerigen, antimutagen si antitumoral. Studiile au constatat ca peste 20 de componente active din castravetele amar au proprietati antitumorale. Aceste studii au aratat cum castravetele amar poate inhiba deteriorarea radicalilor liberi, prevenind peroxidarea lipidelor.
Vedere
Continutul ridicat de beta-caroten si alte proprietati ale castravetelui amar il fac unul dintre cele mai sanatoase alegeri pentru imbunatatirea vederii si pentru atenuarea problemelor deja existente.
Atentie! Nu este indicat consumul castravetelui amar femeilor insarcinate.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.stylecraze.com

Niciun comentariu

Nu ratați!