-
Țelina este excelentă pentru sănătate! Are multe beneficii si este bine sa mâncăm frecvent
Fie în supe, ciorbe, caserole de legume sau in diverse alte mâncăruri, majoritatea oamenilor consumă măcar ocazional țelină într-un fel sau altul. Acesta este un lucru... -
Alicina este substanța ce face usturoiul atât de sănătos! Beneficii, utilizări si dozare
Plantele pot părea lipsite de apărare atunci când vine vorba de îndepărtarea dăunătorilor, rozătoarelor și a altor prădători, dar de fapt au o armă secretă:... -
Apigenina – o substanță deosebit de benefică! Vezi in ce plante se regăsește si ce beneficii are
Ce au în comun mușețelul, portocalele și berea? Fiecare dintre ele oferă flavonoidul apigenină, care are efecte antioxidante și antiinflamatoare puternice. Este... -
7 beneficii ale seleniului demonstrate științific
Deși este posibil să nu fi auzit niciodată de seleniu, acest nutrient uimitor este vital pentru sănătatea ta. Seleniul este un mineral esențial, adică trebuie obținut... -
Nuci de macadamia – 10 beneficii pentru sănătate
Nucile de macadamia sunt nuci de copac care au o aromă subtilă, asemănătoare untului și textura cremoasă. Originar din Australia, copacii de macadamia sunt acum crescuți... -
Ce este Tahini și ce beneficii aduce sănătății
Tahini este o pastă făcută din semințe de susan măcinate. Are o aromă ușoară, de nuci. Este cel mai cunoscut ca ingredient în hummus, dar utilizat pe scară largă în... -
Ati auzit de prune kakadu? Nu exista alt aliment cu cantitate mai mare de vitamina C
Prunul Kakadu ( Terminalia ferdinandiana ), cunoscut și sub denumirea de prun gubinge sau billygoat, este un fruct mic care se găsește în pădurile deschise ale... -
Castane de apa – legume ce cresc sub apa, pline de beneficii (rețetă la sfârșitul articolului)
Știați că și unele legume cresc sub apă ? Un castan de apă este un bun exemplu. Mergând după numele lor, s-ar putea să credeți că aparțin familiei de castane.... -
9 beneficii ale frunzelor de curry și cum se pot folosi
Frunzele de curry sunt frunzișul arborelui de curry ( Murraya koenigii ). Acest copac este originar din India, iar frunzele sale sunt utilizate atât pentru aplicații... -
Siropul de papadie nu trebuie sa lipsească din cura de primăvara! Afla cum sa îl prepari singur
Siropul de papadie se mai numeste in popor si mierea de papadie, are un gust dulce-amarui, specific papadiei si o aroma foarte discreta. Culoarea siropului variaza in functie... -
Nu aruncati coaja lamailor! Poate fi folosita in multe feluri si are efecte benefice
De obicei, după ce preparam o limonada delicioasa, cojile lamailor se aruncă. Dacă aruncați cojile de lămâie, aruncati si numeroasele beneficii și utilizări pe care le... -
Macese – remedii si beneficii extraordinare pentru sanatate
Macesele au fost utilizate in mod traditional pentru proprietatile lor medicinale si sunt cercetate intens astazi. Datorita prezentei acidului elagic, licopenului si fenolilor,... -
Pudra de curry – un amestec de condimente benefic din multe puncte de vedere
Pudra de curry este un amestec delicios de mirodenii. Este un ingredient de baza in bucataria pakistaneza, indiana si sud-africana. Se presupune ca acest nume provine de la... -
12 beneficii impresionante ale plantelor medicinale
Plantele medicinale sunt incarcate cu beneficii impresionante pentru sanatate, unele dintre acestea includ stimularea sanatatii psihologice, reducerea riscului de cancer,...