-
Chimen – beneficii puternice pentru sistemul imunitar, digestie, inimă și multe altele
În sanscrită, chimenul este cunoscut sub numele de Jira, care înseamnă „ceea ce ajută la digestie” și este una dintre cele mai menționate plante din Biblie. De... -
Pătrunjel: 10 beneficii și utilizări, nutriție și modul de preparare a ceaiului
Pătrunjelul este bogat in substanțe nutritive si antioxidanți. Anecdotic, se știe că ajută la reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului și a alergiilor.... -
Ce beneficii are uleiul de muștar și cum se folosește
Uleiul de muștar, produs din semințele plantei de muștar, este un ingredient obișnuit în bucătăria indiană. Cunoscut pentru aroma sa puternică, gustul înțepător și... -
Ati auzit de prune kakadu? Nu exista alt aliment cu cantitate mai mare de vitamina C
Prunul Kakadu ( Terminalia ferdinandiana ), cunoscut și sub denumirea de prun gubinge sau billygoat, este un fruct mic care se găsește în pădurile deschise ale... -
9 beneficii ale frunzelor de curry și cum se pot folosi
Frunzele de curry sunt frunzișul arborelui de curry ( Murraya koenigii ). Acest copac este originar din India, iar frunzele sale sunt utilizate atât pentru aplicații... -
12 beneficii impresionante ale plantelor medicinale
Plantele medicinale sunt incarcate cu beneficii impresionante pentru sanatate, unele dintre acestea includ stimularea sanatatii psihologice, reducerea riscului de cancer,... -
Ceapa – un dar al naturii si o sursa inepuizabila de sanatate
Ceapa este un super-aliment, un dar al naturii. Compozitia nutritionala a unei cepe este destul de impresionanta: contine vitaminele A, C, B1, B2, B3, B6, B12, K, calciu,... -
Castravete amar – depozit de vitamine si minerale
Castravetele amar (Momordica charantia) este o leguma prezenta in alimentatia zilnica a unor popoare precum India, China, Nepal si Mexic. Descoperirile stiintifice care au... -
Arpagicul – beneficii pentru toata familia
Demunit stiintific Allium schoenoprasum, arpagicul apartine aceleiasi familii ca usturoiul si ceapa. Acestea sunt plante perene si se gasesc in multe parti ale Europei, Asia si... -
Ceai de rozmarin – beneficii, proprietati si mod de preparare
Ceaiul de rozmarin este benefic pentru optimizarea digestiei, cresterea functiei cognitive, prevenirea cancerului, tratarea afectiunilor pielii, reducerea inflamatiei si... -
Ceai de mesteacan – beneficii, proprietati si mod de preparare
Mesteacanul are o istorie lunga si distinsa, atat in scopuri comerciale, cat si in scopuri medicale. Frunzele, seva si coaja copacilor de mesteacan sunt folosite pentru... -
Ceaiul din ace de pin este folosit inca din secolul XIX, pentru a trata numeroase afectiuni
Oferind de patru-cinci ori cantitatea de vitamina C gasita intr-o lamaie, ceaiul din ace de pin a fost de mult timp considerat un medicament favorit al popoarelor indigene si... -
Beneficiile surprinzatoare ale tulpinilor de telina (apio)
Apio este denumirea comerciala, provenita din limba spaniola, pentru tulpina dulce de telina. Este foarte benefica sanatatii, avand proprietati nutritionale semnificative. Are... -
Ceaiul de vasc – leacul din batrani
Exista numeroase beneficii pentru sanatate ale vascului, inclusiv capacitatea de a preveni diabetul, amelioreaza problemele respiratorii, calmeaza sistemul nervos, scade...