Ceapa verde este una dintre bucuriile primaverii si unul din medicamentele oferite de natura oamenilor

0

Ceapa verde contine multi compusi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C si antioxidantii quercetina, zeaxanthina care cresc rezistenta organismului in fata microbilor dar si a radicalilor liberi.
Ceapa verde are un puternic efect antibacterian, detoxifiant, expectorant, astfel ca prevenire si trateaza bolile respiratorii. In plus are si proprietati anticoagulante impiedicand formarea trombozelor si scade nivelul colesterolului si al trigliceridelor, prevenind in acest fel bolile cardiovasculare. Combinata cu o cura de urzici, cura de ceapa te poate pune pe picioare si poate vindeca rapid astenia de primavara.
Consumul de ceapa verde duce la cresterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compusii cu sulf se transforma in alicina, o substanta care inhiba enzima hepatica necesara pentru sinteza de colesterol.
De asemenea, ceapa poate compensa vatamarea oxidativa a fibrelor musculare si a tesuturilor din corp, cauzata de antrenamentele fizice excesive. Elementul cheie care contribuie aici este numit quercetina. Studiile realizate pe soareci au demonstrat ca acest flavonoid ajuta la prevenirea stresului oxidativ de la nivelul creierului, dupa antrenamente lungi.
Ceapa, atat cea verde cat si cea uscata, este recunoascuta pentru proprietatile purificatoare, stimuland, in acelasi timp, si procesele de regenerare ale organismului.

Spre deosebire de cea uscata, la ceapa verde, aceste proprietati sunt mult mai pronuntate. Putini stiu, dar ceapa verde combate eficient acneea prin efectul diuretitic si depurativ, ajutand la curatarea tenului din interior. Nutritionistii recomanda consumul de ceapa verde in combinatie cu marar si telina, cel putin o data pe zi, timp de 15 zile, pentru rezultate remarcabile.
– imbunatatirea imunitatii
– reglarea glicemiei
– proprietati antiinflamatorii
– previne cancerul (gratie quercetinei)
– protejeaza impotriva ulcerului, luptand impotriva bacteriilor care ataca membrana stomacului
– efecte diuretice, depurative, antialergice
– regleaza activitatea endocrina si renala
– efecte antibacteriene, detoxifiante, expectorante
– previne bolile respiratorii
– proprietati anticoagulante
– scade colesterolul si trigliceridele
– remediaza astenia de primavara
Daca iti doresti ca ceapa sa se pastreze bine la frigider, infasoar-o intr-o hartie umeda si pune-o intr-o punga. Ai grija ca hartia sa fie doar usor umeda.

Niciun comentariu

Nu ratați!