Dovleacul plăcintar – cadoul toamnei pentru sănătatea noastră

0
Dovleac Plăcintar beneficii

Dovleacul plăcintar este bogat în substanțe nutritive precum vitamina C, vitamina A, zinc, fibre dietetice, folat, proteine și potasiu. Este o sursă excelentă de antioxidanți, ceea ce îl face extrem de dorit de cei care caută o dietă sănătoasă.
1. Sursă de antioxidanți
Dovleacul plăcintar are un conținut ridicat de antioxidanți, care acționează perfect ca și tratament natural pentru stresul oxidativ. Antioxidanții elimină radicalii liberi, care sunt creați de diferite funcții ale corpului. Dacă dieta este bogată în substanțe chimice periculoase și calorii goale și dacă cineva este expus substanțelor chimice, atunci radicalii liberi provoacă stres oxidativ. Stresul oxidativ este asociat cu boli grave, precum cancerul.
Dovleacul plăcintar are un conținut ridicat de vitamina A, o sursă excelentă de antioxidanți alfa-caroten, beta caroten și beta-criptoxantină care sunt asociate cu scăderea inflamației și prevenirea cancerelor. De asemenea, conține mangan care susține reacțiile enzimatice ale antioxidanților.
2. Antiinflamator
Dovleacul plăcintar conține o cantitate adecvată de beta-caroten, care promovează răspunsurile imune și contracarează bolile. Vitamina A ajută la creșterea sistemului imunitar. Ajută la combaterea tulburărilor autoimune și a cancerului.
Vitamina A ajută la scăderea inflamației, care este problema rădăcinii diferitelor boli. Inflamația este cauzată de sistemul imunitar hiperactiv care atacă mai mult.
Dovleacul plăcintar are un conținut bogat de vitamina C, care ajută la prevenirea răcelilor și a infecțiilor, cum ar fi infecțiile pulmonare și pneumonia.
3. Anticancerigen
Dovleacul plăcintar este un aliment care combate cancerul, care ajută la scăderea riscului de cancer, oferind nutrienți organismului, ceea ce îl face sănătos și capabil să contracareze bolile, precum și infecțiile. Proteinele din dovleacul plăcintar ajută la inhibarea creșterii celulelor canceroase ale pielii, ceea ce îl face un agent anticancerigen excelent. Vitamina C este utilă pentru tratarea cancerului pulmonar și ovarian.

4. Oase
Este important să mențineți oasele puternice și sănătoase. Conținutul ridicat de potasiu este esențial pentru oase mai puternice. Conținutul ridicat de potasiu este legat de oase mai dense chiar și la bărbații mai în vârstă și la femeile aflate în postmenopauză, care suferă de oase fragile și au riscuri mari de osteoporoză.
Manganul care se găsește în dovlecii plăcintari ajută la prevenirea osteoporozei și la menținerea sănătății oaselor la femeile care sunt la menopauză. Ajută la menținerea structurii oaselor, absorbția calciului și promovează densitatea minerală a coloanei vertebrale. Vitamina C joacă un rol vital în producția de colagen, care este vitală pentru a construi masa osoasă. Alte minerale precum zincul, folatul și fierul contribuie la sănătatea oaselor.
5. Oboseală
Se dovedește că dovlecii plăcintari sunt eficienți în scăderea oboselii și promovează performanța la efort. Alimentele bogate în vitamina C previn infecțiile căilor respiratorii superioare care au loc adesea în timpul maratonului sau al activității fizice grele.
6. Pierderea în greutate
Dovleacul plăcintar este încărcat cu substanțe nutritive, cu puține calorii. O porție oferă 82 de calorii. Cercetările arată că dovleacul plăcintar posedă proprietăți anti-obezitate care au un impact vital asupra proceselor celulare, cum ar fi formarea de grăsime numită lipogeneză. Aportul de mangan ajută la scăderea greutății la persoanele supraponderale atunci când este consumat cu potasiu și alți nutrienți. Luptă împotriva grăsimilor, deci este o alegere excelentă de adăugat în dieta ta.
Fibrele prezente în dovleacul plăcintar promovează sațietatea sau senzația de plenitudine, ajutându-vă astfel la gestionarea greutății.
7. Dureri menstruale
Adăugați dovlecii plăcintari în dietă pentru a reduce simptomele premenstruale. Medicamentele ameliorează simptomele, dar oferă efecte secundare dăunătoare. Dovleacul plăcintar este considerat un tratament natural. Deficitul de mangan provoacă dureri severe și simptome ale sindromului premenstrual. Potasiul ajută la prevenirea și ameliorarea crampelor musculare. Vitamina E și Vitamina K sunt ceilalți nutrienți găsiți în dovlecii plăcintari care contracarează durerile menstruale.
8. Vedere
Culoarea portocalie a dovleacului plăcintar se datorează conținutului ridicat de vitamina A. Acesta conține patru tipuri de carotenoizi, cum ar fi alfa carotenul, beta carotenul, zeaxantina și luteina. Carotenoizii lucrează direct în retină pentru prevenirea stresului oxidativ, precum și a degenerescenței maculare. Primii doi carotenoizi sunt transformați în retinol, pe care organismul l-ar putea folosi sub formă de vitamina A.
9. Tensiunea arterială
Tensiunea arterială afectează și sănătatea inimii, deci este foarte important să se normalizeze. Conținutul ridicat de potasiu din dovleacul plăcintar poate îndeplini această funcție. Acționează ca vasodilatator, astfel încât scade tensiunea în artere și vasele de sânge prin scăderea riscurilor de atac de cord, ateroscleroză, accident vascular cerebral, atac de cord și alte probleme cardiovasculare. O porție de dovleac plăcintar scade tensiunea arterială prin contracararea efectelor de sodiu din dietă.
10. Sănătatea digestivă
Dovleacul plăcintar este o sursă excelentă de fibre dietetice care ar putea promova procesul digestiv și ar putea ameliora problemele, cum ar fi balonarea și constipația. Fibra dietetică adaugă volum în scaun și stimulează mișcarea peristaltică prin scăderea riscului de inflamație a colonului. Fibrele ajută la eliminarea excesului de colesterol din organism și protejează sănătatea inimii. Dieta bogată în fibre previne riscul de constipație și susține tractul digestiv sănătos.

Niciun comentariu

Nu ratați!