19 Beneficii uimitoare ale frunzelor de măcriș pentru sănătate

0

Nu știu dacă ați mai auzit de frunzele de măcriș. Dar pariez că ați auzit că frunzele verzi sunt pline de nutrienți și toate celelalte lucruri sănătoase. Dar nu acesta este motivul pentru care vorbesc despre frunzele de măcriș.
Este gustul. Serios. Nutriția și sănătatea sunt comune tuturor legumelor cu frunze verzi. Dar gustul distinct și aromat diferențiază frunzele de măcriș.
Măcrișul este o plantă perenă, adesea confundată cu spanac și hibiscus. Măcrișul are frunze în formă de pică și flori de culoare roșiatic-verde care devin violete după înflorirea completă, ceea ce denotă natura lor acidă. Semințele sale sunt de culoare maro.
👉 Informații nutriționale
•Măcrișul este bogat în vitaminele A, B1, B2 și B9.
•Are cantități mari de vitamina C.
•Conține acid oxalic, care formează gustul său acrișor.
•Bogat în potasiu, calciu, fosfor, sodiu și fier.
•Deși este bogat în proteine și carbohidrați, are o cantitate neglijabilă de grăsimi.
•Bogat în flavonoide.
Acum, să aruncăm o privire asupra diferitelor beneficii pentru sănătate pe care aceste frunze verzi le oferă:
👉 Beneficiile frunzelor de măcriș
🌱 Îmbunătățiți vederea
Dacă v-ați confruntat cu probleme de vedere în ultima vreme, este timpul să adăugați aceste frunze în dieta dumneavoastră.
Frunzele de măcriș conțin o cantitate bună de vitamina A care ajută la îmbunătățirea vederii și elimină orbirea nocturnă.
🌱 Ajutor pentru pierderea în greutate
Aștepți cu nerăbdare să arunci câteva kilograme? Frunzele de măcriș sunt bogate în multe vitamine, minerale, proteine și carbohidrați. Acestea conțin o cantitate neglijabilă de grăsimi și sunt sărace în calorii. Prin urmare, frunzele de măcriș sunt o opțiune bună pentru persoanele conștiente de sănătate care doresc să slăbească.
🌱 Detoxifică-ți corpul
Măcrișul conține flavonoizi și alți antioxidanți care îl fac un bun diuretic și purgativ. Acest lucru ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din organism. Frunzele de măcriș conțin acid protochechechic care ajută la detoxifierea corpului. Ceaiul de măcriș și apa cu infuzie de măcriș sunt adesea folosite pentru detoxifierea corpului. De asemenea, ameliorează balonarea.
🌱 Prevenirea cancerului și a tumorilor
Știați că frunzele de măcriș sunt folosite și în tratamentul cancerului pe bază de plante?
Acidul oxalic prezent în frunzele proaspete de măcriș acționează ca o măsură preventivă pentru cancer și tumori. Dar nu uitați să vă limitați aportul, deoarece consumul excesiv poate fi dăunător. Frunzele de măcriș conțin clorofilă și carotenoide împreună cu multe vitamine și minerale care ajută la combaterea, prevenirea și tratarea cancerului de sân.
🌱 Scăderea tensiunii arteriale
În zilele de astăzi, vedem o mulțime de oameni de toate vârstele care cad victime ale hipertensiunii arteriale din cauza stresului. Frunzele de măcriș vă pot ajuta să vă țineți sub control tensiunea arterială.
Frunzele de măcriș sunt bogate în antioxidanți care ajută la scăderea nivelului de colesterol rău și trigliceride din organism, precum și la reducerea inflamației generale. Acest lucru duce la scăderea nivelului tensiunii arteriale.

🌱 Vindecarea bolilor pielii
Frunzele de măcriș sunt ca un elixir pentru pielea noastră, luptând împotriva tuturor tipurilor de boli ale pielii, cum ar fi eczeme, uscăciune etc.
Măcrișul este bogat în vitamina C. De fapt, un castron cu supă de măcriș poate furniza până la 53% din aportul zilnic de vitamina C, ceea ce ajută la tratarea multor probleme și boli ale pielii. Frunzele uscate de măcriș sunt utilizate pentru tratarea mâncărimilor. Frunzele de măcriș, atunci când sunt folosite ca mască pentru față, previn ridurile și strâng pielea. De asemenea, au proprietăți antimicrobiene și antialergice.
🌱 Ajutor în reducerea fluxului de lapte
Măcrișul este considerat sigur pentru femei, deoarece ajută la prevenirea cancerului de sân. Dar medicii sunt împotriva consumului de măcriș în timpul și după sarcină deoarece măcrișul are unele efecte secundare și poate dăuna copilului și, de asemenea, pentru că măcrișul reduce producția de lapte matern. Cu toate acestea, acest efect devine util în momentul înțărcării, atunci când se urmărește reducerea și diminuarea fluxului de lapte.
🌱 Previne Scorbutul
Scorbutul este o boală cauzată de deficiența vitaminei C. Măcrișul, fiind bogat în vitamina C, previne și vindecă această afecțiune dureroasă.
🌱 Tratați insomnia și hipertensiunea
Hipertensiunea poate duce la nopți nedormite. Și știi cât de important este să dormi bine. Dacă sunteți lipsit de somn și căutați un remediu pentru a vă rezolva problema, iată ajutorul. Bea un pahar de ceai de măcriș sau adaugă câteva ierburi în salată. Ai încredere, funcționează!
Frunzele de măcriș sunt folosite pentru a trata insomnia și hipertensiunea arterială. Puteți face ceai de măcriș cu condimente precum scorțișoară, cardamom și ghimbir.
🌱 Asigură un păr sănătos
Frunzele de măcriș sunt un tonic excelent pentru părul tău. Vă poate face părul sănătos, puternic și strălucitor.
Măcrișul este bogat în vitaminele A, B și C. Toate aceste vitamine sunt uimitoare pentru părul uscat și deteriorat. De asemenea, previne și oprește căderea părului.
🌱 Vindecați rănile
Proprietățile antiinflamatorii ale frunzelor de măcriș sunt utile atunci când doriți să tratați orice răni.
Frunzele de măcriș tratează în mod eficient ulcerele, furunculele, umflăturile și bolile scorbutice. Pot fi folosite direct pe zona afectată.
🌱 Întărește oasele
Știi că aceste frunze sunt bogate în calciu, așa că de ce să nu-ți întărești oasele incluzându-le în dieta ta?
🌱 Tratați anemia
Majoritatea femeilor devin anemice din cauza lipsei de nutriție, sângerări abundente în timpul perioadelor sau după sarcină.
Măcrișul este o sursă bună de fier, sodiu și fosfor și conține, de asemenea, clorofilă. Ajută la creșterea nivelului de hemoglobină din organism și, prin urmare, este benefic pentru persoanele cu anemie.
🌱 Util în tratarea infecției tractului urinar, a gonoreei și a hemoragiilor
Frunzele de măcriș pot ajuta la tratarea diferitelor afecțiuni, cum ar fi infecția tractului urinar, gonoreea și hemoragia.
🌱 Îmbunătățește sănătatea digestivă
Vă puteți îmbunătăți sănătatea digestivă adăugând aceste frunze în băuturile, supele și salatele dvs. pentru a preveni diverse afecțiuni, cum ar fi constipația, balonarea, diareea și multe alte tulburări gastrointestinale.
De asemenea, ajută la reducerea nivelului de colesterol din organism.
🌱 Creșteți energia
Te simți obosit după o zi lungă de muncă? Consumul de măcriș vă poate ajuta să vă revigorați nivelul de energie pierdut. Iată cum:
Măcrișul este bogat în fier, ceea ce stimulează producția de globule roșii. Acest lucru crește circulația sângelui în organism. Acest lucru, împreună cu creșterea aportului de oxigen din organism, ajută la creșterea nivelului de energie.
🌱 Consolidați imunitatea
Consumul regulat de frunze de măcriș vă poate proteja corpul de toxine și elemente dăunătoare.
Conținutul de vitamina C din măcriș ajută la optimizarea și consolidarea imunității. Acidul ascorbic mărește, de asemenea, numărul de anticorpii, protejându-vă astfel corpul de invaziile străine.
🌱 Ajutați la menținerea sănătății renale
Frunzele de măcriș sunt perfecte pentru rinichi.
Proprietățile diuretice ale măcrișului ajută la menținerea sănătății rinichilor. Stimulează fluxul de urină, asigurând astfel detoxifierea rinichilor.
❓Cum se utilizează frunzele de măcriș
Măcrișul este cel mai frecvent utilizat pentru a prepara sosuri și supe.
Frunzele tinere și proaspete de măcriș sunt, de asemenea, amestecate în salate datorită gustului lor. În Jamaica, frunzele de măcriș și florile sunt folosite pentru a face ceai, care este servit atât fierbinte, cât și răcit.
🫖 Ceaiul cu frunze de măcriș
✔️ Ingrediente:
•O mână de frunze de măcriș
•Băț de scorțișoară
•2-3 cuișoare
•1 cană apă fierbinte
•Îndulcitor la alegere (sirop de zahăr sau miere)
✔️ Mod de preparare:
1.Se fierbe apa și se transferă într-un ulcior. Adăugați în ulcior frunze uscate de măcriș și condimentele.
2.Se strecoară apa amestecată după cinci minute într-o ceașcă și se adaugă îndulcitor. Ceaiul tău fierbinte este gata să fie servit.
Notă: Puteți prepara și ceai de măcriș cu gheață. Pentru asta, va trebui să păstrați condimentele și măcrișul peste noapte în frigider.
❗️Un Cuvânt De Atenție
La fel ca toate celelalte ierburi, și frunzele de măcriș pot avea unele efecte adverse.
•Măcrișul conține o cantitate bună de acid oxalic. Scade capacitatea organismului de a absorbi calciu, ducând la formarea pietrelor la rinichi. Frunzele de măcriș care au trecut de vârsta lor fragedă au o cantitate mai mare de acid oxalic. Deci, este mai bine să le folosiți pe cele tinere.
•Datorită prezenței acidului oxalic, măcrișul nu trebuie gătit în vase de aluminiu sau fier, deoarece reacția acidă cu metalul îl face toxic și necomestibil.
•Consumul de cantități mari de măcriș poate provoca diaree, dureri de stomac, greață, vărsături, amețeli și boli de ficat.
•Persoanele care suferă de boli de piele sau astm ar trebui să evite măcrișul.

Niciun comentariu

Nu ratați!