Știai că frunzele de morcov sunt mai bogate în nutrienți decât morcovul în sine? Află ce beneficii nemaipomenite au

0

Frunzele de morcov sunt magice pentru sănătate. Cine ar fi crezut că frunzele de morcov pot face minuni pentru sănătatea noastră? De obicei suntem obișnuiți să le aruncăm atunci când cultivăm această legumă rădăcină în casele noastre. Nici măcar nu poți vedea frunze de morcov când le cumperi dintr-un magazin. Cu toate acestea, beneficiile sale sunt atât de multe încât nu este recomandat să le aruncați.
Desigur, acestea sunt doar frunze de morcov care nu au fost tratate cu substanțe chimice.
La ce este utilă partea verde a morcovilor?
Rinichi. Partea verde a morcovilor este extrem de utilă pentru rinichi. Substanțele conținute în acesta contribuie la buna funcționare a acestui organ al corpului uman. În afară de asta, frunzele de morcov sunt o sursă de vitamina K. Această vitamină este cea care ajută la purificarea sângelui și a glandelor suprarenale.
Frunzele de morcov ajută la combaterea osteoporozei
Poate nu știți, dar partea verde a morcovilor conține potasiu, care ajută la scăderea tensiunii arteriale și, de asemenea, ajută la combaterea osteoporozei.
Opresc sângerarea gingiilor
În trecut, frunzele de rădăcină erau folosite ca antiseptic. Bunicii noștri obișnuiau să le mestece pentru a opri afte dureroase și sângerări ale gingiilor. Această parte a morcovilor se ocupă și cu respirația urât mirositoare. Aici este momentul să menționăm că frunzele nu pot fi păstrate foarte mult timp.
Alte motive pentru care probabil ar trebuie sa incepi sa mananci frunze de morcov!
1. Frunzele sunt puternic antiseptice
Frunzele de morcov ajuta la curățarea rănilor și pot fi utilizate că apa de gura pentru a vindeca vătămările gurii, respirația urat mirositoare, gingiile sângerânde și ulcerațiile bucale.
2. Bogate în clorofila
Nu este nici o îndoială că aceste verdețuri sunt bogate în clorofila – privește doar la nuanță lor densa de un verde întunecat! Clorofila este o substanță fitochimica care are o strânsă similaritate cu sângele uman, cu excepția faptului că la om atomul central al moleculei este fierul, iar în clorofila (plante) este magneziul. Clorofila acționează că un stimulant fiziologic al celulelor roșii din măduvă osoasa și ajuta la purificarea nu doar a sângelui, ci și a ganglionilor limfatici și a glandelor suprarenale.

3. Oprește creșterea tumorilor canceroase
Medicul grec Pedanius Dioscoride, care a studiat cu atenție peste 600 de plante medicinale, a spus că, grecii utilizau frunzele de morcov pentru a ajuta combaterea tumorilor canceroase. De fapt, unii cercetători au descoperit că frunzele de morcov au un efect inhibitor asupra creșterii celulelor canceroase prin stoparea diviziunii celulelor.
4. Conținut de vitamine și minerale mai bogat decât cel al rădăcinii
Putem presupune cu siguranță că frunzele de morcov ar avea un profil nutritiv similar că și morcovul însuși (și de fapt asta este adevărat). Totuși, frunzele de morcov conțin un profil nutritiv chiar mai bun decât morcovii(rădăcină). Însă veți afla cu stupoare că acestea sunt pline de minerale precum potasiul, magneziu, calciu, vitamina K și C, ale căror nivele sunt de 6 ori mai ridicate decât cele ale rădăcinii. Și nu numai că sunt mai bogate în nutrienți, dar acești nutrienți sunt și mai ușor de asimilat de către corp.
5.Suport digestiv
Daca vrei un tract digestiv sănătos, atunci ai nevoie să mănânci fibre și verdețuri! Acestea sunt doua lucruri pe care le au din belșug frunzele de morcov. Clorofila ajuta la relaxarea și curățarea colonului, în timp ce fibrele împing în afara reziduurile toxice acumulate pentru a favoriza o mai buna absorbție a nutrienților și nivele mai ridicate de energie.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.