Melasă – utilizată ca remediu naturist pentru tratarea unei game largi de afecțiuni

0

Beneficiile de sanatate ale melasei includ ameliorarea problemelor legate de menstruatie, obezitate, diabet, stres, cancer, prostata, acnee si alte afectiuni ale pielii. De asemenea, amelioreaza constipatia, durerile de cap si anemia. Ajuta la imbunatatirea sanatatii oaselor si parului, la mentinerea echilibrului electrolitic, a functionarii sistemului nervos si a vitezei de vindecare a ranilor. De asemenea, ajuta la intarirea sistemului imunitar, la mentinerea unor niveluri sanatoase de hemoglobina si la formarea de celule noi in organism.
Melasa contine un numar de minerale esentiale, cum ar fi calciu, magneziu, mangan, potasiu, cupru, fier, fosfor, crom, cobalt si sodiu. Este o sursa buna de energie, carbohidrati si zaharuri. In plus, ofera diferite vitamine, cum ar fi niacin (vitamina B3), vitamina B6, tiamina si riboflavina. Este foarte scazuta in grasima si in fibre.
Studiile de cercetare au aratat ca melasa contine cea mai mare cantitate de antioxidanti comparativ cu zaharul, sirpul de porumb sau alti indulcitori disponibili. Acesti antioxidanti protejeaza organismul impotriva daunelor oxidative asociate cu cancerul, tulburatile cardiovasculare si bolile degenerative.
Melasa este o sursa buna de fier si este foarte eficienta pentru menstruatia femeilor care prezinta un risc major de deficit de fier din cauza pierderii de sange. Fara grasimi si cu foarte putine calorii, este o alternativa buna pentru asimilarea fierului in organism in comparatie cu alte surse. Mineralele prezente cum ar fi magneziu si calciu prezente in melasa ajuta la prevenirea coagularii sangelui, amelioreaza crampele menstruale si mentin sanatatea muschilor uterini. Este o alternativa sanatoasa, in comparatie cu alte medicamente pentru disconfort menstrual care ar putea avea anumite efecte secundare. O singura lingura de melasa contine aproximativ 17% din doza zilnica recomandata de fier.
Fierul este responsabil si pentru eficientizarea productiei de energie necesare organismului pentru activitatile zilnice. Un nivel optim de energie asigura buna functionare a organelor interne, a muschilor si a creierului. Fierul intareste sistemul imunitar, ajutandu-l sa indeparteze rapid agentii toxici, infectiile care-l ataca.

Polifenolii prezenti in melasa au efecte antioxidante care se pot dovedi eficienti in reducerea obezitatii si in gestionarea greutatii.
Melasa este bogata in mangan, care ajuta la producerea hormonilor. Aceasta joaca un rol vital in functionarea sistemului nervos si previne formarea cheagurilor de sange. O deficienta a manganului poate duce la infertilitate, oboseala generala si oase slabe.
Fiind o sursa buna de calciu, joaca un rol important in mentinerea sanatatii osoase, functionarea sistemului enzimatic, indepartarea toxinelor din colon si functia membranei celulare. Calciul are un rol important si in asigurarea sanatatii inimii, a creierului si a muschilor.
Melasa a fost utilizata in mod eficient in prepararea unui medicament pentru tratarea reumatismului si nevralgiei. Proprietatile antiinflamatorii si antioxidante o fac un ingredient fiabil pentru vindecarea acestor tulburari.
Ajuta la stabilizarea nivelului zaharului din sange, avand un indice glicematic scazut.
Melasa contine magneziu, care ajuta la functionarea sistemului nervos. Un deficit de magneziu poate duce la hipertensiune arteriala, crampe musculare, spasme si oboseala generala a corpului.
Potasiul imbunatateste densitatea masei osoase, reducand riscul aparitiei artritei. Potasiul mentine un nivel scazut de presiune a sangelui, contribuind si la imbunatatirea procesului de descompunere a carbohidratilor.
Atentie! Nu exista studii concludente cu privire la interactiunea si posibilele efecte secundare intalnite la femeile insarcinate sau cele care alapteaza. Considera consultul unui medic specialist in aceste cazuri! Melasa nu este usor digerata de organism, fiind rapid eliminata, putand cauza diaree si alte probleme intestinale.

Niciun comentariu

Nu ratați!