Miere și scorțișoară – beneficii puternice pentru o viață lungă și sănătoasă

0

Mierea și scorțișoara au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru a sprijini sănătatea. Mierea are o istorie bogată datând din textele grecești antice, romane, vedice și egiptene, în timp ce scorțișoara a fost folosită în medicina populară chineză și ayurvedică de peste 2.000 de ani.
Știm că, individual, atât scorțișoara, cât și mierea posedă proprietăți terapeutice puternice. Dar când le folosești împreună?
Beneficiile scorțișoarei
1. Bogată în antioxidanți
Un beneficiu major al scorțișoarei este conținutul său de antioxidanți. Acest lucru ajută la reducerea daunelor provocate de radicalii liberi și la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Cercetătorii au identificat cel puțin 41 de compuși diferiți în scorțișoară cu capacități de promovare a sănătății.
2. Are proprietăți antimicrobiene
Deoarece scorțișoara are proprietăți antimicrobiene, poate fi utilizată pentru optimizarea igienei orale, combaterea infecțiilor și susținerea sănătății pielii. Cercetările sugerează că ajută la îmbunătățirea respirației urât mirositoare și a cariilor dentare, ușurează problemele respiratorii, cum ar fi răceala obișnuită și durerile în gât, și calmează iritarea pielii, roșeața și umflarea.
3. Ameliorează inflamația
S-a dovedit că flavonoidele din scorțișoară ajută la atenuarea inflamației, reduc umflarea, ușurează durerea musculară și reduc gravitatea reacțiilor alergice.
4. Protejează sănătatea inimii
Cercetările arată că scorțișoara poate reduce câțiva dintre cei mai comuni factori de risc pentru bolile de inimă, inclusiv niveluri ridicate de colesterol, niveluri ridicate de trigliceride și tensiune arterială crescută. Poate fi un coagulant de sânge util care ajută corpul să formeze cheaguri de sânge și favorizează circulația.
5. Stabilizează zahărul din sânge
Studiile arată că scorțișoara are efecte antidiabetice și poate reduce nivelul zahărului din sânge și poate îmbunătăți sensibilitatea la hormonul insulină. Acesta este ceea ce îl face unul dintre cele mai bune alimente pentru diabetici.
6. Sprijină funcția creierului
S-a descoperit că antioxidanții din scorțișoară ajută la apărarea împotriva dezvoltării tulburărilor neurologice, cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson.
Beneficiile mierii
1. Ajută la combaterea alergiilor
Polenul de albine din miere ajută la creșterea imunității și poate îmbunătăți simptomele alergice cu un concept numit imunoterapie. Studiile indică faptul că consumul de polen local reduce sensibilitatea unei persoane în timp, reducând astfel simptomele alergice.
2. Oferă antioxidanți
O doză zilnică de miere oferă antioxidanți care promovează sănătatea, ajută la blocarea radicalilor liberi din organism și la prevenirea mai multor boli. Cercetările arată că consumul de miere crește nivelul de polifenoli care combate bolile din sânge și alți antioxidanți care susțin activitatea enzimei.
3. Sprijină somnul
Mierea ajută la promovarea somnului restaurator. Ajută la refacerea aportului de glicogen al ficatului și împiedică creierul să caute combustibil, ceea ce vă poate ține treaz(ă) noaptea.
Consumul de miere promovează, de asemenea, eliberarea de melatonină în creier prin stimularea eliberării de triptofan.
4. Ameliorează tusea
Cercetările sugerează că o singură doză de miere poate reduce secreția de mucus și tusea. Un studiu a constatat că mierea a fost la fel de eficientă ca difenhidramina și dextrometorfanul, două ingrediente utilizate în mod obișnuit în medicamentele pentru tuse fără prescripție medicală.
5. Ajută la vindecarea rănilor
Studiile arată că mierea este un agent antibacterian care ajută la vindecarea rănilor și creează un mediu neospitalier pentru bacterii. Poate fi utilizat pentru tratamentul rănilor, arsurilor și ulcerelor cutanate.
Cum funcționează împreună mierea și scorțișoara
Mierea și scorțișoara au proprietăți puternice antimicrobiene, antiinflamatorii și antioxidante. Acesta este motivul pentru care au fost folosite în medicina antică pentru a ameliora o serie de condiții de sănătate.
Motivele pentru care aceste două super-alimente creează un efect atât de puternic asupra organismului variază, dar se concentrează în general pe capacitatea lor de a controla inflamația, de a combate radicalii liberi și de a spori funcția imunitară.
Atunci când sunt utilizate împreună, pudra de scorțișoară și mierea oferă o serie de beneficii pentru sănătate, îmbunătățind colesterolul și sănătatea sistemului imunitar, ajutând în același timp la scăderea în greutate și la combaterea bolilor de inimă. Compușii găsiți în ambele alimente se reunesc pentru a avea cele mai bune efecte, fiind un plus perfect pentru ceai, rețete sau chiar un pahar cu apă.
Iată un rezumat al beneficiilor lor combinate pentru sănătate, pentru greutate, sănătatea inimii și multe altele:
1. Combateți alergiile
Scorțișoara și mierea contribuie la combaterea alergiilor și a simptomelor alergice. Un exemplu perfect al modului în care scorțișoara ajuta la alergii poate fi văzut într-un studiu care a evaluat capacitatea sa de a controla acarienii puternici.
Acest alergen a devenit o problemă globală, iar cercetătorii de la Universitatea din Kentucky, Colegiul de Agricultură, Alimentație și Mediu, au constatat că cel puțin 45% dintre tinerii cu astm sunt alergici la acarienii din praf.
Cercetătorii din Egipt au testat efectul pe care l-au avut diferite uleiuri esențiale în uciderea acarianului foarte alergic din casă și au descoperit că scorțișoara este cel mai puternic agent. Acest lucru se datorează componentei cinamaldehidă.
Notă: Uleiul de scorțișoară este toxic pentru pisici și nu trebuie utilizat în gospodăriile cu pisici.
Mierea servește și ca agent terapeutic natural pentru combaterea alergiilor. Ingerarea a doar o linguriță de miere crudă în fiecare zi vă poate stimula sistemul imunitar și combate alergiile, contribuind la construirea unei toleranțe la polen.
In Arhivele Internationale de alergie si Imunologie a fost publicat un articol care a analizat această teorie și a descoperit că utilizarea de polen din miere de mesteacăn au ajutat persoanele cu alergii prin reducerea simptomelor totale cu 60 la suta. Cei tratați cu miere au experimentat de două ori mai multe zile asimptomatice, au avut cu 70% mai puține zile cu simptome severe și au folosit cu 50% mai puține antihistaminice comparativ cu grupul care a luat medicamente convenționale pentru alergii.
2. Îmbunătățiți simptomele diabetului
Scorțișoara și mierea împreună pot fi benefice pentru un control sănătos al zahărului din sânge. Cercetările publicate în revista Nutrition Research, din Statele Unite, sugerează că până la 1.500 de miligrame de supliment de scorțișoară sunt benefice pentru profilul lipidic, enzimele hepatice, rezistența la insulină și proteina C-reactivă de înaltă sensibilitate la diabetici și la persoanele cu boală hepatică grasă nealcoolică.
Potrivit unui studiu publicat în Journal of Medicinal Food din Statele Unite, s-a observat că mierea provoacă o creștere mai scăzută a nivelului de glucoză plasmatică la diabetici, comparativ cu dextroza și zaharoza. Unii sugerează că puterea scorțișoarei de creștere a insulinei poate contracara această creștere a glucozei din miere, ceea ce ar face din amestecul de miere și scorțișoară un aliment cu indice glicemic scăzut.

3. Combateți acneea și infecțiile pielii
Datorită capacității antimicrobiene a combinației, uleiul de scorțișoară amestecat cu miere este utilizat în întreaga lume pentru a trata afecțiunile pielii, cum ar fi acneea și infecțiile. Cercetătorii din Iran au descoperit chiar că proprietățile antibacteriene, antiinflamatorii și antioxidante ale mierii sunt de fapt mai puternice în tratarea rănilor și arsurilor și duc la mai puține probleme ale pielii decât medicina convențională.
Un studiu publicat în Phytotherapy Research a constatat că uleiul esențial de scorțișoară inhibă în mod semnificativ producția mai multor biomarkeri inflamatori implicați în inflamația pielii și remodelarea țesuturilor. Funcționează ca un agent antiinflamator puternic care poate ajuta la calmarea unor afecțiuni ale pielii și la îmbunătățirea răspunsului imun.
4. Ameliorează răceala obișnuită și alte probleme respiratorii
Combinația de scorțișoară-miere ajută la ameliorarea simptomelor comune de răceală și respiratorii, cum ar fi durerea în gât, prin combaterea infecțiilor, creșterea imunității și furnizarea de antioxidanți.
Într-un studiu publicat în Jurnalul American de Medicină Chineză, uleiul esențial de scorțișoară s-a dovedit a fi extrem de eficient în încetinirea creșterii unui număr de bacterii și ciuperci. Studiul a arătat că uleiul de scorțișoară inhibă creșterea E. coli, candida și stafilococ auriu – toate microorganismele care pot provoca o serie de boli, inclusiv răceala obișnuită.
Cercetările arată că mierea este mai bună decât niciun tratament în reducerea frecvenței tusei și poate fi chiar mai eficientă decât difenhidramina, un antihistaminic. În plus, există dovezi că mierea este încărcată cu antioxidanți de protecție care ajută la combaterea afecțiunilor respiratorii și a multor alte probleme de sănătate.
Combinând în mod regulat proprietățile antimicrobiene ale scorțișoarei cu mierea crudă care stimulează imunitatea, crește imunitatea organismului și capacitatea de a combate infecțiile respiratorii, cum ar fi răceala obișnuită. Dacă se întâmplă să aveți un fel de afecțiune respiratorie, consumul de scorțișoară și miere vă poate ajuta să vă scurtați timpul de recuperare.
5. Lupta împotriva infecțiilor tractului urinar
Cinnamomum zeylanicum (din scorțișoară) funcționează ca un agent antibacterian puternic și cercetările arată că inhibă în mod eficient dezvoltarea bacteriilor gram-negative precum E. coli, principala cauză a infecțiilor tractului urinar. Un studiu de laborator efectuat în Algeria a constatat că atunci când mierea a fost testată împotriva a 11 tulpini bacteriene rezistente la mai multe medicamente care au fost izolate de infecțiile tractului urinar ale femeilor însărcinate, aceasta a prezentat o activitate antibacteriană puternică.
Ingerarea unei combinații de praf de scorțișoară și miere nu numai că ajută la distrugerea bacteriilor din tractul urinar, dar poate, de asemenea, inhiba creșterea germenilor care trăiesc în vezică, acționând astfel ca o posibilă măsură preventivă împotriva infecțiilor vezicii urinare.
6. Calmează problemele digestive
Mierea și scorțișoara au devenit destul de populare în gestionarea problemelor digestive, cum ar fi constipația, greața și ulcerele. Acest lucru are sens, deoarece aceste super-alimente au fost folosite ca remedii naturale pentru afecțiunile digestive de către strămoșii noștri.
Mierea s-a dovedit a fi un nectar predigestat, deci este ușor pentru organism să-l descompună. Acest lucru poate calma un sistem agravat.
Scorțișoara are caracteristici antimicrobiene care au ajutat nenumărate persoane cu supraîncărcare bacteriană în sistemul lor digestiv. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care suferă de o infecție cu E. coli, cum ar fi o infecție a tractului urinar.
7. Creșteți energia
Scorțișoara și mierea conțin compuși benefici care ajută la creșterea energiei. Medicina populară chineză folosește scorțișoară pentru a promova fluxul de energie sănătos de secole, și, datorită proprietății sale de stimulare a insulinei, scorțișoara este cunoscută pentru a oferi energie oamenilor, deoarece vă stabilizează zahărul din sânge și îmbunătățește acțiunea insulinei în creier.
Mierea este plină de micronutrienți și antioxidanți care ajută la creșterea nivelului de energie, la combaterea inflamației și la reducerea semnelor de îmbătrânire. Când luați un amestec din cele două, obțineți un impuls glicemic scăzut pentru a vă ajuta să vă alimentați corpul.
8. Tratați gingivita
În ultimii ani, au apărut mai multe studii care arată că mierea de Manuka poate ajuta la tratarea gingivitei și a bolilor parodontale. Datorită proprietăților sale antimicrobiene superioare, cercetătorii de la Școala de Medicină Dentară de la Universitatea din Otago din Noua Zeelandă au descoperit că mestecarea sau sugerea unui produs din miere de Manuka nu numai că a cauzat o scădere cu 35% a plăcii, dar a dus la o reducere de 35% a sângerărilor la persoanele care suferă de gingivită.
Atunci când este combinat cu puternica scorțișoară antimicrobiană, utilizarea regulată a amestecului uimitor poate face minuni dinților tăi. Beneficiile amestecului de miere și scorțișoară se dovedesc a fi o combinație câștigătoare atunci când vine vorba de sănătatea dentară.
Cum se folosește
Una dintre cele mai simple modalități de a folosi miere și scorțișoară pentru a vă spori sănătatea este de a combina pur și simplu o jumătate de linguriță de scorțișoară pudră cu o linguriță de miere crudă organică și de a ingera amestecul o dată pe zi. Puteți adăuga această combinație în apă sau o puteți folosi pentru a face o băutură energizantă și imunitară.
Desigur, există multe alte modalități de a folosi scorțișoară și miere la gătit și de a le adăuga la dieta ta. Acestea pot fi adăugate la smoothie-ul tău, folosite pentru prepararea ceaiului și adăugate la produsele de patiserie de casă.
Puteți aplica, de asemenea, pudră de scorțișoară (sau una până la două picături de ulei de scorțișoară ) și miere pe piele pentru a combate acneea și problemele pielii. Pur și simplu creați o pastă combinând cele două ingrediente. Apoi aplicați înainte de culcare, astfel încât să poată sta câteva ore sa acționeze.
Cu toate acestea, înainte de a utiliza miere și scorțișoară local, faceți un test de plasture pentru a vă asigura că pielea dvs. nu va avea reacții adverse.
Riscuri și efecte secundare
Scorțișoara și mierea sunt sigure pentru uz intern și local, dar la fel ca toate alimentele, unele persoane pot reacționa negativ. Dacă aveți iritații ale pielii, dureri de stomac, transpirații, diaree sau greață după utilizarea scorțișoarei sau a mierii, nu mai folosiți.
Dacă utilizați ulei esențial de scorțișoară, amintiți-vă că o cantitate mică (una până la două picături) acoperă multă piele. Efectuați un test de plasture pe pielea dvs. înainte de a utiliza local și, dacă aveți o senzație de arsură, evitați sa folosiți.
Copiii sub 12 luni nu ar trebui să consume niciodată miere, deoarece este o sursă potențială de spori de botulism, un tip de bacterie care poate fi toxică pentru copii.
Dacă intenționați să utilizați miere și scorțișoară ca parte a regimului zilnic de sănătate și luați deja medicamente, discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilele interacțiuni.

Niciun comentariu

Nu ratați!