Motive pentru care ar trebui inclus mai des humusul in dieta dumneavoastra

1

Humusul este un preparat ambalat cu ingrediente puternice care ofera beneficii sanatatii.
O reteta delicioasa si foarte simpla o puteti gasi aici.
Beneficiile humusului:
Reduce inflamatia
Uleiul de masline din humus are un rol important de jucat aici. Studiile au aratat ca o dieta mediteraneana constand in ulei de masline a fost utila in tratamentul bolilor inflamatorii cronice. Uleiul de masline contine mai multi compusi fenolici care prezinta proprietati antiinflamatorii.
Ajuta la mentinerea greutatii corporale
Nautul este principalul ingredient al humusului si este plin de fibre. Consumatorii de naut au un aport mai ridicat de fibre dietetice, gestionand mai bine greutatea corporala.
Ajuta digestia
Intr-un studiu canadian s-a demonstrat faptul ca adaugarea nautului in regimul alimentar timp de 3 saptamani a promovat cresterea bacteriilor benefice. Studiul concluzioneaza ca nautul are potentialul de a modula compozitia microbiana intestinala, favorizand astfel sanatatea intestinala la om.
Protejeaza inima
Humusul poate adauga un plus sanatatii inimii, datorita ingredientelor sale. Studiile au demonstrat ca nautul, consumat regulat, este capabil sa reduca nivelul seric total si colesterolului LDL.
Reglementeaza zaharul din sange
Cura cu naut este ideala in primul rand persoanelor care sufera de diabet. Indexul glicematic al nautului este foarte scazut, avand valori intre 28-32, ceea ce presupune o digestie mai usoara a carbohidratilor. Acest proces asigura scaderea si cresterea lenta a nivelului de zahar din sange, ajutand la o energizare mai eficienta a organismului si la controlul apetitului.

Sanatatea oaselor
Nautul, principalul ingredient al humusului, contine o varietate de vitamine esentiale corpului nostru, dintre care enumaram fierul, fosfatul, calciul, magneziul, manganul, zincul si vitamina K, motiv pentru care contribuie la construirea si mentinerea structurii osoase si rezistentei acesteia in timp.
Aportul redus de vitamina K a fost asociat cu un risc mai mare de fracturi osoase. Consumul adecvat de vitamina K este important pentru sanatate, deoarece actioneaza ca un modificator de proteine ale matricei osoase, imbunatateste absorbtia calciului si poate reduce excretia urinara de calciu.
Imbunatateste nivelul de energie
Aceasta mancare este ideala pentru cresterea nivelului de energie. Carbohidratii complecsi din naut ofera o doza constanta de energie.
O reteta simpla si delicioasa de humus o puteti gasi aici.
Sursa: http://naturavindecatoare.ro/retete/mancaruri/humus/

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!