Seminte de fenicul – beneficii, proprietati si contraindicatii

0

Semintele de fenicul sunt considerate foarte utile pentru ameliorarea diferitelor afectiuni, de la congestie si balonare pana la astm si diabet. Semintele contin fitonutrienti si antioxidanti puternici.
Imbunatateste sanatatea digestiva
Semintele sunt adesea folosite pentru a trata o serie de afectiuni digestive, incluzand arsuri la stomac, gaze intestinale, balonare si chiar colici la sugari. Semintele au efecte antispastice si carminative, care pot ajuta la tratarea altor afectiuni digestive mai grave, precum sindromul intestinului iritabil.
Amelioreaza astmul bronsic si alte afectiuni respiratorii
Fitonutrientii din semintele de fenicul ajuta la eliberarea sinusurilor. Proprietatile sale expectorante ajuta la vindecarea altor boli respiratorii, cum ar fi bronsita, tusea si congestia.
Combate respiratia urat mirositoare
Semintele de fenicul va pot improspata respiratia. Puteti mesteca 5 -10 seminte de fenicul si veti observa o respiratie improspatata. Acestea maresc productia de saliva – spaland astfel bacteriile.
Uleiul esential de fenicul are proprietati antibacteriene care ajuta la combaterea germenilor care provoaca respiratia urat mirositoare.
Ajuta la scaderea nivelului de colesterol
Fibrele din semintele de fenicul previn reabsorbtia colesterolului.
Stimuleaza fertilitatea
Ceaiul de fenicul stimuleaza fertilitatea datorita proprietatilor sale estrogenice.
Regleaza tensiunea arteriala
Semintele de fenicul au efect asupra tensiunii arteriale datorita nivelului de potasiu. Acest mineral contracareaza efectele negative ale sodiului.
Acestea sunt bogate in calciu, un alt mineral esential pentru o tensiune arteriala optima. Ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a ritmului cardiac.
Imbunatateste sanatatea ficatului
Studiile au demonstrat ca semintele sunt capabile sa inhibe celulele antioxidante din ficat. Acestea sunt bogate in seleniu, care imbunatateste functia enzimelor hepatice si elimina compusii nocivi din organism.
Unele studii sugereaza ca semintele de fenicul ar putea ajuta chiar si la ameliorarea infectiei tractului urinar, insa mai este nevoie de dovezi in acest sens.

Poate promova pierderea in greutate
Fiind bogate in fibre, semintele de fenicul pot ajuta la scaderea in greutate.
Semintele de fenicul au proprietati diuretice. Acestea cresc productia de urina si elimina excesul de lichid din organism. Acest lucru ar putea contribui si la scaderea in greutate.
Elimina simptomele menstruale
Studiile preliminare au confirmat faptul ca semintele de fenicul sunt eficiente pentru ameliorarea simptomelor menopauzei. Alte studii au confirmat eficacitatea feniculului in tratarea simptomelor postmenopauzale.
Imbunatateste calitatea somnului
Cantitatile de magneziu din semintele de fenicul poate imbunatati calitatea si durata somnului. De asemeea, trateaza tulburarile de somn precum insomnia.
Trateaza candida
Antioxidantii din semintele de fenicul pot ajuta la tratarea candidei. Au proprietati antibacteriene si antifungice, si pot fi, prin urmare, eficiente impotriva candidei.
Imbunatateste sanatatea parului
Antioxidantii si alte proprietati antimicrobiene in seminte de fenicul ajuta la tratarea multor afectiuni ale parului. Printre acestea se numara matreata, mancarimea scalpului, ruperea parului si caderea acestuia. Pentru aceste beneficii va puteti clati parul cu ceai de fenicul.
Atentie! Persoanele alergice la chimen si coriandru este foarte posibil sa nu tolereze nici fenicului.
Daca luati medicamente pentru inima, care pot creste nivelul potasiului, ar fi bine sa evitati feniculul, deoarece face acelasi lucru.
exista si antibiotice care pot ramane fara efect din cauza feniculului, prin urmare, nu uitati sa cereti informatii medicului atuncic and vi le prescriu.
Semintele de fenicul are si efecte estrogenice, deci daca urmati tratamente hormonale luati in considerare si acest aspect. 
Beneficiile ceaiului de fenicul
Beneficiile feniculului
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: https://www.stylecraze.com/articles/amazing-benefits-of-fennel-seeds/

Niciun comentariu

Nu ratați!