Nucile se numara printre cele mai uimitoare alimente de pe planeta. Sunt incarcate cu nutrienti esentiali sanatatii noastre. Cercetaorii au demonstrat ca cei care consuma nuci in mod regulat traiesc mai mult si au un risc mai scazut de boli cardiovasculare si cancer.
In cartea „Nucile si sanatatea”,scrisa de Gabriela Schwarz, puteti gasi multe retete, cum ar fi supe si tocane, aperitive si salate, feluri principale, deserturi, prajituri, paine, musli, paste si bauturi. Veti gasi inclusiv tratamente cosmetice pentru piele si par (masti faciale, peeling, masti pentru par, bai de abur, etc). Retele sunt bine structurate si foarte usor de pus in practica atat de catre „bucatarul de weekend” cat si de catre cel profesionist.
Va recomand cu caldura sa incercati aceasta reteta foarte sanatoasa si simpla, pe care am gasit-o in aceasta carte:
Salata de cuscus cu arahide si fistic:
-250g de cuscus (instant)
-4 rosii
-1 ardei
-½ castravete Fabio
-Sare
-Piper
-3 linguri otet
-6 linguri ulei de masline
-100g fistic
-50g arahide nesarate
-200g branza de oaie
-Masline negre
Puneti cuscusul sa se umfle, conform instructiunilor.
Spalati rosiile, spalati ardeiul si scoateti-i samburii, curatati castravetele.
Taiati legumele in cubulete.
Amestecati cuscusul si legumele, condimentati cu sare, piper si otet, apoi adaugati masline.
Macinati fin nucile.
Aestecati-le cu salata si cu branza de oaie.
Decorati cu masline negre.
Simplu, gustos si delicios!
Mai important decat atat, in cartea „Nucile si sanatatea” gasiti o descriere a multor afectiuni care pot fi prevenite sau influentate pozitiv prin consumul de nuci (deficienta imunitara, ateroscleroza, hipertensiune, constipatie si multe altele). Este o colectie bogata de informatii utile despre foarte multe tipuri de nuci, informatii calorice si beneficiile acestora asupra sanatatii. Mai sunt explicate, foarte usor de inteles, necesitatea vitaminelor si mineralelor continute de majoritatea nucilor (magneziu, zinc, potasiu, vitamine, etc.), furnizorii principali ai acestor substante esentiale si cantitatea zilnica recomandata.
Pe langa toate aceste informatii esentiale gasiti si informatii foarte interesante despre istoricul, provenienta si descoperirea acestora.
Am convingerea ca va fi benefica pentru toti cei care au grija de sanatatea lor si cauta o dieta cat mai diversificata.
Pentru mine, aceasta carte, este de un real ajutor si ma bucur foarte mult ca am adaugat-o colectiei mele, avand acum toate informatiile intr-un singur loc.
Multumesc editurii Casa pentru aceasta minunata carte, pe care o folosesc de fiecare data atunci cand am pofta de o gustare sanatoasa.
Cartea o puteti comanda aici.
Niciun comentariu