Otetul balsamic este o sursa bogata de potasiu, fosfor, calciu, zinc si magneziu. De asemenea, este foarte scazut in calorii si nu contine grasimi sau proteine. Cea mai benefica parte a acestui otet este nivelul ridicat de fitonutrienti, care au proprietati antioxidante.
Cele mai impresionante beneficii ale otetului balsamic este de a stimula sistemul imunitar, de a reduce nivelul de zahar din sange, de a promova pierderea mai rapida in greutate si de a proteja pielea.
Scaderea in greutate
Avand un continut scazut de calorii, acesta este un ingredient ideal pentru cei care incearca sa scape de cateva kilograme.
Mai multe studii suedeze realizate in anul 2005 au demonstrat ca otetul balsamic confera o senzatie intensa de satietate si duce la scaderea poftei de mancare. Consumat zilnic, acesta contribuie semnificativ la scaderea greutatii si la eliminarea toxinelor din corp.
Amelioreaza afectiunile ORL
Otetul balsamic, ca si otetul obisnuit de altfel, are proprietati antiseptice puternice si distruge bacteriile. La fel ca si cele din stomac, si cele din gat care se afla la originea diferitelor infectii, laringite si faringite, pot fi inlaturate cu ajutorul otetului balsamic.
De asemenea, acesta lupta cu succes si impotriva stafilococilor si streptococilor care provoaca otite si infectii ale canalului auditiv, mai ales in cazul in care acestea recidiveaza.
Tensiune arteriala
Potasiul gasit in acest tip de otet actioneaza ca un vasodilatator si poate reduce riscul de hipertensiune arteriala, protejand astfel sanatatea inimii.
Otetul balsamic contine acizi alpha linoleici si acizi grasi Omega 3. Acesti compusi ofera o protectie sporita impotriva bolilor de inima.
Zahar din sange
Studiile au constatat ca utilizarea acestui tip de otet in concentratii moderate poate ajuta la reglarea nivelului glucozei din sange, ceea ce este o veste buna pentru cei care sufera de diabet.
Digestie
Adaugarea oricarei forme de otet in dieta dvs. va poate reduce inflamatia in stomac, eliminand astfel simptomele de constipatie si stomac deranjat.
Nivelul colesterolului
Otetul balsamic a fost direct legat de controlul nivelului de colesterol, putand reduce astfel riscul de ateroscleroza, precum si atacurile de cord, accidente vasculare cerebrale si boli cardiace cronice.
Sanatatea pielii
Fitonutrientii gasiti in otetul balsamic sunt capabili sa neutralizeze radicalii liberi si sa protejeze organismul, inclusiv pielea, impotriva stresului oxidativ, ajutand astfel la tratarea conditiilor inflamatorii.
Atentie! Consumat in exces, otetul balsamic poate provoca dureri de stomac si arsuri.
Sursa: https://www.organicfacts.net/balsamic-vinegar.html
[…] Cum se utilizează oțetul de mere pentru a trata mătreața: beneficii + 7 rețete reparatoare Otetul balsamic – mai gustos, mai bogat in nutrienti si mai sanatos 7 moduri in care otetul de cidru de mere poate fi folosit in tratarea eficienta a durerilor in gat […]