10 efecte secundare grave ale laptelui de migdale

0

Laptele de migdale este o alternativă hrănitoare și vegană pentru laptele obișnuit. Deși oferă diverse beneficii pentru sănătate atunci când este consumat în mod regulat, există și anumite efecte secundare ale laptelui de migdale de care trebuie să fim conștienți! Bogat în proteine, vitamine, calciu și minerale importante, laptele de migdale vă poate ajuta să vă îmbunătățiți imunitatea generală și sănătatea. Cu toate acestea, există anumite lucruri de care ar trebui să ții cont înainte de a consuma lapte de migdale. În acest articol, aflăm dacă acest lapte vegan de nuci este bun pentru toată lumea și cum poți evita eventualele riscuri și efecte secundare ale laptelui de migdale.
Efectele secundare ale laptelui de migdale
Următoarele zece puncte ar indica câteva efecte secundare ale laptelui de migdale:
1. Alergii la nuci
2. Efecte asupra glandei tiroide
3. Niveluri ridicate de zahăr
4. Posibile probleme pentru copii
5. Alergii la lapte
6. Reacții ale pielii
7. Probleme abdominale
8. Probleme de respirație
9. Tulburări digestive
10. Simptome asemănătoare răcelii
1. Alergii la nuci
Migdalele fac parte din lista celor mai populare nuci alergice; prin urmare, consumul de lapte de migdale de către oricine cu alergii la nuci poate duce la umflarea regiunii faciale, greață sau diaree.
2. Efecte asupra glandei tiroide
Migdalele sunt un aliment goiterogen, ceea ce înseamnă că conține substanțe care pot afecta glanda tiroidă. Poate afecta asimilarea iodului de către glandă și astfel duce la mărirea acestei glande. O opinie contrară este că consumul de lapte de migdale poate crește puterea de imunitate. Cu toate acestea, în lumina acestui efect secundar, cineva ar putea fi forțat să gândească altfel.
3. Niveluri ridicate de zahăr
Laptele de migdale conține zahăr, al cărui exces poate duce la efecte nocive asupra sănătății.
4. Posibile probleme pentru copii
Mulți oameni cred că laptele de migdale poate asigura dezvoltarea sănătoasă a unui bebeluș și astfel îl poate hrăni. Cu toate acestea, s-a constatat că, deși consumul de lapte de migdale ar putea să nu aibă niciun impact asupra sănătății lor la început, ar putea duce la complicații ulterioare.
5. Alergii la lapte
Persoanele care sunt alergice la lactoză pot experimenta și efecte secundare ale laptelui de migdale dacă este consumat în exces. Astfel de persoane pot avea reacții alergice după ce au consumat lapte de migdale și, prin urmare, este recomandat sa îl evite total.

6. Reacții ale pielii
Consumul de lapte de migdale poate duce la reacții ale pielii precum mâncărime , eczeme și urticarie. Aceste reacții apar de cele mai multe ori în decurs de 10 minute până la 1 oră de la consumarea laptelui.
7. Probleme abdominale
Persoanele care sunt alergice la nuci ar putea fi nevoite să se confrunte cu crampe abdominale, deoarece ar putea deveni dificil pentru ei să digere acest lapte.
8. Probleme de respirație
Efectele secundare ale laptelui de migdale includ probleme de respirație, cum ar fi respirația șuierătoare și tulburări de respirație. Acest lucru ar putea fi observat mai frecvent în cazurile persoanelor care sunt astmatice sau au orice alte probleme cu respirația.
9. Tulburări digestive
Persoanele care nu pot digera laptele cu aromă de migdale ar putea avea simptome alergice precum diaree sau vărsături.
10. Simptome asemănătoare răcelii
Alergiile la nuci (inclusiv migdale) ar putea duce, de asemenea, la simptome precum curgerea nasului, respirația șuierătoare combinată cu dificultăți de respirație. Acestea sunt mai proeminente la persoanele care au alergii la nuci; dar se poate datora și altor alergii. Deci, dacă cineva are deja o astfel de alergie, laptele de migdale trebuie consumat cu atenție.
O băutură delicioasă precum laptele de migdale pare sigură și sănătoasă. Cu toate acestea, punctele enumerate mai sus spun o poveste diferită! Așadar, este important să consumăm lapte de migdale cu prudență și cumpătare, să nu îl facem parte din dieta noastră zilnică fără a consulta medicul.
Majoritatea alimentelor/substanțelor au efecte secundare posibile. Efectele secundare apar, in general, la puține persoane sau la consumul in exces. Daca nu vă știți cu alergii și consumați cu moderație, laptele de migdale este, in general, sigur de consumat.

Niciun comentariu

Nu ratați!