Semințe de pepene galben (cantalup) – cum se consumă și de ce trebuie sa le adăugați în alimentație

0
seminte de pepene galben beneficii

Semințele de Cantalup sau pepene galben conțin 30-35% proteine, 40-45% grăsimi, 8-10% carbohidrați și minerale, precum și fibre. Are acizi grași omega-3, cum ar fi acidul oleic și acidul linoleic. De asemenea, posedă micronutrienți precum potasiu, seleniu, zinc și cupru. Semințele de pepene galben au un conținut ridicat de vitamina E liposolubilă, cum ar fi tocoferolul.
👉 Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de cantalup
Semințele de Cantalup au proprietăți antioxidante, vermifuge, analgezice, antiinflamatoare, hepatoprotectoare, diuretice, analgezice și de protecție renală. Beneficiile pentru sănătate oferite de semințele de cantalup sunt discutate pe larg mai jos:
1. Sursa de proteine
Obținerea de proteine din produse non-lactate sau vegetariene este foarte dificilă. Semințele de pepene galben sunt o mare sursă de proteine pe bază de plante. Studiul arată că aceste semințe sunt o sursă excelentă de proteine asemănătoare conținutului nutrițional al laptelui de soia.
2. Activitate antioxidantă
Semințele de pepene galben sunt o sursă excelentă de antioxidanți, vitamina C, A și E, care ajută la prevenirea riscului de degenerescență maculară. Prezența antioxidanților ajută la menținerea nivelului de colesterol din sânge și scade riscul de a face cancer. Vitamina C ajută la contracararea gripei și a frigului prin îmbunătățirea sistemului imunitar. Este, de asemenea, o sursă de fosfor, magneziu și potasiu care reglează tensiunea arterială. Promovează densitatea osoasă și scade riscul de diabet de tip 2. De asemenea, tratează condițiile de sănătate, cum ar fi depresia, insomnia și migrenele.

3. Sănătatea cardiovasculară
Semințele de cantalup au acizi grași omega-3 care ajută la menținerea funcției cardiovasculare și previn riscurile de probleme cardiovasculare. Este o sursă excelentă de grăsimi nesaturate.
4. Promovează creșterea
Semințele de Cantalup promovează creșterea unghiilor și a părului datorită conținutului ridicat de proteine din ele. De asemenea, ajută la menținerea țesuturilor din organism.
5. Elimină viermii intestinali
Aceste semințe ajută la eliminarea viermilor intestinali din corp. Aportul de semințe zdrobite ar putea fi de ajutor. Elimină excesul de flegmă și asigură ameliorarea congestiei.
6. Susține pierderea în greutate
Fiind o sursă excelentă de fibre, ajută la pierderea în greutate.
👉 Utilizări culinare
– Semințele pot fi consumate prin prăjire.
– Pot fi consumate crude sau adăugate la porții de fructe sau salate.
– Semințele mai pot fi adăugate la smoothie-uri.
– Se presară pe chifle, pâine sau sandvișuri.
– Sunt folosite pentru a îngroșa tocanele, supele și sosurile.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.