Suc de castraveti – beneficii si mod de preparare

0

Consumul sucului de castravete este un fenomen relativ nou, dar, ca si alte sucuri de fructe si legume, este o sursa foarte concentrata de substante nutritive care pot aduce o serie de beneficii pentru sanatate.
Sucul de castraveti este bogat in vitamina K si contine niveluri semnificative de vitamina C, cupru, magneziu, potasiu, vitamina B si A, fibre dietetice, electroliti si alti compusi polifenolici care pot ajuta organismul in multe feluri.
Previne osteoporoza
Impachetat cu minerale precum cuprul, magneziu si potasiu, sucul de castravete este excelent cand vine vorba de sanatatea osoasa si de cresterea densitatii osoase. Conform studiilor realizate de Dr. Debra Pearson de la Universitatea din Wisconsin-Green Bay, consumul vitaminei K (abundent prezent in castraveti) poate ajuta la prevenirea osteoporozei si a altor tulburari legate de varsta.
Imbunatateste imunitatea
Nivelurile ridicate de vitamina C din acest suc il face o alegere excelenta pentru stimularea sistemului imunitar. Poate stimula productia de celule albe din sange, care prezinta prima linie de aparare a organismului si care se comporta si ca un antioxidant, cautand si neutralizand radicalii liberi nocivi.
Echilibreaza dereglarile hormonale
Oamenii asociaza calciul cu sanatatea oaselor, dar nivelul de calciu din sange este si un factor determinant al echilibrului hormonal. Daca glanda tiroida sau glanda pitulara incepe sa disfunctioneze, nivelurile ridicate de calciu din acest suc pot ajuta la mentinerea nivelurilor hormonale normale.
Detoxifica organismul
Sucul de castraveti are un continut foarte ridicat de apa, iar aceste legume sunt excelente pentru hidratare. Acesta asigura organismului dumneavoastra hidratarea de care are nevoie pe tot parcursul zilei. De asemenea, este capabil sa elimine toxinele din corp.
Tratarea problemelor de sangerare
Daca suferiti de astfel de probleme, variind de la menstruatie abundenta, hemoroizi sau sangerarea gingiilor, ar putea insemna ca aveti un deficit in vitamina K. Aceasta vitamina, gasita in cantitati foarte mari in sucul de castravete, poate ajuta coagularea si vindecarea tesuturilor deteriorate.

Intareste sistemul nervos
Calciul functioneaza ca un electrolit in anumite situatii si joaca un rol-cheie in comunicarea sistemului nervos cu muschii.
Vindeca arsurile solare
Arsurile solare se pot calma cu suc de castravete. Sucul are efect calmant si regenerant puternic.
Sustine sanatatea pielii
Consumul sucului de castravete, in fiecare zi, este o cale naturala si foarte eficienta de regenerare, din interior, a pielii prin nivelul ridicat de antioxidanti pe care acesta il contine. Nu in ultimul rand castravetele te scapa de celulita.
Anti-cancerigen
Ingredientele active si lignanele gasite in castraveti au fost direct legate de efectele anti-canceroasae, facand acest suc nu numai o masura preventiva eficienta impotriva cancerului, ci si un potential tratament pentru a incetini raspandirea acestuia.
Toate fructele si toate legumele contin elemente care sunt arme impotriva maladiei canceroase. In cazul sucului de castravete, consumat in cure de cateva saptamani, acestea este o solutie care previne afectiunile de tip canceros din sfera genitala. Multe tipuri de cancer, inclusiv adenocarcinomul (cancerul de prostata) sunt prevenite prin consumul regulat de suc de castravete.
Protejeaza vederea
Vitamina A si antioxidantii gasiti in acest suc, pot contribui la protejarea sanatatii vizuale. Degenerarea maculara este cauzata de stresul oxidativ din centrul retinei iar acest suc poate elimina acei radicali liberi inainte de a provoca leziuni grave.
Ingrediente:
🥒 3 castraveti
🥒 1 cana de apa
🥒 Suc de lamaie
Mod de preparare:
Spalati castravetii si apoi taiati-i in bucatele mici.
Adaugati toate ingredientele in blender si procesati 1-2 minute pentru o consistenta uniforma a sucului.
Strecurati amestecul printr-un tifon si apasati cu o lingura, storcand cat mai mult suc posibil.
Sursa: www.organicfacts.net

Niciun comentariu

Nu ratați!