Sucul de ceapa – un remediu puternic pentru multe aspecte ale sănătății – mod de preparare și precauții

0

Ceapa are proprietăți medicinale și conține numeroase minerale și vitamine. Această legumă este folosită pentru a trata afecțiunile pielii și părului și alte probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și inflamația.
Dar ce zici de consumul de ceapă sub formă de suc? Asta te va ajuta?
👉 Care sunt beneficiile sucului de ceapă?
1. Sănătatea părului
Sulful din sucul de ceapă stimulează producția de colagen – și acest lucru ar putea îmbunătăți și creșterea părului.
Potrivit unui studiu irakian, sucul poate stimula creșterea părului și poate trata afecțiuni precum alopecia areata (căderea bruscă a părului). În cadrul studiului, persoanele care își spălau părul cu suc de ceapă au experimentat o creștere mai mare a părului.
Sucul de ceapă îți poate face părul mai strălucitor. Proprietățile antimicrobiene ale sucului pot ajuta la combaterea infecțiilor scalpului. Un scalp mai sănătos înseamnă foliculi de păr mai puternici.
📌 Cum să obții un ten uniform și un păr mai lung, des și strălucitor cu ajutorul sucului de ceapa – rețete de măști și indicații
2. Acnee
Proprietățile antimicrobiene și antifungice joacă un rol aici.
Într-un studiu, un gel care conține extracte de ceapă a diminuat cicatricile de acnee la pacienți. Acest gel a îmbunătățit aspectul cicatricei reducând roșeața și inflamația. Studiul a concluzionat afirmând că extractele de ceapă ar putea fi utilizate ca opțiuni potențiale de tratament pentru infecțiile bacteriene și fungice.
Aplicați suc de ceapă pe față și lăsați-l să acționeze timp de 10 până la 15 minute. Spălați-vă fața cu apă caldă. Dar fii atent; nu lăsa sucul să-ți intre în ochi. De asemenea, asigurați-vă că nu aplicați sucul pe răni deschise. Dacă aveți pielea sensibilă, vă rugăm să faceți un test de plasture înainte.
Unele surse sugerează că sucul poate ajuta la tratamentul psoriazisului. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice care să susțină acest lucru.
3. Riduri
Flavonoidele și alți compuși antioxidanți din sucul de ceapă pot preveni semnele îmbătrânirii premature.
Pretinsele proprietăți anti-îmbătrânire ale sucului de ceapă pot fi atribuite conținutului său de sulf, care, conform unor surse, poate stimula producția de colagen și poate lupta împotriva îmbătrânirii premature. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili aceste beneficii.
4. Anti-cancer
Există mai mulți compuși anticancer în ceapă, inclusiv quercetină, antocianine și organosulfur. Studiile arată că acești compuși pot ajuta în tratamentul mai multor tipuri de cancer.
Cercetările mai arată că cu cât aroma unei cepe este mai puternică, cu atât rolul acesteia ar putea fi mai eficient în prevenirea cancerului.
De asemenea, s-a demonstrat că quercetina luptă cu stresul oxidativ din creier.
Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege în profunzime mecanismul cepei în tratamentul cancerului.
5. Diabet
Extractul din bulbul de ceapă poate scădea nivelul de glucoză din sânge și aceasta este o veste bună pentru persoanele cu diabet.
Cepele au un conținut scăzut de calorii și, de asemenea, crește rata metabolică, iar acest lucru poate ajuta la gestionarea simptomelor diabetului.
📌 Cum se folosește ceapa pentru a reduce zahărul din sânge
Și conform unui alt studiu coreean, aportul de extract de ceapă poate fi eficient în scăderea nivelului de glucoză din plasmă.

6. Antiinflamator
Quercetina din sucul de ceapă s-a dovedit că inhibă leucotrienele, prostaglandinele și histaminele – despre care se știe că provoacă inflamație în osteoartrita.
Un studiu iranian a arătat rezultate similare. Șobolanii care trec prin stadii acute si cronice de inflamatie, atunci când sunt hrăniți cu suc de ceapa, au arătat o îmbunătățire a stării lor. S-a descoperit că sucul proaspăt de ceapă inhibă durerea și inflamația atât acută, cât și cronică.
Consumul de suc de ceapă poate preveni tulburările osoase asociate cu inflamația. Studiile arată că administrarea sucului poate crește densitatea minerală osoasă la femeile aflate în postmenopauză.
7. Imunitate
Ceapa conține seleniu, un nutrient care crește nivelul de imunitate. Seleniul declanșează un răspuns imunitar și suprimă răspunsul imunitar excesiv.
De asemenea, celulele imune cu deficit de seleniu sunt vulnerabile la mai multă oxidare. Aceste celule se confruntă cu dificultăți în producerea proteinelor și transportul calciului.
Persoanele cu astm bronșic și alte afecțiuni respiratorii pot beneficia de sucul de ceapă. Unii cred că sucul stimulează și organele excretoare și le întărește, inclusiv plămânii.
Quercetina din sucul de ceapă poate combate inflamația și alte alergii.
📌 Sucul de ceapa – un remediu de incredere pentru tuse, raceala, gripa si nu numai
8. Sănătatea ochilor
Proprietățile antimicrobiene ale sucului de ceapă pot ajuta la tratarea infecțiilor oculare, cum ar fi conjunctivita și blefarita. Experimentele efectuate pe iepuri au descoperit că sucul ar putea avea un efect inhibitor asupra creșterii florei oculare
Sucul poate preveni cataracta. În studiile la șobolani, sucului de ceapă a prevenit formarea cataractei indusă de selenit.
9. Ciupercile unghiilor
Studiile arată că proprietățile antifungice ale sucului de ceapă (extractele apoase de ceapă) pot lupta împotriva Candida albicans , o drojdie patogenă care poate provoca infecții fungice.
Aplicați sucul pe unghia afectată folosind o minge de vată. De asemenea, puteți fixa o minge de vată de unghia de la picioare cu un plasture sau o bandă. Lăsați să acționeze timp de o oră și apoi spălați sucul cu apă călduță și lăsați sa se usuce.
10. Infecțiile urechii
Un raport publicat de Cambridge University Press afirmă capacitatea sucului de ceapă în tratarea infecțiilor urechii și a durerilor de urechi.
Avem nevoie de mai multe cercetări în acest sens, totuși. Vă rugăm să consultați medicul înainte de a utiliza sucul în acest scop.
11. Somnul și starea de spirit
Sunt necesare mai multe cercetări în acest sens. Dar unele studii arată că acidul folic din sucul de ceapă poate îmbunătăți starea de spirit și poate lupta împotriva depresiei.
Folatul funcționează prin prevenirea acumulării de homocisteină, o substanță chimică care împiedică sângele și alți nutrienți să ajungă în creier. Producția în exces de homocisteină interferează cu producția de serotonină, hormonul fericirii.
Alți hormoni, cum ar fi dopamina și epinefrina, ajută la reglarea somnului, iar aici intervine folatul din ceapă. Sprijină producția acestor hormoni în organism.
12. Fertilitatea
Studiile arată cum sucul poate crește nivelul de testosteron. Acest lucru poate fi atribuit activității antioxidante a cepei, care promovează sănătatea spermei. Într-un studiu iordanian, ingerarea sucului de ceapă la șobolanii masculi a îmbunătățit nivelul de testosteron.
Într-un alt studiu, sucul de ceapă a arătat că îmbunătățește comportamentul copulator la șobolanii masculi potenți sexual. Sucul a reușit acest lucru prin creșterea nivelului seric de testosteron.
👉 Cum faci suc de ceapă?
– Curățați 3 – 4 cepe și tăiați-le în bucăți.
– Adăugați bucățile într-un storcator și extrageți sucul.
– Transferați-l într-un recipient și beți-l.
– De asemenea, puteți adăuga bucățile într-un blender și consumați pasta.
– Dacă nu aveți storcator le puteți da pe răzătoarea fină și stoarceți sucul din pulpa obținută.
Consumul acestui suc poate oferi anumite beneficii. Dar sucul de ceapă are efecte secundare?
❗️Care sunt efectele secundare ale sucului de ceapă?
– Posibile probleme în timpul sarcinii și alăptării
Deoarece nu există suficiente cercetări făcute în acest sens, femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să consume suc de ceapă în cantități limitate. Consultați-vă medicul pentru mai multe informații.
– Poate scădea mult prea mult zahărul din sânge
Sucul de ceapă poate scădea zahărul din sânge. Dacă luați deja medicamente pentru diabet, sucul vă poate scădea mult prea mult nivelul zahărului din sânge. Vă rugăm să discutați cu medicul dumneavoastră – acesta poate ajusta doza în consecință.
– Poate provoca tulburări de sângerare
Deoarece ceapa (sucul) poate încetini coagularea sângelui, poate crește riscul de sângerare. Dacă aveți o tulburare de sângerare, nu consumați suc de ceapă. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui să evitați și sucul de ceapă cu cel puțin două săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată.
– Poate agrava indigestia
Dacă aveți indigestie, aveți grijă la sucul de ceapă, deoarece poate agrava starea. De asemenea, poate declanșa refluxul acid sau afecțiunile conexe.
– Alergiile cutanate
Acest lucru se poate întâmpla la persoanele cu piele sensibilă. Vă rugăm să faceți un test de plasture înainte de a aplica suc de ceapă pe piele.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.