Suc de struguri – ce conține și cât de sănătos este pentru sănătate

1
suc de struguri pentru sanatate

Strugurii au fost folosiți de mii de ani datorită valorii lor medicinale și nutritive. Au un conținut ridicat de flavonoide, zahăr, proantocianine, antociani, tanin, acizi organici, vitamine și săruri minerale. Studiul arată că resveratrolul este considerat a fi cel mai puternic antioxidant natural care se găsește în semințele de struguri, pulpă și coajă.
Sucul de struguri este plin de antioxidanți, substanțe nutritive, minerale și vitamine, ceea ce îl face foarte benefic sănătății.

Minerale Cantitate % DZR
Calciu, Ca 28 mg 2,80%
Fier, Fe 0,63 mg 7,88%
Magneziu, Mg 25 mg 5,95%
Fosfor, P 35 mg 5,00%
Potasiu, K 263 mg 5,60%
Sodiu, Na 13 mg 0,87%
Zinc, Zn 0,18 mg 1,64%
Cupru, Cu 0,046 mg 5,11%
Mangan, Mn 0,605 mg 26,30%
Fluor 349,1 pg 8,73%
Vitamine Cantitate % DZR
Vitamine solubile în apă
Vitamina B1 (tiamina) 0,043 mg 3,58%
Vitamina B2 (riboflavină) 0,038 mg 2,92%
Vitamina B3 (niacina) 0,336 mg 2,10%
Vitamina B5 (acid pantotenic) 0,121 mg 2,42%
Vitamina B6 (piridoxină) 0,081 mg 6,23%
Colină 8,1 mg 1,47%
Vitamina C (acid ascorbic) 0,3 mg 0,33%
Vitamine liposolubile
Beta caroten 13 pg
Beta Cryptoxanthin 20 pg
Betaine 0,5 mg
Luteină + zeaxantină 144 pg
Vitamina K (filochinona) 1 pg

👉 Beneficiile pentru sănătate ale sucului de struguri
Toată lumea, fie că este vorba de copii sau adulți, adoră strugurii pentru gustul lor. Strugurii sunt încărcați cu nutrienți care promovează sănătatea, cum ar fi vitamine, antioxidanți și minerale, necesare pentru a menține corpul sănătos.
Proprietățile benefice pentru sănătate ajută la scăderea activității trombocitelor având un efect similar al aspirinei. Ajută la promovarea funcției cognitive la adulții vârstnici cu declin al memoriei. Sucul purpuriu de struguri oferă protecție împotriva bolii Alzheimer și ajută la creșterea termogenezei sau a oxidării grăsimilor care favorizează metabolismul.
1. Îngrijirea pielii
Sucul de struguri este încărcat cu antioxidanți care previn semnele îmbătrânirii și favorizează aspectul pielii. Consumul zilnic de suc de struguri de casă ajută la prevenirea ridurilor sau a altor pete de vârstă, accelerează vindecarea petelor și a cicatricilor.
2. Sănătatea creierului
Sucul de struguri conține resveratrol și antociani care sunt asociați îmbunătățirii cunoașterii prin scăderea stresului oxidativ. Antioxidanții scad depunerea plăcii și previn afecțiuni precum boala Parkinson și boala Alzheimer.
3. Prevenirea cancerului
Antioxidanții sunt asociați cu prevenirea cancerului prin neutralizarea radicalilor liberi, ceea ce duce la mutații celulare și la creșterea apoptozei în celulele canceroase.

4. Gestionarea tensiunii arteriale
Sucul de struguri are un nivel sănătos de potasiu și cantități mici de fibre dietetice care optimizează sănătatea inimii și scade tensiunea arterială, previne riscul de atac de cord, ateroscleroză și accidente vasculare cerebrale.
5. Îngrijirea părului
Aplicarea sucului de struguri direct pe scalp ajută la scăderea afecțiunilor inflamatorii. Substanțele nutritive concentrate ajută la promovarea sănătății foliculilor și strălucirea părului.
6. Oferă energie
Sucul de struguri are un conținut ridicat de carbohidrați, ceea ce îl face un stimulent energetic excepțional.
7. Colesterol sănătos
Cei care sunt îngrijorați de nivelul colesterolului ar trebui să bea un pahar de suc de struguri zilnic. Studiul arată că sucul de struguri ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din artere, ceea ce asigură controlul nivelului de colesterol și contribuie la fluxul eficient de sânge în organism.
8. Prevenirea problemelor cardiace
Sucul de struguri sporește producția de oxid nitric, asigurând flexibilitatea vaselor de sânge, menținând tensiunea sub control, astfel încât inima să rămână sănătoasă și să prevină riscurile de apariție a problemelor cardiace.
9. Acționează ca laxativ
Sucul de struguri este o băutură naturală benefică pentru cei care suferă de probleme legate de digestie, precum și de constipație. Are proprietăți laxative naturale care favorizează sănătatea sistemului digestiv și intestinal.
10. Regularitatea menstruației
De obicei, femeile suferă de menstruație slabă și neregulată în primii ani de pubertate sau în timpul fazei menopauzei. Pentru a preveni această problemă, consumați zilnic cantitate egală de miere, suc de struguri și curmale uscate zdrobite pe stomacul gol, timp de o lună.
11. Consolidați oasele
Sucul de struguri este o sursă excelentă de fier, cupru și mangan, care joacă un rol vital în formarea și menținerea oaselor puternice.
👉 Articole recomandate:
📌 Efectele consumului excesiv de struguri
📌 6 sucuri naturale, ușor de preparat pentru constipație și curățarea colonului – retete, beneficii și dozare
📌 Datorita continutului ridicat de nutrienti, strugurii joaca un rol important in asigurarea unei vieti sanatoase si active
📌 Fitonutrienții reduc tensiunea arterială, inflamația și colesterolul – surse naturale
📌 Sucul de rodie tratează aproape toate bolile si posibil sa fie cel mai sănătos suc din lume!

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!