Efectele consumului excesiv de struguri

1

Strugurii sunt cunoscuți pentru utilizarea lor în vinificație de-a lungul secolelor. Acestea conțin vitamine, minerale, antioxidanți și mulți nutrienți cu numeroase beneficii pentru sănătate.
Cu toate acestea, consumul excesiv de struguri poate provoca unele efecte adverse. Acestea includ tulburări de stomac, diaree, creștere în greutate și complicații în timpul sarcinii.
În acest articol, am discutat despre posibilele efecte secundare ale strugurilor, împreună cu interacțiunile pe care le pot avea cu anumite medicamente.
Cum pot provoca strugurii efectele secundare?
Strugurii sunt mici și este posibil să depășim cu mult necesarul. O cană plină (92 de grame) de struguri conține peste 60 de calorii. Dimensiunea redusă a strugurilor facilitează consumul excesiv al acestora, ceea ce poate adăuga calorii.
Consumul regulat de porții mari de struguri poate duce la creșterea în greutate. Acest lucru este valabil mai ales dacă cineva nu urmărește conștient ceea ce mănâncă în fiecare zi.
Care sunt efectele secundare ale strugurilor?
Acidul salicilic din struguri poate provoca probleme digestive. Acest lucru se întâmplă dacă mănânci prea mulți struguri. Consumul excesiv într-o zi poate duce, de asemenea, la diaree.
🍇 Poate provoca tulburări de stomac
Strugurii conțin acid salicilic. Unele cercetări evidențiază o intoleranță la acest acid, care se caracterizează prin inflamația locală a tractului gastro-intestinal, dureri abdominale, diaree și balonare.
În unele studii, persoanele care mâncaseră semințe de struguri au prezentat apendicită. Semințele nedigerate sau reziduurile de fructe pot provoca, de asemenea, dureri abdominale acute. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări în acest sens.
Strugurii pot provoca, de asemenea, probleme dacă aveți sindrom de colon iritabil . Acestea conțin fibre insolubile care ar putea stimula tractul gastro-intestinal. Dacă aveți IBS, asigurați-vă că nu le consumați pe stomacul gol.
Dacă aveți indigestie sau stomac deranjat, consumul de suc de ghimbir vă poate ajuta. Ghimbirul ajută, de asemenea, la ameliorarea greței, mai ales în cazul sarcinii sau a altor tratamente precum chimioterapia.
🍇 Poate duce la diaree
Alimentele bogate în zahăr consumate in exces pot provoca diaree. Unele cercetări arată că acești compuși organici găsiți în zahăr pot duce la diaree.
🍇 Poate duce la creșterea în greutate
Strugurii au un conținut ridicat de calorii iar consumul excesiv poate duce,a creșterea in greutate.
De asemenea, strugurii sunt mai săraci în calorii în comparație cu fursecurile și batoanele de cereale, dar chiar și așa, consumul excesiv al acestora poate duce la creșterea în greutate pe termen lung.
Consumați struguri proaspeți, nu cei conservați. Conservele de struguri conțin de două ori mai mult zahăr și ar putea contribui la creșterea rapidă în greutate.
🍇 Poate provoca complicații în timpul sarcinii
Acest efect advers poate fi atribuit resveratrolului din struguri, care este un polifenol puternic găsit și în vinul roșu.
Într-un studiu, s-a constatat că suplimentele de resveratrol cauzează probleme pancreatice la fătul în curs de dezvoltare. Deși studiul nu indică nimic împotriva strugurilor, este mai bine să aveți grijă.
Unele studii preliminare au arătat că suplimentarea cu resveratrol ar putea fi de fapt benefică în timpul sarcinii. Dar, în general, studiile sunt neconcludente. Vă rugăm să consultați medicul înainte de a consuma struguri în timpul sarcinii.

🍇 Poate provoca alergii
Deși alergia la struguri este rară, poate fi problematică. O proteină specifică din struguri, numită proteină de transfer lipidic, se dovedește a provoca reacții alergice severe la anumite persoane.
Dacă sunteți alergic, aceștia pot provoca anafilaxie, care poate pune viața în pericol.
Un alt studiu raportează ca persoanele alergice dezvoltată mâncărime, erupții cutanate și umflături faciale după ce mănâncă struguri.
Salicilații sunt compuși care se găsesc în majoritatea fructelor și legumelor, inclusiv în struguri. Majoritatea alergiilor la struguri nu pun viața în pericol, cu excepția anafilaxiei.
Cel mai cunoscut tratament pentru anafilaxie este administrarea de epinefrină. Epinefrina este o substanță chimică din organism care crește ritmul cardiac și poate crește tensiunea arterială.
Dacă sunteți susceptibil la astfel de reacții alergice, păstrarea la îndemână a unei injecții cu epinefrină vă poate ajuta.
🍇 Poate agrava problemele renale
Studiile au arătat insuficiență renală acută la câini după ingestia de struguri. După consumul de struguri, câinii au raportat vărsături. De asemenea, au avut pierdere a poftei de mâncare, letargie și diaree.
Un raport al Institutului Național al Diabetului și al Bolilor Digestive și Renale sugerează că persoanele cu boli renale cronice avansate și diabetul își limitează consumul de anumite alimente, inclusiv struguri.
Deși niciun studiu nu a legat direct strugurii de efectele adverse la rinichi la om, trebuie să aveți grijă. Dacă aveți orice formă de afecțiune a rinichilor, vă rugăm să țineți departe de struguri și să discutați cu medicul dumneavoastră.
După cum sa discutat, strugurii sunt în general siguri. De asemenea, sunt incredibil de hrănitori. Dar este important să cunoaștem efectele negative pe care le pot provoca. Aceste fructe pot interacționa și cu anumite medicamente. Dacă utilizați orice formă de medicament, ar trebui să țineți cont.
Cu ce medicamente reacționează strugurii?
Strugurii pot interacționa cu următoarele medicamente:
•Haldol
•Fenacetină
•Coumadin
Această listă include medicamente care sunt defalcate de ficat. Persoanele care utilizează diluanți de sânge trebuie să evite aportul excesiv de struguri (aportul ocazional, cu moderare, ar putea fi sigur). Dacă luați astfel de medicamente, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a consuma struguri.
Concluzie
Strugurii asigură un plus sănătos în dieta obișnuită. Sunt bogați în substanțe nutritive vitale.
Dezavantajul este însă mărimea lor; sunt prea mici pentru a fi consumați în porții limitate. S-ar putea să mănânci prea mulți și asta poate provoca efecte secundare.
Nu faceți exces. În acest fel, vă puteți bucura de bunătatea strugurilor fără nicio îngrijorare.

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!