Strugurii roșii – medicamentul toamnei – profil nutrițional

0
struguri roșii beneficii

Strugurii roșii nu sunt meniți doar pentru a face cel mai bun vin din lume. Există peste 200 de soiuri de struguri roșii în toată lumea.
Strugurii roșii conțin vitamine A, C, B6, potasiu, calciu, fier, fosfor, folat, magneziu și seleniu. Flavonoidele sunt cei mai puternici antioxidanți găsiți în struguri care contribuie la sănătatea oculară.
👉 Valoarea nutritivă a strugurilor roșii / 100 grame și doza zilnică recomandată (DZR):
ce conțin strugurii roșii
1. Anti-îmbătrânire
Coaja și semințele strugurilor roșii conțin resveratrol care controlează procesul de îmbătrânire. Resveratrolul este un puternic antioxidant care ajută la menținerea sănătății pielii.
2. Activitate antibacteriană
Strugurii roșii posedă proprietăți antibacteriene și antivirale. Astfel, te protejează de multe infecții. Proprietățile antivirale sunt utile și pentru combaterea virusului poliomielitei și a virusului herpes simplex.

3. Sănătatea pielii
Strugurii și semințele acestora conțin o cantitate bună de antioxidanți. Sunt de 50 de ori mai puternici decât vitamina E și de 20 de ori mai puternici decât vitamina C. Acest lucru ajută la protejarea pielii de poluare și daune toxice. Acest lucru este util și în repararea colagenului.
4. Tulburări renale
Strugurii roșii sunt utili pentru reducerea acidului uric. Aceștia ajută la eliminarea acidului din sistem și la reducerea presiunii rinichilor.
5. Alzheimer
Resveratrolul, o componentă a strugurilor roșii, este benefică pentru tratarea bolii Alzheimer. Strugurii roșii sunt, de asemenea, utili pentru a lupta împotriva bolilor neuro-degenerative.
6. Îmbunătățirea vederii
Deoarece strugurii roșii sunt surse foarte bogate de antioxidanți puternici, aceștia îndeplinesc funcția de agent de blocare împotriva a câteva enzime specifice care degenerează țesutul.
7. Efect antihistaminic
Strugurii roșii conțin flavonoidul cunoscut sub numele de quercetin. Acest lucru oferă un efect antihistaminic, împreună cu un efect antioxidant. Prin urmare, acest lucru este util pentru tratarea multor alergii.
8. Inima
Flavonoidele și resveratolul din strugurii roșii sunt cunoscute pentru proprietățile lor de prevenire a bolilor de inimă. Incidența bolilor de inimă în Franța este cea mai mică datorită consumului de vin roșu și struguri roșii. Sucul de struguri și vinul obținut din aceștia conțin și antioxidanți precum aspolifenoli, flavonoizi și resveratrol. Aceste componente ajută la scăderea riscului de colesterol ridicat, hipertensiune arterială, cheaguri de sânge și boli legate de inimă.
9. Puterea creierului
Resveratrolul crește fluxul sanguin către creier cu 200%. Resveratrolul vă ajută astfel să vă stimulați puterea creierului.
10. Cancer
Resveratrolul a demonstrat un efect pozitiv asupra controlului cancerului și, de asemenea, vă protejează pielea de razele UV nocive ale soarelui. Astfel, ajută la protejarea împotriva cancerului de piele. Strugurii roșii protejează corpul de radiații în timpul tratamentului cancerului.
11. Sprijin imunitar
Unul dintre cele mai bune beneficii ale strugurilor roșii. Strugurii roșii sunt cel mai bun mod natural de a stimula sistemul imunitar al corpului.
12. Pierderea în greutate
Strugurii roșii sunt cea mai bogată sursă de saponine găsite în coajă. Previne acumularea colesterolului și îl împiedică să fie absorbit în sânge. Acest lucru ajută la prevenirea obezității și a bolilor de inimă.
👉 Articole recomandate:
📌 Suc de struguri – ce conține și cât de sănătos este pentru sănătate
📌 Efectele consumului excesiv de struguri
📌 Strugurii negri îți întăresc sănătatea mai mult decât te-ai fi așteptat!
📌 Frunze de viță de vie – cât de sănătoase sunt și cum le putem consuma
📌 10 beneficii importante ale mustului

Niciun comentariu

Nu ratați!