Incredibil, dar adevărat: Sucul stors din cartofi cruzi este în multe privințe mai eficient decât majoritatea medicamentelor moderne!
Vă va ajuta să vă reduceți șansele de a face diabet, să vă normalizați tensiunea arterială și să preveniți multe alte boli grave, inclusiv cancerul.
Strămoșii noștri știau despre beneficiile cartofilor cruzi aproape din momentul în care au început să-i mănânce, dar în prezent, din anumite motive, credem că cartofii trebuie doar fierți sau prăjiți. De multe ori, acest lucru nu trebuie făcut, deoarece cartoful este un aliment incredibil de sănătos și sub formă crudă.
În prezent, în publicațiile de specialitate, puteți găsi multe articole despre proprietățile vindecătoare ale sucului de cartofi. Printre autorii acestor articole se numără medicul John Lesinger, care consideră că acest suc este cel mai bun remediu natural pentru gastrită, una dintre cele mai frecvente boli cronice în zilele noastre.
Așadar, Lesinger îi sfătuiește pe cei care suferă de gastrită să consume în mod regulat 1 lingură de suc proaspăt de cartofi cu puțină apă. Acest lucru trebuie făcut cu 30 de minute înainte de micul dejun, prânz și cină.
De asemenea, crede că consumul a 50 de mililitri de suc de cartofi pe stomacul gol poate ajuta la multe alte probleme ale stomacului. Acest lucru trebuie făcut cu 30 de minute înainte de prânz și cină.
În plus, în prezent sunt investigate efectele substanțelor conținute de cartof asupra bolilor de inimă și rinichi, boli ale sistemului cardiovascular, hipertensiune arterială, diabet, lumbago, reumatism etc..
Și chiar dacă nu aveți niciuna dintre aceste boli, ar trebui să luați în considerare consumul de suc de cartofi sau cartofi cruzi, deoarece sunt o modalitate excelentă de a vă stimula sistemul imunitar.
Dacă activitățile tale zilnice te-au epuizat atât de tare încât te simți constant ca o lămâie storsă, bea sucul dintr-un cartof de mărime medie cu adaos de morcovi și mere, dimineața și seara, și în curând îți va reveni cheful de viață.
Modul de preparare a sucului de cartofi:
Spala bine cartofii si indeparteaza tulpinile si toate vatamaturile vizibile. Da-i apoi pe razatoare si pune-i intr-o panza de in. Stoarce-i bine in panza pentru a extrage sucul, sau poti folosi un storcator de legume si fructe.
Bea sucul obtinut in stare proaspata. Il poti combina cu suc de mere si de morcovi, precum si cu orice alte legume si fructe. Pentru a-i imbunatati gustul, poti adauga si putina zeama de lamaie si miere.
Sucul de cartofi are următoarele avantaje:
– îmbunătățește imunitatea,
– ajută organismul să lupte împotriva cancerului,
– scade nivelul zahărului din sânge,
– ajută în tratarea gastritei și a altor probleme ale sistemului digestiv,
– ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare,
– efect benefic asupra ficatului și rinichilor,
– ajută organismul să se curețe de toxine,
– vindecă pielea.
Consumul de cartofi cruzi, nedecojiti, asigura corpului o multime de nutrienti valorosi, printre care si proteine, carbohidrati, potasiu, magneziu, fier, zinc, si vitaminele C si B6. Vitamina C continuta, transforma cartoful intr-un remediu eficient pentru unele probleme dermatologice, precum acneea si punctele negre. Poate fi folosit si extern, sub forma de masca faciala.
Eu Sint operata la sîn și beau dimineața sucul de la treilamii și o linguriță de bicarbonat de sodiu in jumate litru de apa!
Poate fi eficient și sucul de cartofi,cît timp treflolbuie făcut acest tratament?